دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی بر مدار دیپلماسی علمی

رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی از انعقاد تفاهم نامه همکاری علمی و پژوهشی بین این دانشگاه با موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)به منظور گسترش و تقویت مرجعیت و دیپلماسی علمی خبر داد.

دکتر صادق خزل‌پور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تبدیل دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی به "قطب علوم انسانی – اسلامی غرب کشور"، راهبرد اساسی این دانشگاه در دیپلماسی علمی به عنوان یکی از اولویت‌های مهم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر «مرجعیت و دیپلماسی علمی» بوده که با انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی با موسسه امام خمینی در ۱۸ مرداد ماه امسال گام بلندی در این رابطه برداشته شد.

وی تصریح کرد: کاربست نظریه‌های امامین انقلاب در خصوص موضوعات اجتماعی- فرهنگی- اقتصادی-سیاسی و تربیتی کشور، تدوین راهبردها و سناریوهای تحقق سوگیری علوم انسانی به سمت علوم اسلامی، گفتمان سازی با مجامع علمی آموزشی و تولید علوم اسلامی، کاربردی‌سازی و تقویت ایده‌پردازی در علوم انسانی و اسلامی، استفاده از فضای اندیشه‌ای در تربیت انسان‌های متعهد و کارآمد و متخصص،برگزاری دوره‌ها و اردوهای مشترک فرهنگی به منظور انتقال فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی به دانشجویان از مهمترین محورهای این تفاهم‌نامه می‌توان برشمرد.

خزل‌پور یادآور شد: موسسه امام خمینی(ره) هم اکنون یکی از بزرگترین و با نفوذترین موسسات آموزشی- پژوهشی کشور و از اصلی‌ترین میراث علمی و شخصیتی آیت‌ﷲ مصباح یزدی (ره) به شمار می‌رود.

وی در ادامه با اشاره به انعقاد تفاهنامه همکاری با دیگر مؤسسات و سازمان‌ها، گفت: از ابتدای سال تاکنون علاوه بر انعقاد تفاهم نامه با موسسه امام خمینی (ره)، تعداد سه تفاهم نامه نیز برای همکاری با بنیاد فقهی، ستاد نماز جمعه به منظور تعالی شهرستان و دانشگاه منعقد شده است.

رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی از افزایش ۵۷ درصدی بودجه امسال این دانشگاه به نسبت سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: این میزان افزایش بودجه دانشگاه سیدجمال در بین دانشگاه‌های کشور بی نظیر بوده است.

دکتر خزل‌پور همچنین با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی اعضای هیأت علمی و افزایش ۲۵ درصدی یاوران علمی و کارکنان این دانشگاه در یکسال گذشته، افزود: در یکسال گذشته ۷۵۰۰ متر مربع آسفالت و زیرسازی محوطه دانشگاه که سالها به صورت خاکی بود به انجام رسید، ضمن اینکه حصار غربی دانشگاه هشت هکتاری سیدجمال به پایان رسیده و حصار شمالی دانشگاه هم در حال تکمیل است و با تکمیل حصار شمالی طرح حصار کل دانشگاه به اتمام خواهد رسید.

وی در ادامه با بیان اینکه طی یکسال گذشته بوفه و ساختمان انتشارات دانشگاه نیز راه اندازی شد، گفت: مدتها بود که دانشجویان در رابطه با بحث بوفه و کپی دارای مشکل بودند و برای رفع مشکلات خود در این حوزه‌ها به ناچار باید به خارج از دانشگاه مراجعه می‌کردند که با این اقدام این مشکل دانشجویان مرتفع شد.

خزل‌پور همچنین یاد آور شد: قرار داد اساتید حق التدریس سه ترم عقب مانده بود که قرارداد این اساتید حق التدریس تسویه شد ضمن اینکه هزینه‌هایی را که اعضای هیأت علمی در بحث چاپ مقالات و گرند مربوط به سه سال اخیر داشتند تمامی این هزینه‌ها و طلب‌های اعضای هیأت علمی را در در این رابطه پرداخت و تسویه کردیم.

وی در ادامه از آغاز فعالیت گلخانه هیدروپونیک دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی از ابتدای مهرماه امسال خبر داد و تصریح کرد: این گلخانه هیدروپونیک احداث و قرار داد آن منعقد شده و فعالیت جدی این گلخانه در مهر ماه امسال به صورت جدی آغاز می‌شود که خدمات آن تنها منحصر به دانشگاه نبوده و با آغاز فعالیت آن خدمات شهری هم خواهد داشت.

