رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان عنوان کرد

صنایع خوزستان از محصولات دانشگاهی حمایت کنند/ راه‌اندازی پزشکی آزاد تا سال آینده

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با اشاره به حمایت نکردن برخی صنایع از محصولات دانش بنیان، گفت: انتظار داریم در سطح استان خوزستان از محصولات دانشگاهی حمایت شود.

دکتر علی افروس در نشست خبری که امروز (۲۵ مردادماه) در دانشگاه آزاد واحد اهواز برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد خوزستان با حدود  ۶۸ هزار دانشجو و با دارا بودن ۴۳ درصد از دانشجویان استان خوزستان، از نظر جمعیت دانشجویی در استان رتبه اول و در کشور رتبه سوم را دارا است. این دانشگاه یک هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی و ۲ هزار و ۵۰۰ کارمند دارد و با اجرای طرح دستیار آموزشی، تعداد اساتید بیشتر نیز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: دانشگاه آزاد خوزستان دانشگاهی با رعایت استانداردها و آیین‌نامه‌های آموزشی وزارت علوم و بهداشت است. دانشگاه آزاد واحد دزفول با ۸ هزار دانشجو، ۲۲۰ هیات علمی دارد در حالی که دانشگاه دولتی این شهر با نزدیک ۴ هزار دانشجو، ۲ هیات علمی دارد.

دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه محورترین دانشگاه کشور است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان گفت: ما نسبت به رویکردهای وزارت علوم در بحث کیفیت‌بخشی و اعتباربخشی دانشگاه‌ها، به شدت گله‌مند هستیم و این مساله را در جلسه با حضور وزیر علوم در سال گذشته نیز مطرح کردیم. به طور قطع اگر نگوییم دانشگاه آزاد اسلامی برنامه محورترین است اما یکی از برنامه محورترین‌ دانشگاه‌های کشور است. برنامه تحولی پنج ساله را نیز اخیرا تدوین کرده‌ایم و این برنامه در حوزه‌های مختلف تاکید بسیاری بر کیفیت‌بخشی دارد.

افروس ادامه داد: روز گذشته در مجلس بحثی به صورت غیرواقعی مطرح شد که دانشگاه به جای افزایش کیفیت روی افزایش شهریه کار می‌کند. این در حالی است که دانشگاه آزاد در کیفیت‌بخشی به جد در حال کار است. در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و بین‌الملل و اثرگذاری در جامعه نیز برنامه‌های خوبی داریم.

وی با اشاره به طرح‌های اجرایی در این دانشگاه عنوان کرد: در طرح آمایش، اطلاعات و آماری استخراج شده است؛ در این طرح شاخص‌های توسعه آموزش را در سطح استان خوزستان احصا و جمعیت دانش‌آموزی و میزان توسعه شهرها را نیز استخراج کردیم و بر این اساس، رشته‌های تحصیلی را تدوین می‌کنیم.

شناسایی هوشمندانه رشته‌ها

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بیان کرد: در این دانشگاه رشته‌ها را هوشمندانه شناسایی و متناسب با توسعه شهرستان‌ها راه‌اندازی می‌کنیم. سال گذشته ۶۳ رشته مهارتی احصا و تایید شدند و قطعا این تعداد بیشتر نیز خواهد شد. رشته‌های کارشناسی را نیز که در حال منسوخ شدن هستند، در قالب رشته‌های مهارتی دوباره به چرخه بازمی‌گردانیم.

رشد ۱۸.۶ درصدی تعداد دانشجویان

وی گفت: علی‌رغم اینکه بسیاری از دانشگاه‌ها دچار کاهش دانشجو هستند اما در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، ۱۸.۶ درصد رشد دانشجو داشتیم که نشان‌دهنده جوابگو بودن برنامه‌های دانشگاه است. خوشبختانه زیرساخت‌های لازم از نظر فضای آموزشی، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها را نیز در دسترس داریم.

