نازیما نادرپور با اشاره به اینکه در سطح شهر مشهد درختانی داریم که به هردلیل خشک شدهاند، عنوان کرد: این اتفاق در بهمن ماه سال گذشته به عنوان یکی از اقدامات استقبال از بهار صورت گرفت و ۴ طرح در آن زمان اجرا شد.
وی ادامه داد: طرح بز کوهی و دارکوب در خیابان امام خمینی (ره)، طرح کندوی زنبورعسل و گل در بولوار صادقی و طرح غنچه گل گلایل در حاشیه بولوار کوثر مقابل بیمارستان فارابی، ۴طرحی بودند که در برنامه استقبال از بهار رونمایی شد و بازخورد بسیار خوبی از طرف مردم و مدیران شهری داشت.
معاون فضای سبز سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: هدف اصلی این طرح جان بخشی به درختان خشک و استفاده از هنرمندان بومی است که توسط سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد، در حال انجام است. از ابتدای سال تاکنون ۴ طرح دیگر بر درختان خشکیده سطح شهر پیکر تراشی شده است؛ طرح مجموعه کتاب و پرنده در حاشیه بولوار کلانتری مجاور دانشگاه فردوسی، طرح گنجینه کتاب در خیابان سعدی، طرح گل نرگس در راستگرد میدان صاحب الزمان و طرح غزال در خیابان پاسداران ۴ طرح دیگری است که توسط هنرمندان جانی دوباره گرفتهاند. در مجموع هنر پیکرهتراشی بر ۸ درخت خشک سطح شهر اجرا شده است. پیکر تراشی نهمین درخت نیز در خیابان پاسداران آغاز شده است.
نادرپور در خصوص چگونگی انتخاب درختان، تشریح کرد: ما این هنر را برای یک سری از درختان که دارای دید و منظر شهری خو.بی هستند انجام میدهیم. درختانی که دارای قطر مناسب هستند و دید و منظر شهری دارند، توسط شهرداری مناطق به ما معرفی شده، سپس کارشناسان ما با بررسیهایی که انجام میدهند درخت مناسب برای اجرای این طرح را انتخاب و در مرحله بعد هنرمندانی که شناسایی کردهایم اجرای طرح را آغاز میکنند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه هنرمندان این طرح به چه نحو و چگونه انتخاب شدهاند، تصریح کرد: در مرحله اول برای شرکت هنرمندان علاقهمند و باسابقه در این خصوص فراخوان زدیم. علاوه بر آن سازمان پارکها و فضای سبز نیز در این رابطه با بررسی اقدامات مشابهی که در شهرهای دیگر انجام شده است هنرمندان آن را شناسایی و دعوت به همکاری کرد.
معاون فضای سبز سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد با بیان این که لیست هنرمندان به صورت بسته شدهای نیست، افزود: میتوانیم از هنرمندان در هر زمانی استفاده کنیم. هنرمندانی که در این خصوص علاقهمند و باتجربه هستند میتوانند رزومه خود به سازمان پارکها ارسال کنند. این اتفاق میتواند فرهنگسازی شود و مردم به جای قطع درختان خشک شده در باغها و حیاطهایشان این کار را انجام دهند. این پتانسیل وجود دارد و نیازمند توجه بیشتری است.
انتهای پیام