محمود پارسافر با حضور در تحریریه خبرگزاری ایسنا و در گفتوگو با خبرنگاران این رسانه، ضمن اشاره به تلاشهای مرزبانی برای صیانت از مرزهای کشور، اظهار کرد: مرزهای ایران به دو دسته خاکی و آبی تقسیم میشود که انجام ماموریت در هر حوزه، پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
وی با اشاره به وجود ۸۳۵ کیلومتر مرز مشترک خراسان رضوی با دو کشور افغانستان و ترکمنستان، عنوان کرد: از این میزان، ۲۹۰ کیلومتر شامل سد دوستی است که هم در دسته آبی قرار میگیرد و هم در دسته خاکی. بخشی از مرز را که ما از آن به عنوان مرز رسمی یاد میکنیم، گلوگاههایی مانند مرز دوغارون است که مردم مجاز به تردد از آنها هستند و عمده مشکلات ما هم به همین مرزهای رسمی مربوط میشود.
جانشین فرمانده مرزبانی خراسان رضوی با اشاره به وضعیت نابسامان افغانستان، افزود: ما با این کشور مرز دوغارون را داریم که تقریبا شاهراه مسیرهای مرزی محسوب میشود. بالغ بر ۱۵۰۰ کانتینر در روز از این مرز تردد میکنند، لذا امنیت این مرز تاثیر زیادی بر حوزه اقتصاد دارد و ما با رعایت پروتکلها و قوانین موجود، روابط مرزی با کشورهای همسایه را تنظیم میکنیم.
پارسافر بیان کرد: روشهایی که همکاران ما در هر مرزی اجرا میکنند، بستگی به رویکردهای کشور مقابل دارد، زیرا مسائل ما با هر کشوری متفاوت است. مثلا ما در مرز مشترکمان با ترکمنستان، مشکل خاصی نداریم، زیرا در این کشور نیز به یک سیستم مرزبانی منسجم و محکم اعتقاد دارند و نه اجازه میدهند اتباع کشورشان غیرقانونی از مرز رد شوند و نه متقابلا انتظار دارند از سمت ایران فردی غیرقانونی وارد ترکمنستان شود.
وی ادامه داد: اما بر مرزهای ما با افغانستان رویکردهای کاملا امنیتی قالب است و در جنوب کشور هم که در مرز مشترک با پاکستان، به دلیل وجود گروهکهای معاند و تروریستی، بار امنیتی بسیاری وجود دارد. طبیعتا نوع ماموریت همکاران ما در این مرزها با هم متفاوت است.
جانشین فرمانده مرزبانی خراسان رضوی با بیان اینکه در حوزه مرزهای این استان، اصلیترین معضل ما بحث مهاجرین است، اضافه کرد: عمده افرادی که از افغانستان و از طریق مرزهای خراسان رضوی قصد ورود به ایران را دارند، کسانی هستند که خانوادهشان در ایران اند و با هدف یافتن شغل، عزم مهاجرت به ایران میکنند. در بین این افراد کسانی هم پیدا میشوند که قصد خرابکاری در ایران را دارند و دغدغه اصلی ما این افراد هستند، وگرنه با مردم مهاجر مشکل چندانی نداریم.
پارسافر با اشاره به فرایند بازگرداندن مهاجرین افغان غیرقانونی ساکن در ایران به کشور خودشان، گفت: وظیفه این کار با سازمان مهاجرت وزارت کشور است. اتباع افغانستانی عمدتا در ۱۶ استان کشور ما ساکن اند و ادارات کل مهاجرین خارجی استانها موظف اند اتباع غیرقانونی را شناسایی و دستگیر کنند و به افغانستان بازگردانند. این افراد پس از دستگیری توسط نیروی انتظامی، ثبت بیومتریک میشوند و با انتقال به اردوگاههایی، هنگامی که به تعداد مشخصی سرجمع شدند، با نظارت مرزبانی از دو مرزمیلک زابل یا دوغارون، به کشور خودشان بازگردانده میشوند.
وی ادامه داد: تا پیش از استقرار طالبان در افغانستان، هر روز تعداد حدودا ۳۰۰ مهاجر غیرقانونی چه در مرز و چه در داخل کشور دستگیر میشدند، اما پس از حضور طالبان، این رقم به بیش از هزار نفر رسید و اکنون مجددا به حدود ۴۰۰ نفر رسیده است.
جانشین فرمانده مرزبانی خراسان رضوی با اشاره به حوادثی که در این حوزه رخ میدهد، اظهار کرد: چگونگی انعکاس این حوادث برای ما بسیار مهم است که به گونهای نباشد که برای ایران تبعات داشته باشد یا مردم را نگران کند.
پارسافر با بیان اینکه همکاران ما همواره در حال دیدن آموزشهای متناسب با تهدیدات مختلف هستند، افزود: به علاوه تجهیزات ما نیز مدام بهروز میشود. البته عمده مشکلات امنیتی را ما در جنوب کشور و در حوزه سیستان و بلوچستان شاهدیم و گروههای غیرهمسو با نظام و سرویسهای اطلاعاتی بیگانه، عمدتا در این حوزه اقدام به انجام برخی اعمال تروریستی میکنند. اما با تمام این وجود، اقتدار مربانی در حدی است که ما به مردم اطمینان میدهیم که امنیت مرزها در کل کشور به طور کامل برقرار است.
وی با اشاره به تصویب تشکیل منطقه آزاد دوغارون، عنوان کرد: طبیعتا پس از اجرای این قانون، ترددها در مرز دوغارون افزایش خواهد یافت و ما نیز نیروهای بیشتری را در این منطقه مستقر خواهیم کرد.
جانشین فرمانده مرزبانی خراسان رضوی همچنین با اشاره به شعار امسال، بیان کرد: مرزبانی نیز به نوبه خود برای تحقق شعار سال و رفع موانع تولید تلاش خواهد کرد. در این راستا یکی از کارهای مهم ما، مبارزه با قاچاق کالاست. بخش زیادی از مشکلات اقتصادی مربوط به قاچاقهای سازماندهی شده میباشد، لذا مبارزه با این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام