«محبوب افراسیاب» روز سه شنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۲در دومین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان با بیان اینکه ما به مؤلفههای پیشگیری اساساً نزدیک نشدهایم، افزود: پیشگیری از وقوع جرم مفهومی است که ماهیت مجرمانه ندارد، یعنی سلسله اقداماتی که باعث کاهش نرخ جرم در جامعه شود.
وی اظهار کرد: شاخص برآورد پیشگیری موفق این است که قضایی نشود و اگر پرونده قضایی شد، به اعضاء نیازی نیست و دادگستری انجام می دهد و راهکار و ضمانت اجرای کیفری آن را دادگستری در اختیار دارد.
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: افراد بیشتر به کار قضایی و احکام و نحوه برخورد دادگاهها متوسل میشوند که این موارد پیشگیری نبوده بلکه یک سیاست جنایی است. در صورتی که پرونده کیفری شد بنابر آنکه ماهیت جرم غیر قابل گذشت است، دادستانی ورود پیدا میکند و اقدام قانونی را انجام میدهد.
افراسیاب تصریح کرد: ما باید کاری کنیم که زمینه و بستر جرم را از بین ببریم و با اقدامات پیشگیرانه و با استفاده از پتانسیلهایی که وجود دارد و به موجب اصل ۱۵۶ قانون اساسی، قوه قضاییه و سایر نهادهای دولتی و اجرایی مکلف هستند که در تحقق این مؤلفههای پیشگیری همکاری، و حتی از مقامات عالی رتبه، نمیتوانند کوتاهی کنند و موانع را سر راه بردارند و کوتاهی نکرده و در غیر این صورت مسئول خواهد بود.
وی با اشاره به حضور یک ماهه خود در استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: باید به حقیقتهای میدانی توجه شود، ما در استان نباید دچار افراط و تفریط شویم و مدیران نباید با یقه سفیدان تعامل کرده و قانون شکنی کنند.
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: شایسته است وضعیت مردم را ملاک خودمان قرار دهیم و تنها نگاه حاکمیتی نداشته باشیم، وظیفه ما حمایت از حقوق بیت المال است، اما به حقوق مردم هم توجه کنیم و در این که زمینی ملی یا مزروعی هست تنها به نقشه های هوایی اکتفاء نکنیم و تحقیقات میدانی بیشتر انجام شود.
افراسیاب تاکید کرد: در همه ادارات باید از طریق فرهنگسازی کاری کنیم که افراد و جامعه به سمت ارتکاب جرم گرایش پیدا نکنند و با استفاده از رسانهها، آگاهی مردم را نیز ارتقا دهیم و اینکه به همه امورات ماهیت قضایی بدهیم، این کار هنر نیست.
وی دادن آگاهیهای حقوقی و کیفری به مردم را باعث کاهش وقوع جرم در جامعه عنوان کرد و گفت: در بحث پیشگیری باید ذهن افراد جامعه را از طریق آگاهسازی و مشاوره نسبت به ماهیت مجرمانه و عوامل جرم زا منحرف کنیم و به سمت قانون و کارهای اصولی ببریم و آگاه نماییم و وضعیت موجود را به گونهای تغییر دهیم که زمینه ارتکاب جرم وجود نداشته باشد و زمینه امکان ارتکاب جرم را از افراد بگیریم.
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: اگر مردم آگاهی داشته باشند که تصرف اراضی ملی و تغییر کاربریهای غیرقانونی، جرم است با آگاهی این افراد زمینه ارتکاب جرم پایین میآید و همه سازمانها، باید مؤلفههای پیشگیری را در سازمان شان فعال کنند و از طریق آگاهی بخشی و ارسال پیامکها، بتوانیم وضعیت جرم افراد را کاهش دهیم.
افراسیاب اظهارکرد: یکی از مهمترین عوامل ارتکاب جرم در استان کهگیلویه و بویراحمد، توسعه نیافتگی استان است و نباید اجازه دهیم استان قفل شود و چنانچه این مسئله رخ دهد، نمی توانیم هیچ برنامه توسعه و کسب و کاری را در این استان راه اندازی کنیم.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد، وی بیان کرد: آنچه که در این جلسات متوجه شدهام اینست که متمرکز به قضا و ماهیت قضایی شدهایم، ماهیت قضایی دادن، هنر نیست، اگر بخواهیم به همه امورات ماهیت قضایی دهیم، لازم نیست که این ستاد شکل بگیرد دادستان ورود پیدا میکند و بازپرسی در کنار پرونده قرار میدهد.
گفتنی است که این نشست با حضور محبوب افراسیاب- رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد، سید عیسی حسنی- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، سید علی ملک حسینی -دادستان مرکز استان و اعضای شورای شورای پیشگیری از وقوع جرم در دادگستری استان، با هدف بررسی ۶ موضوع برگزار شد.
انتهای پیام