هشدار مقامات الجزایر نسبت به دخالت نظامی در نیجر

رئیس ستاد ارتش الجزایر و وزیر خارجه این کشور نسبت به تبعات دخالت نظامی خارجی در نیجر بر ثبات منطقه ساحل آفریقا هشدار داده و اعلام کردند، الجزایر با این دخالت‌ها مخالف است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، السعید شنقریحه، رئیس ستاد ارتش الجزایر تاکید کرد، کشورش با این دخالت نظامی خارجی در نیجر مخالف است و هشدار داد، این دخالت به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه ساحل منجر خواهد شد.

وی در سخنرانی در یازدهمین کنفرانس امنیت بین‌المللی در مسکو خواهان بازگشت به وضعیت قانونی در نیجر در سریعترین زمان ممکن و به دور از دخالت‌های خارجی شد و گفت، این دخالت منجر به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد که وضعیت در منطقه ساحل آفریقا «نتیجه مستقیم پیامدهای منفی بحران لیبی، مداخلات خارجی در منطقه از سال ۲۰۱۱ و توسعه نگران کننده درگیری مسلحانه در سودان از آوریل ۲۰۲۳ است.»

پیش از این، عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری الجزایر با رد کامل و قاطعانه مداخله نظامی در نیامی، تأکید کرد که بحران نیجر یک «تهدید مستقیم برای الجزایر» است.

رئیس جمهوری الجزایر در نشست رسانه‌ای خود با نمایندگان مطبوعات ملی تاکید کرد که بحران نیجر با منطق حل می‌شود و نه با زور. وی افزود، کشورش برای مداخله به منظور برقراری اتحاد مجدد در نیجر و آغاز گفت‌وگو آماده‌ است.

ارتش نیجر ۲۷ ژوئیه در تلویزیون دولتی از برکناری محمد بازوم، رئیس جمهوری این کشور، بازداشت وی در محل اقامتش، بسته شدن مرزها، و اعمال مقررات منع آمد و شد خبر داده و اعلام کرد، به دلیل وخامت اوضاع امنیتی و سوء مدیریت می‌ خواهد به نظام فعلی کشور پایان دهد.

همچنین احمد عطاف، وزیر خارجه الجزایر بار دیگر بر مخالفت کامل کشورش با دخالت نظامی خارجی در نیجر تاکید کرد و عواقب آن را مانند مورد لیبی وخیم دانست و هشدار داد که این مداخله فاجعه‌ای برای منطقه خواهد بود.

وی در جریان سفر خود به آمریکا برای دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست گفت: هیچ نمونه موفقی درمورد مداخله نظامی در چنین مواردی وجود ندارد. برعکس، ما در همسایگی خود نمونه لیبی را داریم که ثابت کرد مداخله برای کل منطقه فاجعه آمیز بوده است و ما اکنون هزینه آن را می‌پردازیم. کسانی که اقدام به مداخله خارجی کردند، رفتند و ما را با این فاجعه رها کردند و این بحران اکنون روی دست ما مانده است.

عطاف تاکید کرد که گروه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS) «حتی اگر مداخله‌ای را مد نظر داشته باشد و گزینه نظامی را به عنوان آخرین راه حل در نظر بگیرد، همچنان راه حل سیاسی و دیپلماتیک را در اولویت قرار داده و بر این اساس کار می‌کند.» خود کشورهای عضو این گروه مطمئن نیستند که مداخله نظامی شانس معقولی برای موفقیت داشته باشد. می‌توان دخالت نظامی کرد؛ اما پایان آن برای کسی قابل پیش بینی نیست. به همین دلیل این کشورها با گزینه دخالت نظامی با نهایت احتیاط برخورد می‌کنند.

وزیر خارجه الجزایر درباره اینکه کودتا در نیجر پایان خواهد یافت و محمد بازوم به سمتش بازخواهد گشت یا خیر، گفت: هیچ کس نمی‌تواند با اطمینان بگوید که فردا چه اتفاقی می‌افتد. شرایط بسیار پرنوسان است و ما باید نه به صورت روزانه، بلکه ساعت به ساعت آن را رصد کنیم. رایزنی‌ها بین بسیاری از طرف‌های ذینفع و مرتبط؛ اکواس، طرف‌ها در نیجر و اتحادیه اروپا برای دستیابی به بهترین گزینه ممکن برای رسیدن به هدف راه حل صلح آمیز در حال انجام است.

وی درباره رایزنی‌های خود با مسؤولان آمریکایی درباره بحران نیجر گفت، دو طرف بر سر سه اصل توافق کرده‌اند؛ اول احترام به قانون اساسی و نظام دموکراتیک، دوم بازگرداندن محمد بازوم به عنوان رئیس جمهور قانونی نیجر و سوم، ادامه اولویت بخشی به حل و فصل این نزاع. وی افزود، درباره این اصول توافق وجود دارد و با همکاری تلاش می‌شود این اصول در عرصه سیاسی نیجر عملی شود.

عطاف در پاسخ به ارزیابی‌های سیاسی پیرامون دیدگاه واشنگتن درباره الجزایر به دلیل موضعش در قبال جنگ اوکراین و نزدیکی آن به مسکو، گفت: روابط بین الجزایر و ایالات متحده آمریکا با گفت‌وگوی مستمر در مورد موضوعات مهم مشترک مشخص می‌شود. برای ارزیابی کیفیت هر رابطه معین بین دو کشور، باید به کیفیت گفت‌وگوهای سیاسی نگاه کرد. تنها در سال جاری بسیاری از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا به الجزایر آمده‌اند و این بدان معناست که الجزایر و ایالات متحده پرونده‌های زیادی برای گفت‌وگو دارند. این را می‌توان به راحتی توضیح داد، حلقه‌ای از آتش وجود دارد که از دریای سرخ تا اقیانوس اطلس، از سودان، چاد، نیجر، بورکینافاسو و مالی تا صحرای غربی گسترش یافته است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402052515836
  • خبرنگار : 71592