به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، با گذشت بیش از دو ماه از حمله متقابل اوکراین علیه نیروهای روسیه، کییف صرفا توانسته تعداد انگشت شماری از دهکدهها و روستاهای منطقه زاپوریژیا را تصرف کند و طبق آخرین آمار وزارت دفاع روسیه، حداقل ۴۳۰۰۰ سرباز و نزدیک به ۵۰۰۰ قطعه تجهیزات را در این فرآیند از دست داده است.
گرچه دولت اوکراین همچنان اصرار دارد که میتواند تمام اراضی مورد ادعای خود را با زور پس بگیرد، اما واشنگتن به طور فزایندهای مطمئن نیست.
یک مقام آمریکایی روز جمعه به نشریه پولیتیکو گفت: «ممکن است قبلا فرصتی را برای تاکید به مذاکرات صلح از دست داده باشیم.»
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ماه نوامبر در سخنرانی خود در نیویورک گفت که پیروزی نظامی احتمالا برای اوکراین دست نیافتنی خواهد بود و کییف میتواند از توقف جنگ در زمستان برای ورود به مذاکرات با مسکو و جلوگیری از ضرر بیشتر استفاده کند.
طبق گزارشها، اظهارات او خشم کییف را برانگیخت و باعث وحشت در کاخ سفید شد و کاخ سفید با عجله به رهبری اوکراین اطمینان داد که به حمایت از اهداف حداکثری ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین از جمله بازپسگیری کریمه که در سال ۲۰۱۴ به پیوستن مجدد به فدراسیون روسیه رای داد، ادامه خواهد داد.
گزارش رسانهها حاکی از آن است که واشنگتن حداقل از سال گذشته بر سر ایده مذاکرات صلح اختلافنظر دارد، به طوری که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، آغاز مذاکرات را برخلاف میل برخی از اعضای ارتش و سازمانهای اطلاعاتی این کشور، به شدت رد کردهاند. این انشعاب در حالی ادامه یافت که اوکراین برای ضد حمله خود آماده میشد و گزارشها حاکی از آن بود که علیرغم خوشبینی بایدن و بلینکن، پنتاگون میدانست که کییف برای این عملیات آماده نیست و سیا انتظار داشت که این عملیات با شکست تمام شود.
یک مقام ناشناس دیگر به پولیتیکو گفت که اکنون بدبینی در کاخ سفید در حال گسترش است. او گفت که دولت بایدن به طور جدی از خود میپرسد: اگر اذعان کنیم که این کار را برای همیشه انجام نمیدهیم، پس قرار است چه کاری انجام دهیم؟
ژنرال میلی راهحل دیپلماتیک برای جنگ اوکراین را پیشنهاد داده است. او به تازگی به نشریه واشنگتن پست گف: اگر موضع نهایی این باشد که "اوکراین یک کشور آزاد، دارای حاکمیت و مستقل با قلمروی دست نخورده باشد"، این زمان طولانی و خیلی طولانی طول میکشد، اما شما همچنین میتوانید به آن اهداف، شاید و احتمالا، از طریق نوعی دیپلماتیک دست پیدا کنید.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته است که هرگونه مذاکرهای «نه با زلنسکی که دست نشاندهای در دست غرب است، بلکه مستقیماً با اربابانش انجام خواهد شد.» کرملین همچنین معتقد است که هرگونه توافق صلح بالقوه باید «واقعیت سرزمینی جدید» را به رسمیت بشناسد؛ اینکه مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا «به اوکراین پس داده نمیشوند.»
انتهای پیام