سرپرست فدراسیون شطرنج: به میوه‌فروش، هتل، رستوران، نصاب پرده و ... بدهکاریم

شهرام عظیمی گفت: فدراسیون ۹۰ هزار یورو به فیده بدهکار است. یک میلیارد تومان بدهکاریم که مربوط به زون غرب آسیا است‌. اگر تامینی بود قطعا تسویه می‌کرد اما رفت و ما به میوه‌فروش، هتل، رستوران، نصاب پرده و ... بدهکاریم. یک میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون به اداره برق بدهکاریم. فدراسیون ۱۷ میلیارد بدهی مالیاتی دارد.

به گزارش ایسنا، شهرام عظیمی، سرپرست فدراسیون شطرنج، در اولین نشست خبری خود اظهار کرد: بازی‌های آسیایی اهمیت زیادی برای همه فدراسیون‌ها دارد. تیم ما در بخش مردان چالشی ندارد. مقتدرترین تیم شطرنج در کل سنوات را در اختیار داریم. ترکیب یکدست و قدرتمندی داریم و امیدوارم بهترین مدال‌ها و سکو را بگیریم‌. البته ورزش است و هر حادثه غیر مترقبه‌ای ممکن است رخ دهد. اگر اتفاق خاصی رخ ندهد می‌توانیم با مدال برگردیم و پرچم را بالا ببریم. در بخش زنان یک نماینده داریم که در بازی‌های آسیایی در بخش انفرادی بازی می‌کند. در بخش زنان ضعیف هستیم و پشتوانه‌ای نداریم‌. دست فدراسیون در بخش مربی و بازیکن خالی است. شاید در سنوات گذشته چتر مردان روی سر زنان بوده است. برنامه داریم که این بخش را توسعه دهیم.

او در ادامه درباره سطح سرمربی تیم ملی شطرنج در جام جهانی گفت: ریشه‌ای‌تر باید در انتخاب مربی صحبت کنیم. از خیلی سال‌های پیش در دنیا دانشمندان زیادی روی فاصله بین مربیگری و بازیکن بحث دارند و مقاله چاپ شده است. حوزه مربیگری از حوزه ورزشکار متفاوت است. آیا در کشتی و والیبال رزومه مربی از ورزشکاران بالاتر است؟ علم کاملا مشخص و مبرهن است. اردشیر ۱۰ سال ورزشکار بوده، در رده‌های سنی سال‌ها مربی بوده است. با تمام قدرت از مربی و کاپیتان تیم ملی حمایت می‌کنیم. به خاطر اقتدار مملکت از همه رسانه ها می‌خواهم که حمایت کنند. پوررمضانعلی یکی از بهترین‌هاست اما به دلیل ازدواجش نمی‌توانست ادامه دهد. اینها اتفاقاتی است که از قبل رخ داده و در لانگ‌لیست نام پوررمضانعلی و اردشیر وجود داشت. اردشیر پذیرفت و کار را به دست گرفت.

سرپرست فدراسیون درباره جام جهانی باکو و پرداخت هزینه توسط ورزشکاران گفت: جام جهانی بالاترین سطح شطرنج دنیاست. مطلوب ما این بود که بلیت بگیریم و آنها را حمایت کنیم اما تنها هنر ما این بود که موافقت شورای برون‌مرزی را گرفتیم. در جام جهانی با توجه به صعود به دوره‌ها پاداش داده‌ایم و حق فدراسیون است. حمایت فدراسیون چیز دیگری است. به گفته حضرت آقا باید امیدآوری ایجاد کنیم.

او در خصوص بدهی فدراسیون گفت: فدراسیون ۹۰ هزار یورو به فیده بدهکار است. یک میلیارد تومان بدهکاریم که مربوط به زون غرب آسیا است‌. اگر تامینی بود قطعا تسویه می‌کرد اما رفت و ما به میوه‌فروش، هتل، رستوران، نصاب پرده و ... بدهکاریم. یک میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون به اداره برق بدهکاریم. فدراسیون ۱۷ میلیارد بدهی مالیاتی دارد. با وجود این بدهی‌ها می‌خواهم بهترین هزینه و امکانات را در اختیار ورزشکاران بگذارم اما توان مالی برای فدراسیون وجود ندارد. از آنها عذرخواهی می‌کنم و امیدوارم روزی بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم.

عظیمی درباره نامزدی‌اش در انتخابات فدراسیون شطرنج گفت: یک بار دیگر اعتقاداتم را می‌گویم. من سرباز این انقلابم. تکلیف شود هر جا می‌روم و کارم را انجام می‌دهم. شاید رفتارهای من شائبه حضور دارد اما در رزمی کاندیدا هم نشدم. مدیری که مسئولیت قبول می‌کند باید لحظه به لحظه برنامه داشته باشد. من بعد از رزمی به سازمان لیگ والیبال کمک کردم. همه می‌گویند سطح من تعریف شده ولی من سربازم. من ریش گذاشتم یقه بستم و این مدل مدیریت من است و اگر تکلیف از مرجع مشخص شود، همان کار را می‌کنم. اگر اکنون سرپرست وزارت از من بخواهد تا ساعت ۱۲ وزارت باشم خداحافظی می‌کنم و می‌روم. در همه این سال‌ها با همین راهبرد پیش رفتم و امیدوارم با همین فرمان پیش روم.

او در خصوص حضور پوررمضانعلی در سیستان‌وبلوچستان گفت: هدف ما اشاعه شطرنج و امیدآفرینی است. ما به مردم سیستان و بلوچستان می‌خواهیم بگوییم بهترین سطح مربی را می‌فرستیم. خیر و برکت به میان آمد و خیلی از مربیان بزرگ و استاد بزرگان زیادی اعلام آمادگی کرده‌اند که هر جایی که فدراسیون بگوید در قالب کار جهادی بروند.

سرپرست فدراسیون در ادامه گفت: ما با سرمربیان تیم‌های ملی رده‌های سنی جلسه گذاشتیم‌. نقاط مشترک و پیام فدراسیون را دادیم و آنها هم استقبال کردند. یکی از شروط ما برای سرمربیان این است که به اندازه‌ای (ساعتی) که فدراسیون می‌گوید و آن فضایی که می‌گوید بروند. بدون استثنا همه قبول کردند. یکی از شرایط خوب شطرنج تدریس آنلاین است و از این ظرفیت هم برای ورزشکاران محروم استفاده می‌کنیم. با روسای هیات‌ها نشست گذاشتم. در چهار روز به فدراسیون آمدند و مسائل و مشکلات استان‌ها را بررسی کردیم. بیشتر مشکل ساعت در استان‌ها را داریم. هر ساعت حدود یک میلیون و خرده‌ای است. کسی شطرنج را حمایت نمی‌کند. رایزنی می‌کنیم تا بتوانیم ساعت‌ها را از چین وارد کنیم. یکی از معضلات را حل کنیم. در تلاشیم و برای همگانی‌کردن شطرنج برنامه داریم. چون نیاز به سخت‌افزار ندارد و در هر فضایی قابل توسعه است.

وی افزود: برای عمومی‌کردن شطرنج باید سرمایه‌گذاری کنیم و به سمت‌وسویی حرکت کردیم که با شهرداری طبق تفاهم‌نامه قبلی مسابقاتی را داشته باشیم و مربیان رایگان را به مناطقی اعزام کنیم. هند یکی از برترین‌های این رشته است و می‌خواهیم از ظرفیت هند استفاده کنیم. اول اینکه ویزای هند را رایگان کردیم. تیم‌هایی که اعزام می‌کنیم بحث تغذیه و اسکان شطرنج‌بازان را رایگان کردیم. از سفیر هند هم برای جام ابن‌سینا دعوت کردیم. البته برخی از خبرها را می‌ترسیم رسانه‌ای کنیم اما قول گرفتیم که آناند، قهرمان جهان که اکنون هم نایب‌رییس فیده است ... روی بدهی‌ها تمرکز کردیم تا شاید بخشی را ببخشند و بخشی را هم تقسیط کنیم تا از این موضوع عبور کنیم.

