به گزارش ایسنا، یک منبع امنیتی آگاه با اشاره به گزارش نشریه اشپیگل به خبرگزاری رویترز گفت که کییف به برلین برای تامین موشکهای کروز تاوروس فشار وارد کرده؛ این موشکها بردی بیش از ۵۰۰ کیلومتر دارند و بر روی جنگندههایی مانند تورنادو، اف-۱۵ یا اف-۱۸ مستقر میشوند. برلین در میانه نگرانی از برد بالای این سلاح و استفاده احتمالی از آن برای زدن اهدافی در داخل روسیه از ارسال آنها به اوکراین امتناع کرده است.
یکی از سخنگوهای دولت برلین نیز گفته است: آلمان بر روی توپخانه سنگین، خودروهای زرهی و همچنین سیستمهای دفاع هوایی متمرکز است. هیچ اطلاع جدیدی درباره موشکهای کروز تاوروس وجود ندارد.
موشکهای کروز در صورت پرواز در ارتفاع پایین به سختی توسط رادارهای دفاع هوایی شناسایی و رهگیری میشوند و بیشتر برای منهدم کردن اهداف با ارزش بالا پشت خطوط دشمن مانند پناهگاههای فرماندهی، انبارهای مهمات، پلها، فرودگاهها و سوخت مورد استفاده قرار میگیرند.
انگلیس و فرانسه موشکهای کروز "اسکالپ" و "استورم شدو" را به اوکراین دادهاند و ارتش این کشور نیز گفته که از جنگندههای دوران شوروی برای استفاده از این موشکها بهره میگیرد. آمریکا نیز تاکنون از ارسال موشکهای آتاسمز به اوکراین و با وجود درخواستهای مکرر از سوی کییف امتناع کرده است.
به گفته کارشناسان، از نظر فنی محدود کردن برد یک موشک کروز تاوروس کار بسیار آسانی است.
نشریه اشپیگل گزارش کرده بود، مذاکرات بین دولت برلین و این کارخانه تسلیحاتسازی بر این اصلاحات متمرکز است چون اولاف شولتس، صدراعظم آلمان میخواهد به هر ترتیبی شده از حمله اوکراین علیه اراضی روسیه با استفاده از این تسلیحات جلوگیری کند.
در ژوئن سال جاری میلادی، کرملین به آلمان و فرانسه هشدار داده بود که ارسال موشکهای کروز به کییف به تنش بیشتر درگیری در اوکراین منجر میشود. بر اساس گزارش رسانهها، ارتش آلمان حدود ۶۰۰ موشک تاوروس در انبارهای خود دارد که حدود ۱۵۰ موشک آماده استفاده است. اسپانیا و کره جنوبی نیز از تاوروس استفاده میکنند.
انتهای پیام