به گزارش ایسنا به نقل از بی بی سی، درجهبندی این توفان که «هیلاری» نامگذاری شده هم اکنون چهار است. توفندها از یک تا پنج از ضعیفترین تا قویترین طبقهبندی میشوند.
هیلاری ابتدا صبح امروز (شنبه) به ایالت «باخا کالیفرنیا» در مکزیک خواهد رسید.
هواشناسان میگویند که بعد از آن از سرعت بادهای آن کاسته خواهد شد تا به یک توفان گرمسیری بدل شود. همچنین جهت حرکت آن رو به شمال غرب است و در مسیر خود از کالیفرنیا، حاشیه «آریزونا» و همچنین «نوادا» و «یوتا» عبور خواهد کرد.
به گفته کارشناسان، وقوع این توفان در کالیفرنیا به نوبه خود تاریخساز خواهد شد زیرا بهرغم آنکه این ایالت در امتداد خط ساحلی واقع شده اما سالهاست که شاهد توفان گرمسیری (استوایی) نبوده و اکنون، این اولین توفان استوایی است که پس از ۸۰ سال به کالیفرنیا میرسد.
«جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته (جمعه) گفت که سازمان مدیریت حوادث اضطراری آمریکا (فیما) خدمه و تدارکاتی را از پیش در منطقه مستقر کرده تا در صورت لزوم آماده کمکرسانی باشند.
او گفت: از همه کسانی که در مسیر توفان هستند، میخواهم تدابیر احتیاطی اتخاذ و به راهنماییهای مقامهای محلی و ایالتی توجه کنند.
سازمان هواشناسی ملی آمریکا (ان دبلیو اس) نیز اعلام کرد که احتمال بارندگی شدید از هفت تا ۱۵ سانتیمتر در برخی نواحی و تا ۲۵ سانتیمتر در سایر نواحی وجود دارد که میتواند عواقب «قابل توجه و نادری» در جنوب کالیفرنیا و جنوب نوادا در پی داشته باشد.
این سازمان هشدار داد که احتمال وقوع سیل در شهر «سن دیگو»، درست در بالای مرز مکزیک زیاد است.
تقریبا ۲۶ میلیون نفر در جنوب غرب آمریکا در مناطقی زندگی میکنند که احتمال وقوع سیل در آنها وجود دارد.
انتظار میرود هیلاری قبل از آنکه در روز یکشنبه به جنوب کالیفرنیا برسد ضعیف شود که در آن صورت توفان استوایی خواهد شد.
در عین حال بارندگی شدید تا چهارشنبه آینده در بخشهای مختلف جنوب غربی آمریکا میتواند با سیلهای فاجعهبار همراه باشد.
وقوع توفندها (هاریکِین) و توفانهای استوایی در مکزیک اتفاق نادری نیستند اما خروج توفان استوایی از اقیانوس و ورود آن به کالیفرنیا به لحاظ هواشناسی، پدیدهای به شدت نادر توصیف میشود. آخرین باری که چنین اتفاقی افتاد سال ۱۹۳۹ بود که توفان به شهر «لانگ بیچ» در جنوب «لس آنجلس» رسید.
کارشناسان میگویند که رویدادهای شدید و غیرعادی آبوهوایی در آمریکا و چندین ناحیه دیگر جهان تحت نفوذ تغییر اقلیم که انسان عامل آن است، شکل میگیرد.
ژوئیه گرمترین ماه زمین از زمان شروع ثبت رکوردها بود و پس از آن در روز هشت ماه اوت (ماه جاری میلادی)، هاوایی شاهد گسترش آتشسوزی مهیبی بود که تا کنون دستکم ۱۱۱ کشته برجای گذاشته است. این حریق، مرگبارترین آتشسوزی طبیعی در تاریخ آمریکا ارزیابی شده است.
از دلایل شدت گرفتن این حریق، بادهای توفندی بودند که در منطقه جریان داشتند.
انتهای پیام