وی در خصوص افزایش شهریه نیز گفت: شهریه را تا یک جایی می‌توان افزایش داد و نمی‌توان جدا از جامعه، در این خصوص عمل کرد. شرایط تورم و اشتغال خانواده‌ها ایجاب نمی‌کند که شهریه را افزایش دهیم اما مقداری در دخل و خرج مشکل داریم. با وجود اینکه برخی از دانشگاه‌ها امکانات و استانداردهای ما را ندارند اما شهریه آن‌ها تنها مقداری از شهریه آزاد کمتر است. با وجود اینکه بسیاری از دانشگاه‌های رقیب در استان یا تعطیل می‌شوند یا تعداد آن‌ها کم می‌شود، اما در دانشگاه آزاد رشد دانشجو را داریم.

افروس ادامه داد:  در تلاش هستیم در مقطع کارشناسی  ارشد با هماهنگی وزارت علوم در جابه‌جایی رشته‌ها اقدام کنیم. به عنوان مثال یک رشته در واحد ایذه سال‌ها دانشجو می‌پذیرفت اما در حال حاضر اشباع شده است و این رشته را می‌توان با شهرهای دیگر جابه‌جا کرد.

وی گفت: با توجه به رشد تعداد اعضای هیات علمی، رشته‌ها نیز در حال افزایش هستند و سال گذشته هشت رشته دکتری و  ۱۷ رشته در مقطع کارشناسی ارشد در استان خوزستان اضافه شدند.

افروس با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه آزاد خوزستان گفت: با ۲ هزار و ۱۰۰ دانشجوی خارجی بیشترین تعداد دانشجوی بین‌الملل را داریم و بنابراین چشم‌اندازهای روشنی داریم و در تلاش هستیم با مشارکت دانشگاه بصره در جذب دانشجوی بیشتر همکاری کنیم. با توجه به اینکه درآمد نسبت به هزینه کمتر است، در تلاش هستیم با درآمدهای غیرشهریه‌ای، فاصله بین این دو را کم کنیم.

صنایع خوزستان از محصولات دانش بنیان تولیدشده استفاده نمی‌کنند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بیان کرد: امروزه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاه مساله‌محور، در حوزه‌های مختلف چالش‌های استان خوزستان را احصا کرده است که در سامانه "پژوهش‌یار" بارگذاری شده‌اند.  به عنوان نمونه چالش‌های استان خوزستان در حوزه فولاد، پتروشیمی، کشاورزی و آب و علوم انسانی شناسایی شده‌اند.

وی افزود: این چالش‌ها در سامانه پژوهش‌یار در قالب مسائل استان خوزستان مطرح می‌شوند و دانشجویان این موضوعات را به عنوان پایان‌نامه انتخاب می‌کنند و در نتیجه این چالش‌ها در مقطع دکتری بسیار عمیق‌تر مورد بررسی قرار می‌گیرند. اما صنعت چقدر استقبال می‌کند؟ متاسفانه دانشگاه‌ها در این خصوص در خوزستان غریبه هستند.

وی گفت: در دانشگاه آزاد محصولات علمی و صنعتی تولید می‌کنیم که به درد صنایع می‌خورند اما با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت‌های داخلی و دانش بنیان، استفاده چندانی از این محصولات در استان خوزستان نمی‌شود.

افروس افزود: در این خصوص به دفتر وزرا و معاونان وزاری نفت، کشاورزی و ... مراجعه می‌کنیم  و انتظار داریم در سطح استان خوزستان نیز از محصولات دانشگاهی حمایت شود.

با صنایع خارج از استان قرارداد داریم اما در خوزستان دیده نمی‌شویم  

افروس با بیان این که گاهی در جلسات لیست محصولات را ارائه داده‌ایم و از طرف استاندار نیز قول پیگیری داده شده است، گفت: دانشگاه ما مساله‌محور است و بخشی از چالش‌ها در قالب پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری و بخشی نیز در قالب پروژه‌های صنعتی مطالعاتی و محصول‌محور مطرح و اجرا می‌شوند. در سال‌های گذشته برای شرکت ملی حفاری دو محصول های‌تک ساختیم که این دو محصول شامل استاپرینگ و آچار هیدرولیکی مخصوص باز و بست کردن لوله‌های حفاری بودند اما بعد از آن این کار ادامه پیدا نکرد و دلیل آن را نمی‌دانیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بیان کرد: برای صنعت فولاد نیز بردهای الکتریکی شیرهای هیدرولیکی تولید و تاییدیه فنی آن هم گرفته شد اما جواب نگرفتیم.

