برداشت آب بی رویه؛ معضل مهم زریبار

مدیرکل محیط زیست استان کردستان، از وجود ۲۳ حلقه چاه تامین آب مریوان و بیش از ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در بالادست زریبار خبر داد و گفت: با توجه به اینکه زریبار دریاچه ای خود جوش بوده و تامین آب آن از هیچ منبعی صورت نمی گیرد، خروج این تعداد چاه مجاز و غیر مجاز از شبکه، می تواند به تامین آب زریبار کمک شایانی کند.

اقبال حمیدی امروز یکشنبه (۲۹ مردادماه) در نشست با اصحاب رسانه استان کردستان با اشاره به اینکه متاسفانه بیشتر مکان های پسماند در استان به صورت عرفی است، اظهار کرد: طی امسال به درخواست مسئولان شهرستان ها ۲۸۸ بازدید از مکان های پسماند استان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در بحث مکان های دفع پسماند فقط ۹۰۰ روستای استان مجوز محیط زیست داشته و مابقی غیر مجاز هستند، افزود: حدود ۸۰۰ روستا در استان فاقد مکان مجاز دفع پسماند هستند؛ مکان یابی بر عهده دهیاران است و می طلبد که در معرفی و شناسایی مکان جدید به جد ورود کرده و مکانی را به صورت فنس کشی شده در حدود ۵۰۰ متر به محیط زیست معرفی کنند.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان با گلایه از کم کاری شهرداری‌های استان در بحث دفع پسماند، بیان کرد: باید شهرداری‌ها همکاری بیشتری برای مکان یابی مناسب دفن پسماند با محیط زیست استان داشته و با مدیریت صحیح به مشکل دفع پسماند و طبعات محیطی و بهداشتی آن در کردستان کمک کنند.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان، در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت تالاب زریبار گفت: برداشت آب بی رویه از زریوار یکی از تنش های مهم این تالاب بود که از سال گذشته ممنوع شده است.

وی، کاشت گونه مهاجم پالونیا در اطراف زریبار را یکی دیگر از معضلات این تالاب بیان کرد و افزود: از سال گذشته کاشت این گونه های آب بر با پیگیری محیط زیست استان ممنوع شده است.

حمیدی از وجود ۲۳ حلقه چاه تامین آب مریوان و بیش از ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در بالادست زریبار خبر داد و عنوان کرد: با توجه به اینکه زریبار دریاچه ای خود جوش بوده و تامین آب آن از هیچ منبعی صورت نمی گیرد، خروج این تعداد چاه مجاز و غیر مجاز از شبکه، می تواند به تامین آب زریبار کمک شایانی کند.

وی از وجود، ۵۰ تا ۶۰ هزارگونه پرنده مهاجر طی سال در تالاب زریبار خبر داد و تصریح کرد: وجود نیزارها در زریبار از اکوسیستم طبیعی تالاب محسوب می شود و وجود این نیزارها مکان امنی برای پرنده های مهاجر دریاچه است.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان بر لزوم تغییر الگوی کشت در سطح استان و به ویژه در اطراف زریبار تاکید کرد و افزود: در حال حاضر حدود ۸ هکتار برنج در اراضی محدوده این دریاچه کشت می شود که بسیار آب بر است؛ این میزان در گذشته ۱۰۰ هکتار بوده که با پیگیری محیط زیست استان کنترل شده و کاهش یافته است.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402052918358
  • خبرنگار : 50130