مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان:

ثبت جهانی پنج اثر تاریخی زنجان در حال انجام است

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان گفت: سرمایه‌گذاری‌های خوبی برای احداث هتل، مجتمع‌های خدماتی و رفاهی و بوم‌گردی‌ها اتفاق افتاده و گردشگری جزو صنایعی است که درآمد آن در بین مردم پخش می‌شود.

سعید صفوی ظهر امروز (۲۵ مردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه زنجان در ارائه نشان ملی جزو استان‌های پیشرو است، اظهار کرد: در استان زنجان ۲۰۰۰ میراث شناسایی شده که ۹۲۹ اثر ثبت ملی و جهانی شده است. ۷۹۷ مورد آثار غیرمنقول، ۲۳ اثر طبیعی، ۶۴ اثر ناملموس و معنوی، ۴۴ اثر منقول و یک اثر جهانی جزو آثار ثبت شده استان زنجان است.

وی با بیان اینکه ۱۰۵ نشان ملی و مرغوبیت و ۱۱ نشان بین‌المللی صادر شده است، تصریح کرد: ثبت جهانی پنج اثر تاریخی زنجان در حال انجام است که در صورت تحقق، یکی از کارهای بزرگ مدیریت عالی استان خواهد بود. تعاملات با وزارتخانه برای ثبت این پنج اثر در حال انجام است.

صفوی با بیان اینکه از این تعداد ۲ اثر معنوی و ناملموس و سه اثر دیگر طبیعی و غیرمنقول است، تصریح کرد: با توجه به اینکه امکان دارد این آثار با برخی از استان‌ها مشترک باشد درصدد طی مراحل ثبت جهانی هستیم تا مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.

این مسئول متذکر شد: با پیگیری‌های انجام گرفته زرین غار قیاس‌کندی شهرستان خدابنده نیز به نام استان زنجان ثبت ملی شده است.

صفوی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم این اداره‌کل حفاظت و پایش آثار تاریخی است، ادامه داد: طی سال گذشته ۴۵۹۱ مورد پایش انجام شد؛ در این پایش‌ها ۱۸۸ قلم اشیا کشف ‌شده و ۷۶ متهم دستگیر شدند. همچنین در سال گذشته ۷۰ مورد مرمت اشیا و ۳ مورد تعیین حریم اختصاصی انجام شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته ۱۶۵۰ پروانه در حوزه صنایع‌دستی صادر شده است، بیان کرد: در چهار ماهه امسال ۶۷۲ پروانه صادر کردیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته برای ۳۱۶ نفر اشتغال ایجاد شده است، گفت: امسال نیز اشتغال ۴۷۵ نفر در تعهد امسال ما قرار دارد که ۵۳ درصد آن تاکنون محقق شده است.

صفوی در مورد بیمه هنرمندان، یادآور شد: این موضوع چند سال تعلیق بود اما اخیراً ۵۰۰ نفر را به وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری معرفی کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان با اشاره به اینکه از محل تسهیلات مشاغل خانگی، تسهیلات تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ مبالغی، پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: ۸۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و ۶۳ میلیارد تومان هم به بانک معرفی شده است.

این مسئول با بیان اینکه زنجان را با عنوان شهر جشنواره‌ها می‌شناسند، اظهار کرد: پروژه «ایران کوچک صنایع دستی و گردشگری» در سبزه میدان محقق خواهد شد و جشنواره ملی آش امسال نیز برگزار خواهد شد.

وی افزود: امسال جشنواره طبخ ماهی و گل و گلاب‌گیری برگزار شد. با توجه به اینکه بهترین آشپزهای ایران در زنجان هستند، پیگیر برگزاری جشنواره آشپزها در سجاس هستیم.

صفوی با اشاره به اینکه در تولید محتوای گردشگری جزو سه استان نخست هستیم، متذکر شد: ۲۵۰ میلیارد ریال از سایر محل‌ها برای بخش گردشگری تخصیص داده شده است‌؛ علاوه بر این ۳۰۰ میلیارد تومان نیز امسال برای بخش گردشگری تزریق خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان خاطرنشان کرد: غار کتله‌خور به بخش خصوصی واگذار شده است و امسال کف‌سازی و ساماندهی معابر پایگاه جهانی سلطانیه در دستور کار است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402052516057
  • خبرنگار : 50513