وی افزود: دستگاه عظیم‌الجثه برداشت سرشاخه‌های نی برای تولید علوفه نیز در دو سال گذشته تولید شده است؛ از زمانی که قیمت این محصول نزدیک به ۳ میلیارد تومان بود آن را ارائه کردیم و اکنون قیمت آن به بیش از ۳۰ میلیارد تومان رسیده است. نمونه مشابه این محصول با قابلیت کمتر اما با  قیمت ۶۷ میلیارد تومان در آلمان به فروش می‌رسد در حالی که محصول ما با کیفیت‌تر و نصف قیمت است. با این وجود در سطح استان خوزستان بیش از دو سال است که برای استفاده از این محصول پیگیری کرده‌ایم اما هنوز نتیجه نگرفته‌ایم.

وی ادامه داد: با مجموعه‌های گاز و پتروشیمی عسلویه و مجموعه فولاد کرمان قرارداد داریم اما در استان خوزستان دیده نمی‌شویم. این‌ها دغدغه‌های دانشگاه است و امیدواریم گوش شنوا و چشم بینایی باشد.

افروس بیان کرد: با همکاری دانشگاه آزاد خوزستان، اولین پردیس انرژی کشور با حضور وزیر علوم در استان خوزستان ایجاد شده است و حدود ۶۰ شرکت در حال استقرار در آن هستند. با کشور عراق نیز در حال تعامل هستیم اما انتظار داریم در سطح استان خوزستان محصولات های‌تک دانش بنیان ما دیده شوند؛ گاه برخی محصولات ما بدون رقیب هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ادامه داد: دانشجویان کارشناسی تا دکتری، می‌توانند در قالب طرح پویش، در محیط کار واقعی فعالیت کنند. این طرح در اصفهان، زنجان، لرستان و یزد اجرا شده است و انتظار داریم برای اجرای این طرح دستگاه‌ها همکاری کنند.

راه‌اندازی رشته پزشکی در دانشگاه آزاد به کجا رسید؟

وی در خصوص آخرین وضعیت راه‌اندازی رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی در واحد اهواز، گفت: یکی از چشم‌اندازهای ما در استان خوزستان، ایجاد دانشکده پزشکی و راه‌اندازی رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی و چندین رشته پیراپزشکی است. در این حوزه تلاش کردیم و مجوز اصولی پزشکی گرفته شد.

افروس گفت: قرار بر این بود که این رشته در مهرماه ۱۴۰۲ راه‌اندازی شود اما واقعیت این است که ایجاد رشته، به سه مجموعه نیاز دارد؛ اولین مورد ساختمان است که برای آن ساختمان خوبی را تخصیص دادیم و استانداردسازی آن انجام شده است. از آن بازدید شد و ساختمان مورد تایید قرار گرفت.

وی بیان کرد: دومین موضوع، به کارگیری اعضای هیات علمی است که در این خصوص با دانشگاه علوم پزشکی اهواز هماهنگی شده و اعضای هیات علمی نیز مشخص شده‌اند. اما سومین موضوع، بیمارستان و مرکز آموزش مهارت‌های پزشکی است. برای بیمارستان با دانشگاه اهواز هماهنگ کردیم که با یکی از بیمارستان‌های شاخص اهواز قرارداد ۱۰ ساله ببندیم و بتوانیم از ظرفیت آن استفاده کنیم اما درخصوص مرکز آموزش‌های پزشکی نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان نیاز است. در این خصوص از دفتر معاون اول رئیس جمهور تا بنیاد مستضعفان و مجمع خیرین گفت‌وگو کرده‌ایم و در تلاش هستیم و قول‌هایی داده شده است.

