علی حسینی ۲۳ مرداد ضمن گرامیداشت روز ملی تشکل ها و هفته مشارکت اجتماعی، تصریح کرد: تشکل های اجتماعی نقش به سزایی در افزایش سرمایه و نشاط اجتماعی در جوامع دارند و می توانند در پویایی قشر جوان موثر باشند.
وی تصریح کرد: پیاده روی عظیم اربعین نماد بارز بهره گیری از ظرفیت های مردمی برای برپایی هرچه باشکوه تر این همایش و راهپیمایی میلیونی است و بدون بهره گیری از ظرفیت های مردمی مدیریت این پیاده روی عظیم از توان دولت ها خارج است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم در ادامه افزود: اعتماد ملی یکی از مولفه های مشارکت است و خوشبختانه شاخص عظیم ملت عزیز ایران بعد از انقلاب اسلامی جریان مشارکت آنها بوده است.
حسینی اظهار کرد: طبق گزارش شورای اجتماعی کشور در ایران اسلامی بیش از ۸۰ هزار تشکیلات شکل گرفته است که ۱۰ هزار مورد مجوز وزارت کشور را دارد و هزار تشکل ملی هستند.
وی بیان کرد: یکی از راهکارهای افزایش مشارکت اجتماعی، اعتماد و استفاده از ظرفیت نخبگانی از جمله محققان حوزوی، اساتید دانشگاه، دانشجویان در خصوص ارائه راهکار جهت جذب حداکثری آحاد مردم در حل مشکلات اجتماعی است.
حسینی فعالیت های فرهنگی جهاد دانشگاهی در سطح جامعه را یکی از عوامل مهم مشارکت اجتماعی قشر جوان قلمداد کرد و متذکر شد: این نهاد انقلابی همواره با جذب دانشجویان و جوانان پرشور به وسیله به روز ترین اقدامات فرهنگی توانسته دین خود به انقلاب را به خوبی ادا کند.
وی ادامه داد: فرآیند توسعه یافتگی جز در سایه مشارکت اجتماعی حاصل نمی شود چرا که از مقدمات و مقومات مشارکت اجتماعی مسئولیت پذیری است و آینده توسعه یافته یک جامعه در گرو مسئولیت پذیری مردمان آن جامعه درزمان حال است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم اظهار کرد: امروزه خروجی بسیاری از پژوهش های اجتماعی و محور بسیاری از نظریه پردازهای جامعه شناختی بیانگر این است که رسیدن به توسعه پایدار ، در تمامی عرصه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی منوط و مشروط است به در میان کشیدن معنا و مفهوم مشارکت و محور قراردادن انسان های مشارکت جو، یعنی انسان هایی که برای خود سهمی در مسایل اجتماعی قایل هستند و با فعالیت های آگاهانه و آزادانه خود می کوشند حیات اجتماعی خود را شکل داده و در آن سهیم باشند.
حسینی با اشاره به تاثیر مشارکت اجتماعی بر همزیستی مسالمت آمیز در جامعه تاکید کرد: صلح که در شأن انسان رشد یافته است و از مولفه های مهم توسعه یافتگی به شمار می آید ضمانتی جز ترویج مشارکت اجتماعی ندارد . از همین روست که آدمیان رشد یافته، ناگزیر به همکاری با دیگران و مشارکت در عرصه های اجتماعی و پذیرش مسئولیت اجتماعی هستند.
وی در انتها عنوان کرد: افزایش مشارکت اجتماعی سبب ارتقای سرمایه اجتماعی می شود. تحکیم و تثبیت سرمایه اجتماعی به واسطه نهادینه کردن مشارکت های اجتماعی پیشرفت و توسعه را به ارمغان خواهد آورد. یکی از مهمترین نقش مسئولان در افزایش مشارکت های اجتماعی توجه به آموزه های دینی، ارزش های سیاسی و فرهنگی است که همگی از طریق آموزش های همگانی قابل توجه است.
انتهای پیام