حسین ابویی در گفت و گو با ایسنا افزود: در حال حاضر جهاد کشاورزی گوشت تنظیم بازار را به روزبازارها میدهد در حالی که گوشت تنظیم بازار در تمام این میادین برای مردم قابل دسترس نیست، بسیاری از مردم قدرت و توان خرید گوشت با قیمت آزاد را ندارند به همین دلیل از جهاد کشاورزی خواستهایم گوشت تنظیم بازار به قصابیها هم تعلق بگیرد.
وی با اعتقاد بر اینکه توزیع گوشت در حیطه فعالیت قصابیهاست افزود: با توجه به تعداد زیاد و پراکندگی قصابیها در محلههای شهر، گوشت تنظیم بازار باید از طریق قصابیها توزیع شود تا مردم بتوانند از نزدیک ترین قصابی گوشت مورد نیازشان را تهیه کنند. متاسفانه به رغم مکاتبات، تاکنون هر بار که مراجعه کردیم گوشت تنظیم بازارتمام شده است.
ابویی اظهار کرد: اسامی قصابیهای مورد تایید و معتمد را به جهاد کشاورزی معرفی و تاکید کردهایم که از این طریق میتوانند گوشت تنظیم بازار را به دست مردم برسانند. با این اقدام علاوه بر اینکه توزیع گوشت دیگر به میادین محدود نخواهد بود، باعث میشود، نرخ فعلی شکسته شده و قیمت ارزانتر شود.
نائب رئیس اتحادیه قصابان یادآور شد: در حال حاضر حدود ۲۶۰ قصابی دارای جواز، زیر نظر این اتحادیه در حال فعالیت هستند که گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاههای رباط کریم، فردیس، کردان، شهریار و.. تهیه میکنند. استان البرز بیشتر وارد کننده گوشت است و پرورش دام آن برای تامین گوشت کافی نیست. از این رو دام مورد نیاز این کشتارگاهها از شهرهایی مثل تبریز، مراغه، زنجان، قزوین و همدان تامین میشود.
وی با اشاره به نقش دلالان در افزایش قیمت گوشت و مرغ گفت: در بازرسیهای میدانی متوجه شدیم قیمت فروشندگانی که خودشان مستقیما به کشتارگاه مراجعه و گوشت خود را تهیه میکنند با کسانی که از واسطه توزیع از درب کشتارگاه گوشت را تحویل میگیرند تفاوت زیادی دارد. مثلا در یک مغازه، مرغ با واسطه توزیع ۸۶ هزار تومان فروخته میشود اما در مغازه دیگر با مراجعه مستقیم فروشنده به کشتارگاه ۷۷ هزار و ۵۰۰ تومان است. بنابراین دریافتیم که مشکل افزایش قیمتها سود دلال است.
ابویی ادامه داد: قصاب و فروشنده باید اولین ساعات روز، خود مستقیما به کشتارگاه مراجعه کند در حالی که این کار توسط واسطه توزیع انجام شده و یک سود بی فایده به نفع دلال از مردم دریافت میشود. لذا این سود باید حذف و در کاهش قیمتها به نفع مردم لحاظ شود.
این مسئول اتحادیه خاطرنشان کرد: بارها در باره سودجویی دلالان گزارش دادهایم. مثلا در بازرسیها وقتی علت گران فروشی مرغ و فاکتور خرید را از فروشنده میخواهیم متوجه شدهایم دلال سربرگ فاکتور فروش خود را مخدوش میکند تا مشخص نشود مرغ با این قیمت از چه کسی خریداری شده است.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه با گوشت گفت: هر گروه سنی ازکودک تا بزرگسال و سالمندان و حتی بیماران به حداقل یک وعده گوشت در روز نیاز دارند. گوشت منبع غنی از پروتئینهای ارزشمند، اسیدهای آمینه ضروری و همچنین چربی به عنوان یک منبع انرژی زا برای بدن است.
وی همچنین به تاخیر در انتخابات این اتحادیه اشاره کرد و گفت: به دلیل تحولات و انتخابات اتاق اصناف، انتخابات این اتحادیه چند ماه است که بلاتکلیف مانده و برای صدور جواز کسب در سامانه، نام رئیس فعلا درج نمیشود. با توجه به اینکه قرار شده صنف مرغ فروشان تحت نظارت این اتحادیه قرار گیرد امیدواریم تکلیف انتخابات این اتحادیه از سوی اتاق اصناف هرچه زودتر مشخص گردد.
انتهای پیام