مسعود حمیدینژاد در شورای آموزش و پرورش خوزستان که امروز (۲۲ مردادماه) در ادارهکل آموزش و پرورش برگزار شد، با اشاره به دستورالعمل این شورا برای سال تحصیلی آینده اظهار کرد: دستورالعملهای جلسه امروز شامل صدور مجوز تاسیس و فعالیت کودکستانهای حقوقی نیازمند مصوبه، تامین سرویس رفت و آمد دانشآموزان استثنایی توسط شهرداریها و دریافت تسهیلات با رویکرد کیفیسازی مدارس و مراکز غیردولتی است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تاسیس و راهاندازی مدرسه شبانهروزی دوره دوم نظری در منطقه عشایری و مدرسه شبانهروزی دوره اول متوسطه در شهرستان صیدون نیز از دیگر دستورالعملها است. احداث این دو مدرسه میتواند در به حداقل رسیدن ترک تحصیل دختران کمککننده باشد. در جاهایی که میتوانیم مدرسه احداث میکنیم و این کار از سال گذشته شروع شده است. در مناطقی که امکان احداث مدرسه وجود ندارد نیز سرویس رفت و آمد در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: از سال گذشته، با توجه به وضعیت استان خوزستان، دو کار را به طور جدی آغاز کردیم. پس از پیگیری و مشورت با کارشناسان به اجرای طرح جهش رسیدیم و برای اجرای این طرح با ۵ هزار و ۲۰۰ مدیر مدرسه گفتوگو انجام شد. وضعیت مدارس به مدیران اعلام شد و مدیرانی که کف میدان هستند را در اجرای این طرح سهیم کردیم.
وی افزود: به این منظور برای توانمندسازی معلمان، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفرساعت کلاس و دوره برگزار شد. برگزاری این کلاسها ضروری بود زیرا برخی از معلمان شاغل، دورههای کارآموزی را در دانشگاه فرهنگیان نگذرانده بودند یا بر دروسی که ارائه میدادند، تسلط نداشتند. نتیجه طرح این بود که در مقطع ابتدایی اتفاق خوبی رقم خورد.
حمیدینژاد گفت: برای بازگشایی مدارس، بعد از محرم و صفر فرصت یک هفتهای داریم تا مدارس را به محیطی شاداب تبدیل کنیم. در این خصوص طرح شهید عجمیان اجرا میشود و اگر بودجهای در اختیار ما قرار بگیرد از نیروهای جهادی برای شادابسازی مدارس استفاده میکنیم. نیاز است شهرداری و پلیس راهنمایی رانندگی نیز هماهنگ باشند تا پروژه مهر پرنشاطی را رقم بزنیم.
وی در خصوص وضعیت آموزشی استان خوزستان، عنوان کرد: این کشتی به گل نشسته در قعر جدول، حرکت رو به رشدی را آغاز کرده است. با توجه به تلاشهای انجامشده در طرح جهش تحصیلی، افت تحصیلی بسیار کمتر بود و معادل یک یا کمتر از یک نمره بوده است. در درسی مانند ادبیات فارسی، وضعیت استان خوزستان خیلی بهتر شد و در رشته ریاضی فیزیک نیز بعد از حدود هشت سال، ۱.۲ درصد رشد داشتیم. در مجموع بر اساس گزارش وزارت آموزش و پرورش،خوزستان دیگر استان آخر یا جزو استانهای آخر نیست و این نشاندهنده بهتر شدن وضعیت است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: آغاز سال تحصیلی جدید بسیار مهم است و برای جذب و حضور دانشآموزان باید مدارس را آماده کنیم. نیاز است دستگاههای مختلف اعم از شهرداری، نیروی انتظامی، پلیس راهنمایی و رانندگی و مجموعههای دیگر برای بازگشایی مدارس همکاری کنند.
وی گفت: پروژه مهر از خردادماه کلید خورد و تاکنون بیش از ۹۰ درصد معلمان متوسطه اول و دوم و ۹۵ درصد معلمان ابتدایی ساماندهی شدهاند. کتابهای درسی نیز با وجود اینکه هنوز به شهریور ماه نرسیدهایم در مدارس توزیع شده که نشاندهنده آغاز سال تحصیلی است.
حمیدینژاد یادآور شد: طرح تابستان پرنشاط با طرح قلم تابستانه برای دانشآموزان ابتدایی که افت تحصیلی دارند، درحال اجرا است و در تلاش هستیم که عقبافتادگیهای سالهای گذشته جبران شوند.
وی در خصوص به کارگیری نیروهای تازه استخدام در مهرماه امسال، بیان کرد: این نیروها در مهرماه امسال به کار گرفته میشوند. نتایج آزمون استخدامی دوره ابتدایی اعلام شده است و نتایج آزمون دوره متوسطه نیز به زودی اعلام خواهد شد. احتمال اینکه آزمون دیگری برای مربیان و معاونان پرورشی برگزار شود نیز وجود دارد. برگزاری آزمون دوم نیز برای مقطع ابتدایی وجود دارد اما هنوز اعلام رسمی نشده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: در استان خوزستان کمبود معلم در حالتی که کلاس بدون معلم باشد، نخواهیم داشت و کمبود موجود با استفاده از معلمان حقالتدریس و اضافه کاری جبران میشود.
وی افزود: در آموزش و پرورش استان خوزستان به دلایل مختلف از جمله مهاجرت و دیگر مسائل، کمبود نیرو داریم اما با وجود استخدامیها، تا سال ۱۴۰۵ دیگر کمبود نخواهیم داشت.
انتهای پیام