کاظم شکوریان فرد در گفتوگو با ایسنا در رابطه با صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری، عنوان کرد: این صندوقها به منظور ارتقا سطح فعالیتهای اجتماعی زنان روستایی و تقویت توانمندیهای آنان در حوزه فعالیتهای اقتصادی و کسب درآمد پایدار ایجاد میشود.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، با بیان اینکه اولین صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری از سال ۱۳۸۵ شروع به فعالیت کرد، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۷ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری در استان قم ایجاد شده است.
شکوریان فرد با بیان اینکه صندوقهای اعتباری خرد زنان روستایی با همکاری و همیاری خود زنان روستایی تاسیس میشوند، یادآور شد: در پروسه تاسیس صندوقهای اعتباری خرد زنان روستایی سه نفر به عنوان مدیرعامل، حسابدار و منشی انتخاب میشوند و این افراد در دورههای آموزشی مدیریت و مهارتهای ارتباطی و حسابداری و گردش مالی شرکت میکنند.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، اشتغال زنان روستایی، توانمندسازی آنها در توسعه فعالیتهای اقتصادی و ایجاد کسب و کارهای خرد روستایی، افزایش سطح تعامل زنان روستایی، کسب مهارتهای زندگی و گسترش سرمایه اجتماعی را از جمله اهداف تشکیل صندوق خرد زنان روستایی و عشایری معرفی کرد.
وی به برگزاری کلاسهای آموزشی برای اعضای صندوقهای خرد زنان روستایی استان قم اشاره کرد و افزود: در این صندوقها آموزشهای متنوعی در زمینههای مختلف تخصصی همچون پرورش طیور، پرورش قارچ، پرورش ماهیان زینتی، گلخانههای کوچک مقیاس، بسته بندی و فرآوری محصولات دامی و کشاورزی، پرورش گیاهان سالم، پرورش زنبور عسل، مهارتهای کسب و کار، بازاریابی در فضای مجازی و مهارتهای زندگی به شرکت کنندگان، ارائه داده میشود.
شکوریان فرد ادامه داد: حدود ۹۰۰ نفر در صندوقهای خرد محلی زنان روستایی در سطح استان قم عضویت دارند که عمده فعالیت آنها فرآوری محصولات باغی، تولید خشکبار، دامداری و صنایع تبدیلی و فرآوری لبنیات، قالی بافی و گلیم بافی، پرورش پرندگان و ماهیان زینتی است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قم رونق اقتصاد خانوارهای روستایی، افزایش سرمایه اجتماعی و کسب مهارتهای زندگی، ارائه آموزشهای فنی و حرفهای با صدور مدرک مهارتی با هدف تسهیل و تسریع دسترسی زنان روستایی به منابع مالی و اعتباری و دریافت تسهیلات بانکی برای توسعه فعالیتهای اقتصادی را از نتایج ایجاد صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری دانست.
وی در پایان بیان کرد: در سال جاری توسعه صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی استان را به لحاظ ارتقاء مهارتهای اعضا و افزایش ارائه تسهیلات دنبال میکنیم.
انتهای پیام