غلامحسین باغانی که خود نیز یکی از رزمندگان است، در گفتوگو با ایسنا در مورد انگیزه خود برای نوشتن این کتاب، میگوید: خود اسارت را تجربه نکردهام، اما میدانم اسارت در دستان انسانهایی که کیلومترها از نظر فرهنگی با انسان فاصله دارند و در خاک کشور نفوذ پیدا کردهاند چه حسی دارد.
وی افزود: براین اساس تصمیم گرفتم مصاحبههایی با آزادگان خراسانجنوبی انجام داده و این مصاحبهها را که بسیار نیز طولانی و حدود ۸۰۰ صفحه بود، جمعآوری کرده و به شکل داستانی روایی از دوران اسارت بیان کنم.
این نویسنده با بیان اینکه کتاب دولت سری برگرفته از خاطرات جمعی از اسرای ایرانی در اردوگاههای مخوف موصل ۲ است، افزود: این افراد سختترین شکنجهها را به جان خریدند و در مقابل مقاصد شوم دشمنان بعثی ایستادگی کردند.
باغانی با بیان اینکه انسجام و همبستگی آنها در اسارتگاهها دشمن را به چالش کشیده و میترساند، تصریح کرد: اسرا با مقاومت و همفکری لحظهای در مقابل امیال نفسانی دشمن سر تسلیم فرود نیاوردند.
وی اظهار کرد: آنها مجاهدانی بودند که در همه صحنههای نبرد و اسارت سربلند بیرون آمدند؛ درحالی که هرگونه اجتماع و عمل عبادی ممنوع بود نماز جماعت برپا میکردند؛ با لقمه نانی خشک و جرعه آب در سحرگاه روزه میگرفتند؛ دعاهایشان را مخفیانه زیر پتو میخواندند و ایثارگرانه به مجروحین که در تب میسوختند کمک میرساندند.
وی ادامه داد: این کتاب الگویی است برای جوانان و نوجوانانی که آن سالها را درک نکردهاند تا آزادی را قدر بدانند؛ پس لازم است با همه جوانب زندگی این اسوههای مقاومت آشنا شوند.
باغانی افزود: این کتاب اهداف و هجمههای بیگانگان را به تصویر میکشد که اگر قدمی به عقب برداریم دشمن جرئت کرده و چند قدم به جلو برمیدارد.
این نویسنده با بیان اینکه زندگی در عصر حاضر نباید ما را از روزهایی که پشت سر گذاشتهایم، غافل کند، تصریح کرد: ماندگاری آن روزها به سبب اخلاص در افرادی است که هنوز هم به آن احتیاج داریم.
انتهای پیام