به گزارش ایسنا، حسین زنگویی در حاشیه بازدید از عملیات لایروبی رودخانههای کن و سولقان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بعد از بارندگی شبانه و سیلاب ناگهانی مرداد ماه سال گذشته و حادثه دلخراشی که در حوزه امامزادهداوود اتفاق افتاد؛ پروژه لایروبی رودخانهها را در چند منطقه از سطح استان آغاز کردیم، اظهار کرد: باتوجه به اینکه حوضه آبریز منطقه کن و سولقان کوهستانی است و عمدتا شدت بارش بالا و همراه با سیلابهای واریزهای بود کانال خروجی امامزاده داوود دچار انسداد شد و بخش عظمیی از گل و لای ناشی از سیلاب در سطح حوضه پخش و بخش عمده آن نیز به پاییندست منتقل شد.
وی افزود: اتفاق نظیر امامزاده داوود در حوضههای دیگر استان نیز رخ داده بود، باتوجه به این موضوع مسئولین استان از محل اعتبارات وزارت نیرو باگشایی و رفع انسداد رودخانههایی که از سیل آسیب دیده بودند را در دستور کار قرار دادند تا اگر سیلاب بعدی اتفاق بیافتد آب راحت بتواند از مسیر عبور کرده و باعث سیلاب مجدد و تشدید خسارات نشود.
رئیس گروه طرحهای مهندسی رودخانههای شرکت آب منطقهای استان تهران در خصوص اهمیت لایروبی مسیر رودخانه کن هم به لحاظ جمعیت و هم اراضی کشاورزی، گفت: بخشی از آب رودخانه کن جهت مصرف کشاورزی جعفرآباد، بخشی نیز در منطقه شهرری و کهریزک توزیع و بخش دیگر نیز در کانال نواب سرازیر شده و در مناطقی از اسلامشهر و رباطکریم جهت کشاورزی برداشت میشود.
زنگویی با بیان اینکه اکنون اراضی بیش از ۵ تا ۶ متر زیر گل و لای هستند واین دومین مرحله لایروبی است، گفت: تاکنون حجم بیش از ۴۰ هزار متر مکعب از مصالح خارج شده، حجم سیلاب معمولا ۱۵۰ مکعب و نهایتا ۲۵۰ متر مکعب است و مسائل حاکمیتی نیز بر همان اساس تعریف میشود، اما سیلی که در مسیر امامزادهداوود منجر به تخریب شد در عرض نیم ساعت بارندگی اتفاق افتاد، شدت بارش آنقدر زیاد بود که در بالادست حوضه گل و لای و رسوبات را با خود سرازیر و کرده و باعث تخریب مغازه و سازههای محدوده امامزاده داوود شد، هرچند دبی سیل در حد ۳۵ متر مکعب بر ثانیه بود اما حجم مواد معلق سیل بسیار زیاد بود که منجر به تخریب زیادی شد.
وی با بیان اینکه عملیات لایروبی از سال گذشته در رودخانههای استان آغاز شده است، اظهار کرد: اعتبار این طرح استانی ۱۱ میلیارد تومان است که در ۴ حوزه تهران، رودخانه جاجرود در شمیرانات، رودخانه حبلهرود فیروزکوه و دماوند به طور همزمان انجام میشود و تا ۳۰ شهریور به اتمام میرسد.
به گفته رئیس گروه طرحهای مهندسی رودخانههای شرکت آب منطقهای استان تهران در ۵ ماهه ۱۴۰۲ بیش از ۳۰ هزار متر مکعب و در سال ۱۴۰۱ نیز حدود ۴۰ هزار متر مکعب از رودخانه لایروبی شده است.
زنگویی با بیان اینکه بعد از سیلاب سال گذشته ۳۲۵ کیلومتر از رودخانه های استان تهران از سیل آسیب دید که این عدد بر اساس اولویت بندی ۱، ۲ و ۳ برنامه ریزی شد که طی دوره ۵ ساله و متناسب با اعتبارات تخصیصی ۵ ساله عملیات لایروبی و رفع انسداد انجام شود، گفت: در همین راستا طی سال ۱۴۰۱ و امسال از منابع داخلی شرکت و طرح ملی متمرکز مهندسی رودخانه و همچنین اعتبارات استانی و بحران، بالغ بر ۲۲ میلیارد تومن در بخش لایروبی و بازگشایی در بازه های اولویت دار و خطر ساز سیل و نقاط حادثه آفرین هزینه شد.
وی اظهار کرد: ۴۵ کیلومتر طی سال گذشته بازگشایی انجام و طی امسال ۳۰ کیلومتر بازگشایی و نقاط حادثه خیز رودخانه ها رفع خطر شد. متناسب با اعتبارات تخصیصی سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده که بیش از ۵۰ کیلومتر لایروبی انجام شود.
انتهای پیام