حسین فرشیدی در افتتاحیه نخستین کنگره بینالمللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بینالمللی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، با بیان اینکه توجه به موضوع پیشگیری سودآوری به مراتب بهتری در حوزه سلامت دارد و در کنار آن از تحمیل بسیاری از هزینههای دارویی و درمانی جلوگیری میشود، اظهار کرد: زمانی که سخن از سواد سلامت و ارتقاء آن میشود به این معنا است که باید برای تحقق این مهم همه در کنار هم باشند و ما در این رویداد بینالمللی حضور پررنگ مجموعههای داخلی و خارجی را داریم.
وی اضافه کرد: ما همواره در جلسات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر موضوع پیشگیری تاکید داریم، اما با این وجود باز هم بیشتر نگاهها در حوزه درمان و تجهیزات پزشکی وابسته به آن بوده و معتقدیم که اگر این نگاهها در موضوع پیشگیری باشد، سودآوری به مراتب بهتری در حوزه سلامت خواهیم داشت و در کنار آن از تحمیل بسیاری از هزینههای دارویی و درمانی جلوگیری میشود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در یک دوره زمانی نگرانی خانوادهها در موضوعات اسهال و سل بود، بیان کرد: ما در همان زمان برنامههای آموزشی برای بهورزی را داشتیم و بر آب آشامیدنی سالم، ایمن سازی و غیره تاکید کردیم که این امر موجب جلوگیری از بسیاری از مرگ و میرها شد، حتی موضوع واکسیناسیون اطفال را داشتیم که در عدم مرگ و میر کودکان بسیار موثر بود.
فرشیدی تصریح کرد: ما مبحث عدالت در سلامت را در دولت سیزدهم در قالب طرح سلامت خانواده پیادهسازی کردیم، طرحی که با همکاری تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور در حال اجرا بوده و قطعاً میتواند منشاء خیرات و برکات بسیار در بحث ارتقاء سواد سلامت جامعه و در جهت ارائه خودمراقبتیهای صحیح باشد.
وی با ذکر این نکته که ما در موضوع کووید ۱۹ با موارد بسیاری آشنا شدیم، تاکید کرد: ما در همان زمان مشارکت تمامی مجموعهها را در بحث حفظ سلامت جامعه داشتیم و وقتی که همه به اهمیت این موضوع پی بردند در جهت افزایش سطح سواد سلامت جامعه تلاش کردند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: مهمترین بخش یک استراتژی داشتههایمان است و ما از ظرفیت اساتید پیشکسوت و تاثیرگذار زیادی برخوردار هستیم و با استفاده از این ظرفیت ناب در جهت اجرای هرچه بهتر برنامههای حوزه سلامت استفاده میکنیم.
فرشیدی با بیان اینکه ما در دولت سیزدهم بهطور ویژه روی موضوع جوانی و افزایش جمعیت کار میکنیم و معتقدیم که تحقق این مهم ضمن جلوگیری از پیری زودرس جمعیت، از تحمیل هزینههای دارویی و درمانی بسیار جلوگیری میکند، خاطرنشان کرد: وقتی که صحبت از سلامت میشود باید تمامی موضوعات انسانی، حیوانی و زیستمحیطی بهطور یکپارچه و بهصورت یکسان دیده شود، زیرا هر ۳ حوزه در بحث سلامت جامعه بسیار حائزاهمیت بوده و هست و در برنامههای خودمان به دنبال آموزش سلامت مردم و نیازمندسازی آنان به دریافت خدمات درمانی کمتر با توجه بیشتر به موضوع پیشگیری هستیم.
وی تاکید کرد: ما باید از ظرفیت تکنولوژیها با نگاه و دید به آینده استفاده کنیم و موضوعات هوش مصنوعی و پزشکی از راه دور نمونههای موفق آن است و ما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده دریافت تمامی نظرات و پیشنهادات در جهت رشد و پیشرفت در بحث رفتارهای بهداشتی و کاهش بیماریها با رعایت درست نکات پیشگیرانه هستیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افزایش دانش و آگاهی در ارتقاء سواد سلامت جامعه و پیشگیری از ابتلای بسیاری از بیماریها مؤثر بوده و هست.
فرشیدی در حاشیه افتتاحیه این کنگره، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در تمام برنامههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش بر موضوع ارتقاء سطح سواد سلامت مردم در مسیر افزایش سلامت عموم جامعه بهطور ویژه کار شده و در کنار آن اجرای برنامههای طرح سلامت خانواده را با همکاری پزشکان، مراقبان سلامت و بهورزان در مناطق مختلف شهری و روستایی سراسر کشور داریم.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم که باید مبنا و مبانی تبیین شده در مسیر رشد و ارتقاء حوزه سلامت به خوبی و به نحو احسن اجرا شود تا بتوانیم دستاوردهای آن را در مسیر رشد و بالندگی جامعه در این حوزه بسیار مهم شاهد باشیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه افزایش دانش و آگاهی ما در ارتقاء سواد سلامت جامعه و پیشگیری از ابتلای بسیاری از بیماریها مؤثر بوده است، خاطرنشان کرد: امروزه سواد سلامت به عنوان یک شاخص مهم و حیاتی در نتایج و هزینههای مراقبتهای بهداشتی شناخته شده و لازمه نظام مراقبتهای بهداشتی، داشتن سواد سلامت بالا بوده و هست.
فرشیدی تأکید کرد: موضوع بسیار مهم سواد سلامت بهطور گسترده به عنوان یک اولویت تعیینکننده سلامت، در دستور کار سیاستهای سلامت همگانی قرار گرفته، زیرا معتقدیم که اندک بودن سواد سلامت با سطح پایین سلامت، نابرابریهای گستردهتر و هزینههای بالاتری را به همراه دارد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وی ضمن رد کردن موضوع کمبود کیتهای آزمایشگاهی جهت انجام آزمایشهای بیماریهای ویروسی، بیان کرد: ما نه تنها با مشکل کمبود و نبود کیتها به خصوص در مواقع خاص مواجه نیستیم، بلکه از تمامی محققان، پژوهشگران، شرکتهای دانش بنیان و فعالان صنعتی حوزه سلامت که در این مسیر یار و یاور خادمان مردم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بودند تقدیر و تشکر میکنیم.
انتهای پیام