به گزارش ایسنا، «دمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه گفت: «حقیقت این است که تا زمانی که پیروز شویم، به تامین تسلیحات و مهمات بیشتری از سوی غرب نیاز داریم چرا که جنگ یک واقعیت است و در این واقعیت ما باید پیروز شویم. هیچ راه دیگری وجود ندارد».
کولبا که کشورش از آغاز عملیات نظامی روسیه، انواع تسلیحات غربی را دریافت کرده است، در ادامه گفت: «هدف ما پیروزی است؛ پیروزی در قالب آزادسازی قلمروهایمان در چهارچوب مرزهای ۱۹۹۱ اوکراین و به اینکه این مسئله چقدر زمان می برد، اهمیتی نمیدهیم».
کولبا تصریح کرد: «مادامی که مردم اوکراین همین هدف را داشته باشند، دولت کییف در کنار مردم میایستد».
وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «به رغم نگرانیها نسبت به سرعت دستاوردهای نیروهای اوکراین در جریان این ضد حمله، اوکراین برای سرعت بخشیدن به ضد حملهاش علیه مواضع روسیه از سوی متحدان غربی تحت فشار نیست».
این اظهارات کولبا در حالی بیان شده که «ولودیمیر زلنسکی» طی سخنرانی در جمع دیپلماتهای اوکراینی، به فشار غرب به کییف برای به سرانجامرساندن جنگ اشاره کرده و گفته بود اوضاع برای اوکراین حتی سختتر خواهد شد چراکه «احتمالا فشارها برای یافتن یک مسیر از راه مذاکره برای صلح افزایش مییابد».
وزیر امور خارجه اوکراین همچنین گفت، اوکراین همزمان با اینکه به دنبال مقابله با نفوذ روسیه در قاره آفریقاست، تلاشهای بلند مدتی را برای تعمیق روابط با کشورهای آفریقایی انجام خواهد داد.
وی مدعی شد: «استراتژی ما جایگزین روسیه شدن نیست بلکه آزاد کردن آفریقا از سلطه روسیه است. اوکراین قصد دارد با در نظر گرفتن احترام و اصل منافع متقابل، تعاملات دیپلماتیک با آفریقا را تقویت کند».
کولبا در ادامه ادعا کرد: «روسیه تلاش می کند با تهدید، رشوه و ترس، کشورها را تحت کنترل خود نگه دارد. روسیه دو اهرم در آفریقا دارد؛ تبلیغات و واگنر».
روسیه پس از مواجهه با تحریمهای گسترده غرب، تعامل با مناطق دیگر جهان را در پیش گرفته و اخیرا در شهر سنپترزبورگ، میزبان سران شماری از کشورهای آفریقایی بود.
پوتین در این نشست گفت: «کشورهای آفریقایی تسلیحات روسی میخرند و از فشار غرب نمیترسند. کشورهای آفریقایی صمیمانه خواهان همکاری با روسیه در زمینههای نظامی و فنی هستند».
کولبا همچنین در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه مدعی شد، با توجه به خروج مسکو از توافق غلات دریای سیاه، نگرانیهای علنی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نسبت به امنیت غذایی در آفریقا، بیپایه و اساس است.
این در حالی است که پوتین گفته «مسکو همچنان یکی از بهترین فروشندگان گندم در جهان است و ما به لطف انتقال رایگان غلات روسیه، سود آن را با فقیرترین کشورها تقسیم خواهیم کرد».
انتهای پیام