به گزارش ایسنا، وحیده مهدوی در جمع خبرنگاران علل ایجاد معضل باقیمانده آفتکشها در محصولات کشاورزی را تشریح کرد و گفت: کیفیت پایین آفتکشها، عدم مصرف آفتکشهای توصیه شده یا مجاز، نحوه مصرف نادرست، سمپاشیهای متعدد و عدم رعایت دوره کارنس از مهمترین دلایل ایجاد این معضل است.
وی اضافه کرد: باقیمانده سموم آفتکش در محصولات کشاورزی و ورود آنها به بدن انسان میتواند ایجاد مسمومیت و عوارض ناخواستهای مانند سرطان، ناهنجاریهای جنینی، ناباروری، کند ذهنی و غیره را در پی داشته باشد. هنگام مصرف محصولات کشاورزی، لازم است استانداردهای خاصی از نظر میزان باقیمانده سموم رعایت شود که اصطلاحاً حداکثر باقیمانده مجاز یا (MRLs) نامیده میشود. این پارامتر نشان دهنده حداکثر باقیمانده آفتکش بوده که وجودش روی محصول مجاز است.
رئیس بخش تحقیقات آفتکشها موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور تصریح کرد:میزان MRL به عوامل مختلفی ازجمله تنوع مصرف آفتکش، سبدغذائی هر کشور و مقدار قابل قبول روزانه آفتکش که میتواند وارد بدن انسان شود، دارد. لذا ضروری است هر کشور با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی خود نسبت به تعیین MRL های ملی اقدام کند.
وی عنوان کرد:در این پایگاه اطلاعاتی بیش از ۲۷۰۰ MRL برای ۲۰۳ آفتکش در بیش از ۸۰ محصول مختلف طبق ارزیابی ریسک مورد تأیید مجامع بین المللی در سال ۲۰۱۷ تعیین شده و به آدرس http://mrl.iripp.ir/UI/Home در سایت موسسه گیاهپزشکی بارگذاری شده است.
مهدوی در ادامه روشهای کاهش باقیمانده آفتکشها در محصولات کشاورزی پس از برداشت را تشریح کرد و گفت: روشهای کاهش باقیمانده آفتکش ها در محصولات کشاورزی به دو دسته کلی خانگی و صنعتی تقسیم میشود که از روشهای خانگی میتوان به شستشو، پوست گیری، بلانچ کردن، پختن، رب و کنسرو کردن و غیره اشاره کرد. در روشهای صنعتی ازن تراپی، پرتودهی، مایکروویو، پلاسمای سرد، شستشو با آب پلاسما می تواند موثر باشد.
انتهای پیام