عبدالرحیم تحصیلی ۲۲ مردادماه در جمع خبرنگاران با اشاره به تفاوت فصل برداشت در شهرستان های مختلف این استان اظهار کرد: با توجه به پهناوری و گستردگی استان و تنوع آب و هوایی در آن، فصل برداشت گندم در غرب استان زودتر آغاز و مناطق ییلاقی و شرقی استان نیز در اواخر و اواسط مردادماه کار برداشت گندم را انجام می دهند.
وی با بیان اینکه کار خرید گندم در شهرستان های غربی استان به پایان رسیده است، افزود: در حال حاضر خرید گندم تضمینی به صورت محدود در مناطق ییلاقی و سردتر استان نظیر: کالپوش، مجن و دیباج در حال انجام است.
وی ارزش محموله های گندم خریداری شده در استان سمنان را افزون بر ۸۶۶ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۹۳ میلیارد تومان از طلب گندمکاران استان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه براساس قیمت اعلام شده پیشین تاکنون ۶۸ درصد طلب گندمکاران پرداخت شده ادامه داد: با اجرای طرح جدید دولت برای جبران بخشی از هزینه های گندمکاران و افزایش قیمت هر کیلو گندم تحویل داده شده به ۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان در حال حاضر در مجموع ۵۲ درصد طلب کلی گندمکاران سطح استان پرداخت شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان ادامه داد: دولت ۱۵۰۰ تومان به عنوان جبران بخشی از هزینه های کشاورزان ، ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو بابت دیگر هزینه ها و ۲۰۰۰ تومان بابت پاداش تحویل به مراکز خرید تضمینی به کشاورزان پرداخت می کند که با احتساب آنها قیمت هر کیلو گندم به بیش از ۱۵ هزار تومان افزایش می یابد.
وی تصریح کرد: با احتساب قیمت جدید ارزش کل گندم خریداری شده در استان به یک هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان افزایش می یابد که با محاسبه مطالبات پرداختی، در حال حاضر در مجموع ۵۲ درصد طلب گندمکاران در استان پرداخت شده است.
تحصیلی با بیان اینکه پرداخت ها به صورت متمرکز پرداخت می شود، گفت: دولت در تلاش است که طلب کشاورزان را به سرعت و در اولین فرصت پرداخت کند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه بر مبنای قیمت قبلی ۱۰۰درصد طلب گندمکاران در شهرستان های غربی استان پرداخت شده افزود: با توجه به اینکه شهرستانی های شرقی استان اخیرا و طی روزهای گذشته محموله گندم خود را تحویل دادند تا کنون ۱۲ درصد طلب گندمکاران این شهرستان ها پرداخت شده است.
رشد ۱۷ درصدی تحویل گندم به مراکز خرید
وی با بیان اینکه آخرین واریزی ها در تیرماه انجام شده اضافه کرد: تلاش دولت بر این بوده که طلب کشاورزان را در یک بازه ۲۰ روزه و کمتر به گندمکاران پرداخت کند. مسئولان در حال حاضر در صدد تامین اعتبار لازم برای پرداخت طلب کشاورزان هستند و ان شاءالله در فرصت مناسب و در حداقل زمان ممکن، بهای گندم های خریداری شده پرداخت خواهد شد.
تحصیلی از فعال بودن۳۱ مرکز خرید تضمینی گندم در سطح استان خبر داد و گفت: هر مرکز خرید در استان به طور میانگین دو هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان استان خریداری کرده است.
وی از رشد ۱۷ درصدی تحویل گندم به مراکز خرید تضمینی گندم در استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته در مجموع ۶۴ هزار تن گندم در استان خریداری شده بود که امسال و تاکنون این رقم از ۷۵ هزار تن نیز گذشته که گویای افزایش بیش از ۱۷ درصدی در این بخش است.
بیشترین برداشت گندم استان در میامی و گرمسار
این مدیر مسوول با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان سمنان تا پایان برداشت ادامه دارد، افزود: بیشترین خرید تضمینی گندم در استان مربوط به شهرستان میامی بوده و شهرستان گرمسار در رتبه دوم قرار دارد.
وی با اشاره به تحویل آراد کیفی به نانوایی ها در استان گفت: مصرف کل آرد در سطح استان سال گذشته پنج هزار و ۷۲۰ تن بوده که امسال پنج هزار و ۷۷۰ تن افزایش یافته است.
تحصیلی ادامه داد: ۲۰ تن افزایش یافته مربوط به سهمیه مازاد و ترمیمی در نظر گرفته شده برای نانوایی هایی بوده که بر مبنای طرح هوشمندسازی عرضه بهتری در سطح شهرهای استان داشتند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان افزود: با اجرا شدن طرح هوشمندسازی، توزیع آرد در بین خبازی ها بر مبنای فروش و عملکرد خبازی ها صورت می گیرد. لذا هر خبازی که نان با کیفیت بهتری عرضه کند، فروش بیشتری داشته و متعاقب آن سهمیه بیشتری نیز خواهد داشت.
کاهش برداشت کلزا از مزارع استان
وی همچنین از خرید تضمینی ۴۷۸ تن محصول کلزا در استان سمنان خبر داد و گفت: عمده کلزا کشت شده در استان سمنان مربوط به شهرستان میامی است.
وی ادامه داد: ۴۶۹ تن از کل کلزا خریداری شده از کشاورزان میامی و ۹ تن نیز از کشاورزان شهرستان سمنان خرید تضمینی شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان اضافه کرد: ارزش کل کلزا خریداری شده ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است که بیش از ۱۰ میلیارد تومان آن به کشاورزان پرداخت شده است.
وی از کاهش تولید و خرید تضمینی کلزا در استان خبر داد و گفت: در سال زراعی قبلی ۶۳۸ تن کلزا از کشاورزان کلزاکار استان خریداری شد که امسال این رقم به ۴۷۸ تن کاهش یافت.
تحصیلی توضیح داد: مهمترین عامل این کاهش به تغییر کشت کشاورزان از کلزا به گندم در سال زراعی جاری بوده است. در واقع در سال زراعی جاری به دلیل افزایش قیمت گندم و استقبال کشاورزان شاهد افزایش سطح زیرکشت گندم و کاهش سطح زیرکشت کلزا در استان بودیم. یعنی بدون افزایش سطح زیرکشت اراضی، تناسب کشت بین گندم و کلزا تغییر و سهم گندم افزایش یافته است.
انتهای پیام