محمدباقر منوچهری ظهر امروز شنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۲ در گفت وگو با ایسنا به تشریح آخرین وضعیت خرید تضمینی و قراردادی برنج در استان گلستان پرداخت و اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی تکلیف کردند تا هزاران تن از انواع برنجهای پرمحصول که سال گذشته تولید شده و دست تجار، کارخانجات شالی کوبی و کشاورزان مانده خریداری شود.
وی با بیان اینکه در این زمینه دستورالعملی صادر شده و قراردادهایی را با انجمن صنفی کارخانجات آرد و تعدادی از کارخانجات شالی کوبی منعقد کردیم، ادامه داد: برای انتقال باید کیسهها در فرمت خاص و یکنواخت ۱۰ کیلوگرمی تهیه میشد که این کار انجام شده و یقیناً این هفته عملیات تحویل برنج آغاز میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان استان گلستان در خصوص قیمت برنجهای خریداری شده توضیح داد: برنج از نوع پرمحصول «ندا» هر کیلو ۳۵۰ هزار ریال، «شیرودی» ۴۰۵ هزار ریال و «فجر» ۴۶۶ هزار ریال با بوجار و کیسهگیری باید تحویل اداره غله شود.
وی با تأکید بر اینکه برنجی که کشاورز با شکستگی میفروشد پایینتر از این رقم است، خاطرنشان کرد: دولت با این کار میخواهد برنجهای مانده در دستان کشاورز، تاجر، شالی کوب و دلال را بخرد تا بلوکه شدن سرمایه در گردش این بخش که ماحصل انباشت محصول بوده و باعث پایین آمدن انگیزه خرید در سال جاری شده را از بین ببرد.
کاهش قیمت برنج در سال جاری
منوچهری بازگشت منابع و ایجاد پویایی در فروش محصولات تولید سال جاری را از مزایای اجرای خرید تضمینی برنج دانست و افزود: علاوه بر برنج در کلزا، گندم، سویا و چند محصول دیگر هم خرید تضمینی صورت میگیرد.
وی قیمت برنج در سال جاری را پایینتر از سال گذشته عنوان کرد و با اشاره به اینکه خرید برنج در سال گذشته توسط دولت انجام نشد ولی با وجود این قیمت در بازار بالاتر از این رقم بود، گفت: برای مثال برنج «فجر» در سال گذشته ۶۰۰ هزار ریال تا ۷۰۰ هزار ریال در بازار معامله میشد که این نوع برنج در سال جاری با قیمت ۴۶۶ هزار ریال توسط دولت خریداری میشود.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه کمبود برنج در دو سال گذشته باعث بالا رفتن قیمت برنج و تصمیم دولت برای واردات شد، سبب گردید تا بسیاری از کشاورزان در سال جاری با تغییر در کشت محصول، اقدام به کاشت برنج کنند و در نتیجه امروز شاهد افزایش تولید و پایین آمدن قیمت هستیم، تصریح کرد: اگر در دوسال گذشته دولت اقدام به واردات نمیکرد، قیمتها افزایش بیرویه پیدا میکرد و برای کنترل بازار این اقدام انجام شد.
انتهای پیام