عظیمی افزود: پرهام مقصودلو عضو صندوق پیشکسوتان نیست. باید به که بگوییم؟ سجادی قول داد که انجام شود و در دستور کار است. واقعیت این است که طباطبایی و مقصودلو ارزشمند هستند و خواهش کردم که نسل بعد خود را پرورش دهند. در دنیا حامی مالی در کنار ورزشکار هست اما در ایران این را نداریم. چند روز قبل از یک فرد خواستیم که از ورزشکاران ما حمایت کند. فدراسیون در این سال‌ها نقش تماشاچی را بازی کرده است. ما تلاش خود را می‌کنیم. یکی دیگر مشکل سربازی طباطبایی است که تلاش کردیم این مشکل هم حل شود.

وی در ادامه در خصوص شرایط پریدر و حضورش در فدراسیون گفت: آن چیزی که فدراسیون شطرنج این روزها به آن اورژانسی نیاز داشت آرامش بود. خانم پریدر یکی از نوابغ این رشته است و احترام ویژه ای برای او دارم. اکنون هم تلفنی با هم در ارتباطیم ولی در این شرایط توافق کردیم دور از هم کار کنیم. اینجا خانه شطرنج است و عظیمی‌ها نمی‌توانند پریدرها را بیرون کنند اما خب در خانه هم نمی‌شود بی‌دلیل کلنگ برداریم و زمین را بکنیم. اگر کسی ببیند به عقلش شک می‌کند. در این چند ساله انفاقاتی رقم خورده که مجبوریم شرایط را تغییر دهیم. باید شرایطی فراهم شود که بتوانیم دوباره از ظرفیت این افراد استفاده کنیم. در شرایط خاص از افراد خاص استفاده می‌شود.

سرپرست فدراسیون شطرنج درباره حضور احسان قائم‌مقامی هم گفت: مگر می‌شود از احسان استفاده نشود؟ قائم‌مقامی با همسر و فرزندش در آمریکا زندگی می‌کنند. قول داده است که در چند روز آینده برگردد. فدراسیون هم برای این افراد فرش قرمز پهن می‌کند. استاد بزرگ آرین غلامی هم از ترکیه برگشته و قرار است به فدراسیون بیاید. فضا فراهم است و هر کسی که بخواهد می‌تواند برگردد.

سرپرست فدراسیون درباره پشتوانه‌سازی شطرنج گفت: یکی از موضوعاتی که قرار است با هند پیش ببریم این است که در بخش پایه و به‌خصوص در بخش زنان کار را پیش ببریم. ما در بخش تربیت مربی زنان آچمز شده‌ و باید ظرفیت‌مان را تقویت کنیم‌. در دستور کار ما این است که دوره توانمندی را حتی شده آنلاین برگزار کنیم. باید مربی ساخته شود تا پشت آن ورزشکار بیاید. خیلی از خانواده‌ها اجازه نمی‌دهند مربی مرد در کنار دخترشان باشد من هم همین مدل هستم. باید مربیان را توانمند کنیم. به‌شدت در بخش زنان نگرانیم اما در بخش مردان مشکلی نداریم و پشت نسل طلایی یک نسل دیگر هست.

او درباره جانشین پریدر گفت: همیشه به شوخی می‌گویم که اینجا فدراسیون سرپرست‌هاست. من، دبیر و تقریبا همه اعضا سرپرست هستند. این ظرفیت در حال حاضر در فدراسیون وجود ندارد و نمی‌شود دروغ گفت. پریدر از هیات‌رییسه جدا شده و باید طبق پروتکل این سمت تغییر کند. در بخش زنان چالشی نداریم و هنوز هیچ گزینه و برنامه‌ای برای پست سرپرست نایب‌رییسی زنان نداریم.

پایان پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1402052515815
  • خبرنگار : 71552

برچسب‌ها