به گزارش ایسنا، روزنامه «الدیار» در این باره به نقل از یک منبع دولتی نوشت: هفتههای آینده برای وضعیت لبنان چه در سطوح سیاسی و امنیتی و چه مالی و پولی تعیین کننده است.
این منبع دولتی معتقد است که عدم انتخاب رئیس جمهور در ماه سپتامبر، فشارهای بینالمللی بر لبنان به ویژه از طرف آمریکا را تشدید خواهد کرد و آثار آن در تمام سطوح اجتماعی منعکس خواهد شد.
وی گفت: اعمال تحریمها علیه ریاض سلامه، رئیس سابق بانک مرکزی لبنان پیامهای سختی را به طبقه سیاسی کنونی و به طبقه سیاسی جایگزینی که برای مرحله بعدی آماده میشود، ارسال کرد.
این منبع تاکید کرد: عجله برای ارائه گزارش حسابرسی جنایی به وزرا و افکار عمومی نتیجه اعمال تحریمهای آمریکا علیه سلامه است که سیاستمداران لبنانی را به وحشت انداخت.
در همین راستا، منابع مطلع از برگزاری نشست کمیته پنج جانبه امور لبنان (متشکل از مصر، فرانسه، قطر، عربستان و آمریکا) در نیویورک با هدف تصمیمگیری درباره وضعیت این کشور خبر دادهاند.
منابع مطلع در این باره به روزنامه الدیار اعلام کردند که وزرای خارجه پنج کشور مرتبط با وضعیت لبنان در حاشیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک نشستی برگزار خواهند کرد.
طبق گفته این منابع، این نشست با هدف آمادگی برای تحرکاتی برگزار میشود که قرار است در ماه سپتامبر برای دستیابی به یک توافق در لبنان از سر گرفته شود.
منابع الدیار در ادامه گزارش دادند، همچنین در این نشست درباره تمایل به اعمال تحریم علیه لبنان در صورتی که لبنانیها بر سر انتخاب رئیس جمهوری به توافق نرسند، تصمیم گیری خواهد شد.
در حالی که بحران سیاسی در لبنان بر سر انتخاب رئیسجمهوری ادامه دارد، طرفهای داخلی و همچنین بازیگران منطقهای و بینالمللی به نوبه خود در حال رایزنی برای حل آن هستند.
شهر دوحه پایتخت قطر ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۳ (۲۶ تیرماه)، میزبان دومین نشست کمیته پنج جانبه درباره لبنان با حضور نمایندگان مصر، عربستان سعودی، قطر، فرانسه و ایالات متحده آمریکا برای کمک به حل بحران سیاسی این کشور بود؛ بحرانی که در نتیجه ناتوانی سیاستمداران این کشور در انتخاب رئیس جمهور جدید برای لبنان رقم خورده است.
لبنان از هشتم آبان سال گذشته در پی پایان دوره ریاستجمهوری میشل عون، تاکنون با خلأ ریاستجمهوری مواجه بوده و پارلمان این کشور با وجود برگزاری چندین جلسه، هنوز موفق به انتخاب رئیسجمهوری توافقی نشده است.
آخرین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور که دوازدهمین جلسه متوالی بود چهارشنبه (۲۴ خرداد) با حضور تمامی ۱۲۸ عضو پارلمان برگزار شد؛ اما هیچ کدام از نامزدها (فرنجیه و ازعور) نتوانستند به حد نصاب لازم دست یابند.
این نخستینبار نیست که لبنان با خلأ پست ریاستجمهوری مواجه است بلکه پیش از انتخاب «میشل عون» به عنوان رئیسجمهور در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ (۱۰ آبان ۱۳۹۵) لبنان ۲.۵ سال بود که رئیسجمهوری نداشت و پارلمان چهل و پنج بار برای انتخاب رئیسجمهوری تشکیل جلسه داده و به نتیجهای نرسیده بود. دلیل آن نیز، ساختار سیاسی لبنان و سهمخواهیها و تفکرات فرقهای حاکم بر احزاب بوده که همواره موجب بروز بحران و بنبست سیاسی در این کشور میشود.
انتهای پیام