محمود شبان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بخش کشاورزی شهرستان خلیلآباد در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ دچار چالشهای زیادی بوده، به وارد شدن ۴ مرحله خسارت به این بخش اشاره و اظهار کرد: اولین خسارت مربوط به سرمازدگی زمستانه(یخبندان) در دیماه پارسال به سطح ۲۰۰ هکتار محصولات زراعی(گندم و جو) و ۵۶۵۰ هکتار محصولات باغی(انار، انگور، زعفران) بود.
وی با اشاره به وارد شدن خسارت به ۲۰ درصد مزارع زعفران و ۷۰ درصد باغات انگور بر اثر یخبندان افزود: درمجموع ۱۸۷۰ میلیارد ریال خسارت به باغات و مزارع شهرستان خلیلآباد وارد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد همچنین از خسارت سرمازدگی بهاره در چهاردهم فروردینماه امسال به سطح ۲۰۰ هکتار باغات انگور که ارتفاع کمتری دارند، خبر داد و بیان کرد: این خسارت به باغات روستاهایی از جمله محمدآباد، مزده، بزنجرد و نصرآباد با میانگین ۱۵ درصد وارد شد.
وی میزان خسارت وارد شده را ۹۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: به دلیل بارش ۹۰ میلیمتری و همچنین قرار گرفتن خلیلآباد در زمره شهرستانهای درگیر با خشکسالی شدید، شاهد بروز خسارتهایی بودیم.
شبان افزود: کاهش نزولات جوی موجب وارد شدن خسارت به محصولات زراعی(گندم و جو) و محصولات باغی شامل انگور، پسته، زعفران و انار شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: کاهش نزولات جوی به سطح ۴۳۶ هکتار از محصولات زراعی(گندم و جو) بین ۵۰-۴۰ درصد خسارت وارد نمود که میزان خسارت وارده بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال بوده است.
وی همچنین عنوان کرد: کاهش بارندگیها به ۱۴۸۵۷ هکتار محصولات باغی شامل انگور، پسته، زعفران و انار بالغبر ۶۰۸۰ میلیارد ریال خسارت وارد نمود و میزان خسارت وارده به ترتیب ۲۵ ،۲۰،۱۵،۲۰ درصد بوده است.
شبان در ادامه مهمترین عامل خسارت به مزارع و باغات کشاورزی را خاموشی چاه موتورها اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه اوایل تیرماه سه روز در هفته و اوایل مردادماه به صورت روزانه قطعی برق اتفاق افتاد موجب بروز فاجعه در بخش کشاورزی و نارضایتی شدید کشاورزان و خسارت مضاعف به بخش کشاورزی شد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از باغات منطقه به طور کلی محصولاتشان (انگور، انار و پسته) که حاصل دسترنج یکساله کشاورزان بود از بین رفت و حجم خسارت در باغات انگور، پسته و انار در این حوزه نیز بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است.
مدیر جهاد کشاورزی افزود: با احتساب خسارات قبلی در مجموع به باغات انگور ۸۰ درصد، انار ۱۰۰ درصد و پسته ۴۵ درصد خسارت وارد شده است.
وی بیان کرد: به دلیل عدم برداشت محصول پسته و انار تاکنون در بازه زمانی باقی مانده تا برداشت این محصولات، احتمال افزایش خسارت وجود دارد که خسارت مذکور را در پسته عمدتاً به صورت عدم مغزگیری (تلقیح) و پوک شدن پسته و در انار به صورت آفتاب سوختگی و دانه سفیدی شدید و در انگور هم خشک شدن انگور روی تاک خواهیم داشت.
شبان با بیان اینکه برآورد اولیه خسارت وارده در این قسمت ۸۱۵۰ میلیارد ریال فقط در بحث کاهش تولید است؛ گفت: تاکنون ۳۴ فقره سوختن الکترو پمپها در سطح روستاها که هزینه هر پمپ حدود ۳ میلیارد ریال و درمجموع ۱۰۲ میلیارد ریال است، به میزان خسارت وارده به بخش اضافه گردید.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد افزود: در مقوله دام نیز به دلیل خشکسالی و سرما و یخبندان دیماه پارسال که به کاهش تولید و افزایش هزینههای تولید منجر گردیده خسارت حدود ۸۵۰ میلیارد ریالی نیز وارد شده که درمجموع خسارت وارده به این بخش کشاورزی تاکنون معادل ۱۶هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر این حجم خسارت بیسابقه بوده و چنانچه برای جبران این خسارتها تمهیداتی اندیشیده نشود باید منتظر بیکاری، مهاجرت و... باشیم، گفت: به عنوان متولی بخش کشاورزی از مسئولان بالادستی درخواست دارم نسبت به جبران خسارت در قالب اعتبارات زیرساختی شامل اجرای سیستمهای آبیاری نوین، اجرای پنل خورشیدی و خرید دیزل ژنراتور برای چاههای عمیق و ...مساعدت نمایند.
انتهای پیام