به گزارش ایسنا، این روزنامه نوشت: دو شخصیت اصلی؛ نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری سابق فرانسه و تد اسنایدر، روزنامهنگار آمریکایی تأکید کردند که دولت جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده ماهها قبل از شروع جنگ اوکراین، برای وقوع این جنگ برنامه ریزی کرده بود و اکنون میخواهد با ممانعت از هرگونه راه حل مسالمت آمیز از طریق مذاکره به این جنگ ادامه دهد.
سارکوزی در کتاب جدید خود با عنوان «زمان نبردها» گفت که «زمانی که او در قدرت بود، پیشنهاد پیوستن اوکراین به ناتو را داد» و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از او در این موضع حمایت کرد. سارکوزی اعتراف کرد که شبه جزیره کریمه قلمرو روسیه است و اکثر جمعیت آن روس هستند و وظیفه اوکراین این است که یک کشور بیطرف و پل ارتباطی بین اروپا و روسیه باشد. وی تاکید کرد که منافع واشنگتن در طولانی کردن جنگ در اوکراین است و گفت، باید شجاع بود و از این بن بست خارج شد زیرا منافع اروپا و آمریکا یکسان نیست. آمریکا نمیتواند به ایده غرب برای راه اندازی جنگ متعهد باشد در حالی که خود در آن شرکت ندارد.
اما تد اسنایدر، روزنامه نگار آمریکایی فراتر رفته و در مقالهای که در مجله آمریکایی محافظه کار منتشر کرده، اذعان کرد که دولت آمریکا به ممانعت از سه نشست روسیه و اوکراین در بلاروس و استانبول پرداخت که در آنها ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و مسؤولان ارشد روسیه حضور داشتند و توافقات اولیه درباره پایان دادن به این جنگ در روزهای ابتدایی آن حاصل شد با این شرایط که روسیه در ازای عقب نشینی از کییف، امتیازاتی دریافت کند، زلنسکی ترور نشود و در ازای انصراف رئیس جمهوری اوکراین از پیوستن به ناتو، شرط خلع سلاح اوکراین منتفی شود.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه سابق ترکیه که رهبری مذاکرات استانبول را بر عهده داشت، با اشاره آشکار به ایالات متحده آمریکا تأیید کرد که «کشورهایی در داخل ناتو وجود دارند که میخواهند جنگ اوکراین با ممانعت از هرگونه توافق صلحی که به این جنگ پایان میدهد، ادامه یابد.»
بایدن مشوق ادامه جنگ اوکراین بود و هنوز هم هست زیرا او میخواهد روسیه را نابود کند، همانطور که کشورش با سیاستهای محاصره، گرسنگی و جنگی که دولتهای سابق آمریکا در پیش گرفتند، سوریه، عراق و لیبی را ویران کرد.
«سابقه کویتی» تاییدی بر این ادعاست که آمریکا در برنامه ریزی و شروع جنگها و تلاش برای طولانی کردن آنها تا زمان دستیابی به اهداف خود نقش دارد؛ این دولت جورج اچ دبلیو بوش، رئیسجمهور وقت آمریکا بود که صدام دیکتاتور سابق عراق را به دام جنگ در کویت کشاند و با فشار بر طرف کویتی برای رد راهحلهای پیشنهادی عربستان سعودی در کنفرانس طائف، با تلاشهای عربستان برای جلوگیری از انفجار این جنگ مخالفت کرد.
تاریخ در بحران اوکراین تکرار میشود؛ اما با یک تفاوت عمده که دشمن آمریکا این بار ابرقدرتی است که بیش از ۶۵۰ هزار کلاهک هستهای در اختیار دارد و برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود میجنگد.
محاسبات آمریکا در این جنگ اوکراین از روز اول اشتباه بود و ادامه آن به نفع واشنگتن و متحدان اروپایی آن نخواهد بود که با بحرانهای اقتصادی و کاهش سطح زندگی مردمشان در حال پرداخت هزینههای خود در این جنگ هستند.
جالب اینجاست که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده که ایده برگزاری کنفرانس جده پیرامون صلح در اوکراین را مطرح کرده بود، میخواست این کنفرانس، جشن تسلیم شدن روسیه و برافراشتن پرچمهای سفید باشد مانند آنچه در کنفرانس ورسای رخ داد؛ اما نتایج کاملاً متفاوت از جاه طلبیهای ساده لوحانه او بود.
ضدحمله اوکراین که واشنگتن بسیار روی آن حساب کرده بود، به طرز بدی شکست خورد و سایمون هرش، روزنامه نگار کهنه کار آمریکایی در حساب کاربری خود در فیس بوک فاش کرد که سرویس سیا به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اطلاع داده است که این حمله که دولت بایدن را در آن اغراق کرده است، به شکست روسیه منجر نخواهد شد و فقط یک نمایش آکروباتیک توسط رئیس جمهور زلنسکی بود.
دولت بایدن امروز موافقت کرده که به کشورهایی مانند دانمارک و هلند اجازه دهد هواپیماهای F-۱۶ را برای پایان دادن به برتری نیروی هوایی روسیه بر حریم هوایی اوکراین به ارتش اوکراین بفرستند؛ اما این هواپیماها طعمه آسانی برای اس-۴۰۰ روسیه خواهند بود و در مأموریت خود برای تغییر معادلات در زمین و هوا شکست خواهند خورد، همانطور که سامانههای موشکی «پاتریوت» آمریکایی و تانکهای «آبرامز» و همتای آلمانی آنها «لئوپارد» و «چلنجر» انگلیسی ناموفق بودند.
ارسال پهپادها برای حمله به اهدافی در قلب مسکو یا منفجر کردن پل کریمه، صرفا نمایشهای ناامیدکننده زلنسکی و اپراتورهای او برای پنهان کردن شکست واقعی در برابر کنترل روسیه بر کریمه و چهار منطقه در دونباس واقع در شرق اوکراین است.
کشورهای هستهای نمیتوانند در جنگها شکست بخورند و «ژنرال زمستان» که در هفتههای آینده با شروع فصل زمستان در کنار ارتش روسیه خواهد جنگید، شگفتیهای نظامی ناخوشایندی را برای رئیس جمهور بایدن به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام