به گزارش ایسنا، رالف نادر، سیاستمدار مشهور آمریکایی در یادداشتی که در وبسایت «کومن دریمز» منتشر کرد، گفت: «جنگ روسیه در اوکراین با خسارات سنگین از هر دو طرف در حال تشدید است» و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده همچنان تاکید میکند که ناتو یعنی عمدتا ایالات متحده، «تا زمانی که جنگ اوکراین طول بکشد» حمایت نظامی خود را از این کشور گسترش خواهد داد.
از نظر رالف نادر، آمریکایی عرب تبار و مدافع بزرگ حقوق مصرف کنندگان آمریکایی، عبارت «تا زمانی که طول بکشد» سیاست نیست، بلکه به تعویق انداختن مرگبار بدون هیچ استراتژی خروج است.
وی گفت، بایدن که به عنوان سناتور در سنای آمریکا در سال ۲۰۰۳ به جنگ جنایتکارانهای که جورج بوش در عراق به راه انداخت، رای داد و سالها با صدها میلیارد دلار این جنگها را تامین بودجه کرد، تجربه طولانی در سیاست «تا زمانی که طول بکشد» دارد.
نادر افزود، بایدن باید آمریکا را در برقراری صلح رهبری کند و وقتی منشور سازمان ملل علیه جنگ تهاجمی توسط کشورهای عضو این سازمان نقض میشود، با سازمان ملل همکاری کند و دستورات قانون اساسی را که اختیار کنگره و نه ریاست جمهوری را برای اعلان جنگ محفوظ میدارد، مراعات کند؛ اما در عوض مشاهده میشود که واشنگتن بودجه نظامی را توسعه داده، پایگاههای نظامی را در بیش از ۱۰۰ کشور ایجاد کرده و درگیر تهدیدات نظامی یا تهاجم به حیاط خلوت بسیاری از کشورها است که نقض قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد (که آمریکا در تهیه آن در سال ۱۹۴۶ به طور برجسته شرکت کرد) و نیز قوانین فدرال محسوب میشود.
وی تاکید کرد که رویکرد «تا زمانی که طول بکشد» به معنای کشتن یک میلیون اوکراینی و نابودی این کشور است و همچنین به معنای تشدید جنگ در خارج از اوکراین به روسیه و کشورهای همسایه است.
نادر ادامه داد: «بایدن با وجود هشدارهای برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) زمان بیشتری را صرف گفتن «بله» به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین برای گرفتن سلاحهای قویتر مانند خودروهای زرهی پیشرفته، توپخانه دوربرد، تانکهای آبرامز با گلولههای اورانیوم ضعیفشده میکند.
مجله هاروارد اینترنشنال ریویو گزارش داد که اورانیوم ضعیف شده میتواند هم برای سربازان و هم برای جمعیت غیرنظامی محلی تهدید باشد. هنگامی که مهمات ساخته شده با اورانیوم ضعیف شده به هدف برخورد میکند، اورانیوم به غبار تبدیل میشود که سربازان در نزدیکی محل انفجار آن را تنفس میکنند و سپس باد گرد و غبار را به مناطق اطراف میبرد و آب و کشاورزی محلی را آلوده میکند.
بر اساس گزارشها، «بایدن همچنین از ارائه جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین حمایت میکند و قبلاً بمبهای خوشهای را به اوکراین ارسال کرده است تا با بمبهای خوشهای روسیه مطابقت داشته باشد تا اوکراینیها از جمله کودکان را برای سالهای آینده در معرض خطر قرار دهد.» روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که «۱۳۲ کشور - از جمله بسیاری از متحدان آمریکا - توافق کردهاند که از مهمات خوشهای استفاده نکرده یا آن را انتقال، تولید یا ذخیره نکنند».
نادر تاکید کرد که دولت بایدن هیچ راهبرد دیپلماتیکی ندارد و هیچ درخواستی هم برای آتش بس فوری و بدون قید و شرط و به دنبال آن مذاکرات صلح در سطح بالا وجود ندارد. جنگ در اوکراین هر روز در حال گسترش است و مرگبارتر میشود. از طرفی هم اقدامات تحریک آمیز با حضور پهپادهای مسلح اوکراینی بر فراز مسکو و شلیک بیشتر موشکهای روس علیه غیرنظامیان اوکراینی هر روز تشدید میشود.
وی گفت، کنگره هم که درسهای تاریخ از جنگهای ویتنام، عراق، افغانستان، لیبی و سایر پیامدهای نظامی امپراتوری آمریکا را نادیده میگیرد، همچنان به تایید خواستههای بایدن بدون بررسی نتایج این جنگ ادامه میدهد. کنگره با تصمیم بایدن و ناتو برای قرار دادن ۳۰۰ هزار سرباز در حالت آماده باش در کشورهای هم مرز با روسیه و اروپا همراهی میکند. در واقع هزاران سرباز آمریکایی، توپخانه مدرن و کشتی جنگی در آن منطقه مستقر هستند.
نادر با بیان اینکه باید برای یک جنگ فرسایشی سالیان دراز دو طرف آماده شد البته اگر که «به جنگ هستهای تبدیل نشود»، تأکید کرد که برای این کار باید همه «شاهینها» از جمله «شاهین های کاخ سفید» را از بین برد.
انتهای پیام