محسن اسلامزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح دوباره موضوع «افغانستیزی» پس از حمله تروریستی اخیر به حرم شاهچراغ در شیراز، اظهار کرد: چندی پیش شاهد بودیم که یکی از سایتهای خبری گزارشی از جنوب تهران و حضور افغانستانیها در بخشی از آن مناطق تهیه کرده بود که عین بیانصافی بود. حاضرم با کسانی که این ایده را پیگیری کرده و گزارشش را آماده کردهاند، مناظره کنم. آن گزارش کملطفی بود و مبنای درستی نداشت و مطمئنم که در مناظره هم حرفی برای گفتن نخواهند داشت.
وی با اشاره به طرح احتمال تابعیت افغانستانی یکی از تروریستهای حمله به حرم شاهچراغ، افزود: برخی منافع گفتهاند او اصالت افغانستانی دارد و برخی هم او را تاجیک خواندهاند. هنوز هم مشخص نشده که او تابعیت کدام کشور را دارد اما برخی در شبکههای اجتماعی با استناد به همین اطلاعات ناقص، تصویری از افغانها در شبکههای اجتماعی ارائه میکنند که با واقعیت این ملت فاصله زیادی دارد.
این مستندساز و تدوینگر با تاکید بر اینکه پاکستان و افغانستان در کنار ایران برای مبارزه با گروهکهای تکفیری همراه و همنظر هستند، یادآور شد: هیچ کشوری در منطقه نمیخواهد در خانه خودش و مجاور مرزهایش آتش برپا کند. اینهمه در حالی است که بارها از زبان مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا شنیدهایم که اعتراف کردهاند به گروهکهای تروریستی ضریب دادهاند و آنان را به جان کشورهای منطقه غرب آسیا انداختهاند.
اسلامزاده با اشاره به سابقه حضور افغانستانیها در جریان جنگ عراق با ایران و درگیری با گروهکهای تروریستی در سوریه و عراق، تصریح کرد: ما سالهاست با مردم افغانستان همزیستی صمیمی و انسانی داریم. مردم افغانستان در طول دوران جنگ هشت ساله با عراق کنار مردم ما بودند و حتی در جبهههای جنگ شهید دادند. در جبهه مقاومت نیز برای پیروزی بر گروهکهای تکفیری در کنار دیگر مسلمانان جنگیدند و جان فدا کردند.
وی ادامه داد: افغانستانیها در طول تمام سالهای حضور در ایران در هر بخشی که قرار گرفتند، چه در مشاغل خدماتی، چه در مشاغل مرتبط با ساختوسازها و چه در سایر زمینهها همواره از شریفترین و معتمدترین انسانها بودند و این موضوعی است که کلیت جامعه ایران آن را تصدیق میکند. بنابراین اگر امروز افرادی در پی «افغانستیزی» هستند، اهدافی سیاسی را دنبال میکنند و میخواهند از آب گلآلود ماهی بگیرند. این نگاه سیاسی، سیاستزده و تهدیدمحور به مردمی که سالهاست در کنار ما زندگی کردهاند، دور از انسانیت و حقوق انسانی افغانستانیها است.
انتهای پیام