باکو: ایروان تلاش‌های صلح را به گروگان گرفته است

جمهوری آذربایجان، ارمنستان را به در پیش گرفتن سیاست "کینه‌توزی و تنش‌زایی عمدی" و به موجب این سیاست، "به گروگان گرفتن" مذاکرات صلح متهم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای اعلام کرد، ارمنستان همچنان تلاش می‌کند از شورای امنیت سازمان ملل به عنوان ابزار "کارزار فریبکاری سیاسی، نظامی و اطلاعاتی" استفاده کند.

در این بیانیه نوشته شد: "ارمنستان در حالی درخواستهایش به شورای امنیت را بر اساس ادعاهای بی اساس وخیم شدن وضعیت انسانی و ادامه محاصره منطقه قره باغ مطرح می‌کند که خودش عمدا و از قصد مانع تمامی تلاشهای شرکای بین‌المللی برای یافتن یک راه حل متوازن، مبتنی بر قوانین و معقول می‌شود."

روابط بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور برآمده از اتحاد شوروی سابق، از زمانی که ارتش ارمنستان در سال ۱۹۹۱ اقدام به اشغال منطقه قره باغ کرد، متشنج بوده است. این منطقه در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده است.

بخش‌های از قره باغ در جریان جنگ پاییز ۲۰۲۰ دو کشور توسط باکو آزاد شد. این جنگ بعد از حصول توافقی صلحی با میانجی‌گری روسیه پایان یافته و بعد از آن در به روی روند عادی سازی بین دو کشور باز شد. در ماه‌های اخیر با این وجود تنشها بین ایروان و باکو بر سر چند مساله از جمله کریدور لاچین، تنها مسیر دسترسی ارمنستان به قره باغ افزایش یافته است.

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان با یادآوری تلاشهای ارمنستان بعد از ایجاد یک ایست بازرسی مرزی از سوی باکو در ورودی کریدور لاچین اعلام داشت: "ایروان یک کارزار پروپاگاندا در سطح جهانی را شروع کرده و به موجب آن یک سری موانع نظامی و موانع دیگر را برای علمکرد عادی این گذرگاه مرزی و همینطور علیه استفاده از مسیرهای دیگر همچون مسیر آغدام-خانکندی ایجاد کرده است."

در بیانیه این وزارتخانه نوشته شد، با وجود حصول یک توافق بر سر تحویل محموله‌های بشردوستانه به قره باغ و دیدار بین ساکنان دو طرف مرز در شهر یولاخ اما ایروان در دقیقه نود از موضعش عقب نشست و در این راستا "بهانه‌های متعدد و پیش شرطهای نامشروع و دارای انگیزه‌های سیاسی را ارائه کرد."

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402052314516
  • خبرنگار : 71415