وی یادآور شد: لیست رشته‌های پیراپزشکی را نیز مشخص کرده‌ایم و احتمالا در بهمن‌ماه و یا در نهایت تا مهرماه سال بعد، قطعا رشته پزشکی دایر خواهد شد. امیدواریم از این طریق بتوانیم به جلوگیری از مهاجرت خوزستانی‌ها برای تحصیل در خارج از استان پیشگیری کنیم.

ایجاد دو دانشکده جدید در دانشگاه آزاد خوزستان

افروس با اشاره به راه‌اندازی دو دانشکده جدید خاطرنشان کرد: ایجاد دانشکده مهارت و کارآفرینی که مدارس عالی مهارتی ذیل این دانشکده قرار می‌گیرند و ایجاد دانشکده تعلیم و تربیت، از برنامه‌های دانشگاه آزاد خوزستان است.

وی ادامه داد: در ارتباط با صنعت نیز قطعا جزو اولین‌ها در تولید محصولات های‌تک و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان هستیم و در حوزه‌های  فولاد، پتروشیمی، آب، شیلات، نفت و علوم انسانی محصولات مختلفی تولید شده‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با اشاره به دیگر برنامه‌های این دانشگاه افزود: در برنامه تحول و تعالی هدف‌گذاری‌هایی شده است؛ به عنوان مثال در حوزه آموزش، ایجاد دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی و تعلیم و تربیت، ایجاد و توسعه رشته‌های مهارتی جدید و توسعه شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها از برنامه‌های دانشگاه است.

ضرورت تدریس رشته‌های مهارتی

وی گفت: هر چند دانشکده مهارت و کارآفرینی راه اندازی خواهد شد اما در سطح استان نیاز به کمک فنی و حرفه‌ای، تامین اجتماعی و اداره کار داریم. اگر تلاش کنیم دانشجویان علاقه‌مند را وارد صنعت کنیم کار بزرگی است. ورود این افراد در دوره دانشجویی به محیط کار منجر به اشتغال و مهارت‌آموزی می شود. در این خصوص، در بسیاری از موارد ما به سمت صنایع می‌رویم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  گفت: در مقطع کاردانی نیز می‌توانیم مانند سیستم استاد شاگردی، در حوزه‌های مختلف مانند جواهرسازی تدریس کنیم. می‌توان از ظرفیت افراد باتجربه در کارگاه‌ها استفاده کرد.

وی افزود: با توجه به اهمیت راه‌اندازی نیروگاه هسته‌ای شادگان، جلسه‌ای برگزار کردیم و از هم‌اکنون باید به فکر تربیت نیروی بومی متخصص باشیم.

افروس ادامه داد: می‌توان بیکاری را در استان خوزستان کاهش داد و در این خصوص، فعال‌سازی فاز دوم صنایع پایین‌دست پتروشیمی، فعال‌سازی کاشت میوه‌های گرمسیری، پتروپالایش و تجارت چوب می‌تواند موثر باشد. برای ایجاد شهرک خودرویی در آبادان نیز آمادگی داریم.

افروس با اشاره به برنامه‌های عمرانی دانشگاه آزاد نیز گفت: ۴ هزار عضو هیات علمی و کارمند داریم و در راستای طرح ملی مسکن، برنامه ساخت مسکن برای پرسنل دانشگاه را به جد پیگیری می‌کنیم و زمین‌های دانشگاه را برای کمک به معیشت همکاران به کار می‌گیریم. در حوزه عمرانی تحولات خوبی داشته‌ایم و هتل ۴ ستاره در سه‌راه فرودگاه اهواز  ساخته شده که قطعا یکی از هتل‌های لوکس اهواز است که مهرماه به بهره‌برداری می‌رسد. فضایی نیز در دانشگاه به عنوان هتل سه ستاره ساخته خواهد شد. 

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۴۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402052516251
  • خبرنگار : 50300