جهان با افزایش تورم و کاهش درآمد از بحران هزینه زندگی رنج میبرد و تأثیر کامل آن بر جوانان بسیار واضح است.
شرکت مشاوره دیلویت از ۲۲ هزار شرکتکننده نسل زد (نسل زد یا نسل نت به افرادی تلقی میشود که تقریبا بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ متولد شدهاند) و نسل هزاره (نسل هزاره که به آن نسل وای یا نسل ایگرگ میگویند مابین نسل ایکس (x) و نسل زد (z) در بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ شکل گرفته و در ایران نیز در دهه ۶۰ و ۸۰ آغاز شده است) در ۴۴ کشور در مورد تأثیر افزایش قیمتها بر زندگی آنان نظرسنجی کرد و دریافت که هزینه زندگی قبل از نگرانی در مورد از دستدادن شغل، تغییرات آبوهوا و سلامت روان، نگرانی اول برای هر دو گروه است.
این مطالعه نشان داد که بسیاری از آنان به شدت فشار مالی را احساس میکردند و شغل دوم را برای کمک به گذران زندگی انتخاب کردند و نسبت به توانایی خود برای بهرهمندی از مزایای نسلهای قبل مانند خانه و خانواده، بدبین بودند. برای مثال، یک زن جوان نیوزیلندی در این نظرسنجی گفت من قادر به تشکیل خانواده نیستم و مجبور شدم شغل دومی را انتخاب کنم که بر سلامتی من تأثیر میگذارد.
گزارش مجمع جهانی اقتصاد میگوید که پیامدهای اقتصادی ناشی از همهگیری کووید-۱۹ بهطور نامتناسبی بر کارگران جوان تأثیر گذاشته است و از رهبران تجاری و سیاسی میخواهد که برای ایجاد مشاغل و فرصتهای بهتر برای همه سرمایهگذاری کنند.
تورم از زمان همهگیری و حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته است و بهویژه مواد غذایی شاهد افزایش قیمتها بوده است. بر اساس دادههای بانک جهانی، در کشورهایی که بیشترین آسیب را دیدهاند، قیمت مواد غذایی با درصدهای ۳ رقمی افزایش یافته است.
در پاسخ به سوال در مورد منابع استرس در زندگی، جوانان به نگرانی در مورد آینده مالی بلندمدت، امور مالی روزمره و سلامت و رفاه خانواده خود اشاره کردند. هزینه زندگی در حال افزایش و بالاتر شدن است. زنی از برزیل گفت: "من نگران این مورد هستم که نتوانم قبضهایم را بپردازم و برای فرزندانم تحصیلات و زندگیای شایسته ارائه کنم".
یک سوم از افراد مورد بررسی نگرانند که اگر شرایط اقتصادی فعلی ادامه یابد، درخواست انعطاف بیشتر در محل کار برای بهبود تعادل بین کار و زندگی دشوارتر خواهد شد و ۱۵ درصد فکر میکنند که این امر غیرممکن خواهد شد.
بیش از نیمی از هر دو نسل فکر میکنند که وضعیت مالی کنونی امکان درخواست افزایش حقوق یا ترفیع را غیرممکن میکند. با این حال، یک چهارم نسل زد و ۱۳ درصد از هزارهها قصد دارند در سال آینده کار را ترک کنند و میگویند که دستمزد اصلیترین دلیل تغییر شغل است.
پول بهعنوان دلیل اصلی انتخاب شغل دوم ذکر شد، بهطوریکه ۴۶ درصد از هزارهها و ۳۸ درصد از نسل زد گفتهاند که برای سرپا ماندن به کار اضافی نیاز دارند. دو پنجم نسل زد و یک سوم از نسل هزاره انتظار دارند وضعیت مالی آنها در سال آینده بهبود یابد.
این نظرسنجی نشان داد در حالی که رسانههای آنلاین و دیجیتال منابع درآمد جدیدی را برای برخی فراهم کردهاند، برای برخی دیگر نیز به منبعی از اضطراب مالی تبدیل شدهاند.
بیش از نیمی از نسل زد و ۴۳ درصد از هزارهها میگویند: رسانههای اجتماعی آنها را وادار میکند چیزهایی را بخرند که توانایی پرداخت آن را ندارند.
بحران هزینه زندگی تعهد آنان به خرید پایدار را آزمایش میکند. ۶ نفر از هر ۱۰ نفر از هر دو نسل میگویند که مایلند برای محصولات و خدمات پایدار هزینه بیشتری بپردازند اما بیش از نیمی از آنان میگویند که در صورت عدم بهبود وضعیت اقتصادی، توانایی پرداخت هزینههای بیشتری را ندارند.
بر اساس گزارش دیگر، جوانان، نسلی از اجارهنشینان هستند که بهطور فزایندهای بدهکار هستند و بسیار کم دستمزد میگیرند.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که ۵۷ درصد از افراد ۲۲ تا ۲۴ ساله در مقایسه با ۳۸ درصد از افراد ۱۶ تا ۱۸ ساله از نظر مالی ناامن هستند. مستأجران جوان و جوانانی که کار تمام وقت دارند نیز به ترتیب با ۵۸ درصد و ۶۳ درصد آسیبپذیر هستند.
تحقیقات اخیر نتیجه میگیرد که ما به مشاغل و فرصتهای بهتر برای همه نیاز داریم.
منابع
standardmedia.co.ke
weforum.org
thersa.org
انتهای پیام