سید هادی طباطبایی امروز ۲۸ مرداد در نشست خبری اعلام نتایج پیشثبتنام انتخابات مجلس که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: دومین گام انتخابات ۱۴۰۲ نیز به خوبی برداشته و پیشثبتنام انتخابات انجام شد. پیشثبتنام با این هدف در قانون انتخابات دیده شده است که مدارک داوطلبین در مدت زمان کافی مورد راستیآزمایی قرار گیرد. در دورههای قبل زمان کافی برای بررسی مدارک نبود و بر اساس قانون جدید، در این دوره حدودا ۹۰ روز قبل از مهلت ثبتنام انتخابات، مدارک کاندیدها مورد بررسی قرار میگیرد تا در صورت تایید وارد مرحله ثبتنام قطعی شوند.
وی با اشاره به پیشثبتنام ۳۶۷۲ نفر در خراسان رضوی برای حضور در انتخابات مجلس، افزود: این رقم نسبت به انتخابات مجلس یازدهم رشد سه برابری داشته است و این نشان از بیداری و هوشیاری مردم ما دارد. علیرغم فضاسازیهای دشمن، اقبال بسیار خوبی در سطح کشور و خصوصا در خراسان رضوی شکل گرفت و از سلایق و سنین متفاوت پیشثبتنام کردند.
معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ترکیب سنی پیشپیشثبتنامکنندگان، عنوان کرد: در این دوره ۳۷ درصد از پیشثبتنامکنندگان خراسان رضوی بین ۳۰ تا ۴۰ سال و ۳۶ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ سال اند، یعنی ۷۳ درصد شرایط سنی تقریبا جوان را دارند و این نشاندهنده اقبال جوانان نسبت به انتخابات است. همچنین ۲۱ درصد پیشثبتنامکنندگان بین ۵۰ تا ۶۰ سال و ۶ درصد نیز بالای ۶۰ سال سن دارند.
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی با بیان اینکه ۸۴ درصد پیشثبتنامکنندگان در این استان آقا و ۱۶ درصد خانم اند، اضافه کرد: در این دوره حضور خانمها نسبت به انتخابات مجلس یازدهم ۴ برابر شده است. همچنین به لحاظ ترکیب تحصیلی نیز ۱۴ درصد پیشثبتنامکنندگان در خراسان رضوی دارای مدرک لیسانس، ۶۷ درصد فوق لیسانس، ۱۵ درصد دکترا و بالاتر و ۴ درصد نیز حوزوی اند.
وی با اشاره به وجود ۱۲ حوزه انتخابیه در خراسان رضوی اظهار کرد: از حوزههای انتخابیه تربت حیدریه، زاوه و مهولات ۱۲۷ نفر، تربت جام، تایباد، باخزر و صالحآباد ۱۴۲ نفر، خواف و رشتخوار ۱۴۱ نفر، درگز ۸۷ نفر، سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد ۲۷۵ نفر، فریمان، سرخس، رضویه و احمدآباد ۱۲۵ نفر، قوچان و فاروج ۱۲۵ نفر، مشهد و کلات ۲۰۰۶ نفر، نیشابور، فیروزه، زبرخان و میانجلگه ۲۱۳ نفر، چناران، طرقبه، شاندیز و گلبهار ۱۸۳ نفر، کاشمر، بردسکن، کوهسرخ و خلیلآباد ۱۵۳ نفر و گناباد و بجستان ۱۱۴ نفر برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم پیشثبتنام کردهاند.
طباطبایی با اشاره به رقابت ۲۰۴ نفر در خراسان رضوی به ازای هر کرسی، ادامه داد: همچنین در مشهد ۴۰۱ نفر به ازای هر کرسی با یکدیگر به رقابت میپردازند. پس از بررسی مدارک پیشثبتنامکنندگان توسط نهادهای نظارتی، نتیجه به کاندیداها ارسال میشود و رد صلاحیتشدگان یک ماه مهلت دارند اعتراض خود را ثبت کنند. نهایتا از ۲۷ مهرماه نیز تاییدصلاحیتشدگان میتوانند ثبتنام قطعی خود را انجام دهند.
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی با بیان اینکه دو هفته قبل از زمان ثبتنام قطعی باید هیاتهای اجرایی تشکیل شوند، گفت: ۸ نفر از ۱۱ نفر اعضای هیاتهای اجرایی، معتمدین مردم اند و سه نفر دیگر نیز فرماندار، رئیس اداره ثبت و یک حقوقدان به معرفی دادگستری هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس ماده ۳۲ قانون، در کل استان ۳۰ نفر به دلیل ثبتنام برای حضور در انتخابات از سمت قبلی خود استعفا دادهاند، افزود: پیشبینی ما تشکیل ۴۷۰۰ شعبه اخذ رای در سطح استان در روز انتخابات است.
طباطبایی همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد سابقه نمایندگی پیشثبتنامیهای استان، بیان کرد: آماری در مورد اینکه چه تعداد از پیشثبتنامکنندگان سابقه حضور در ادوار پیشین مجلس را دارند، نداریم اما از بین ۱۷ نماینده فعلی خراسان رضوی در مجلس، تنها آقای صفایی نماینده مردم گناباد پیشثبتنام نکرده است و آقای رزمیان نماینده مردم درگز نیز برای نمایندگی استانی دیگر پیشثبتنام خود را انجام داده است.
انتهای پیام