راه اندازی رشته جغرافیا با گرایش تغییر اقلیم از ترم جدید در دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی 

خزل‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش و پژوهش اصلی‌ترین کار این بود که رشته جغرافیا با گرایش تغییر اقلیم در مقطع ارشد را راه اندازی کنیم که خوشبختانه از ترم جدید این رشته تحصیلی فعالیت خود را در دانشگاه شروع می‌کند.

دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی پایلوت رشته مدیریت اسلامی در سطح کشور

وی با بیان اینکه تمامی فرایند آموزشی دانشگاه سیدجمال از صفر تا ۱۰۰ هوشمند و الکترونیک شده و از ترم جدید دیگر فرایند کاغذی در دانشگاه سیدجمال نخواهیم داشت،افزود: طی تفاهم نامه ای با بنیاد فقهی اسلامی دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی در رشته مدیریت اسلامی به عنوان پایلوت در سطح کشور انتخاب شد.

خزل‌پور همچنین اظهار کرد: سال گذشته دو هیئت علمی دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی پژوهشگر استانی اعلام شدند که این امر برای اولین بار برای دانشگاه سیدجمال اتفاق افتاده بود.

وی با اشاره به اینکه سامانه آموزشی دانشگاه سید جمال به سامانه مروارید تغییر یافت و با این تغییر کلاس و سطح سامانه آموزشی دانشگاه بالاتر رفته است، تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی به پنجره واحد خدمات هوشمند کشور وصل شده که در این رابطه تقریباً دانشگاه سید جمال جز اولین دانشگاه‌هایی است که به این پنجره واحد وصل شده است. 

رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی با بیان اینکه مرکز نوآوری شهرستان در دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی راه اندازی شده است،خاطر نشان کرد:کیوسک هوشمند و کتابخانه الکترونیک دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی نیز با ۳۰ هزار جلد کتاب طی یکسال گذشته راه اندازی شده و تعداد کتاب‌های آن رو به افزایش است.

وی از افتتاح خانه خلاق شهرستان اسدآباد در دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ساختمان خانه خلاق در دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی ساخته شده و با افتتاح آن فعالیت آن به زودی آغاز می‌شود.

وی همچنین از افتتاح جهاد دانشگاهی دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی در آینده بسیار نزدیک خبر داد و یاد آورشد:با راه اندازی جهاد دانشگاهی از این پس انحصار چندین حوزه شهرستان بر عهده جهاد خواهد بود که از جمله آن می توان به گواهی نسخه خوانی، دستیار پزشک و گواهی تعمیرات موبایل اشاره کرد.

وی با بیان اینکه سامانه مدیریت پژوهشی دانشگاه را نیز تغییر و ارتقا داده‌ایم، گفت: مرکز مشاوره دانشگاه تجهیز و ثبت خدمات دهی آن نیز ارتقا یافت و سه مشاوره در این مرکز اضافه کرده‌ایم.

وی با اشاره به انتخابات دوازدهمین دوره نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال جاری بیان کرد: به همین منظور با دعوت از کاندیداهای مطرح شهرستان به دانشگاه جلسه پرسش و پاسخ بین این کاندیداها و دانشجویان برگزار خواهیم کرد ضمن اینکه در صورت امکان پذیر بودن جلسات مناظره نیز در نظر گرفته شده است.

خزل‌پور با بیان اینکه سلف غذاخوری این دانشگاه یکی از صنعتی ترین سلف‌های غذاخوری صنعتی دانشگاه های غرب کشور است، گفت: پس از دو سال نیم از شیوع کرونا در سال جاری فعالیت خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی آغاز شد.

رئیس دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی با بیان اینکه پیش از این دانشجویان دانشگاه سیدجمال از سه خوابگاه شامل خوابگاه روبروی دفتر امام‌جمعه ،خوابگاه پیام نور و نیز دانشکده فنی حرفه ای شهرستان استفاده می‌کرد:گفت:به دلیل افزایش دانشجویان دانشکده فنی حرفه ای این خوابگاه دیگر جوابگوی دانشجویان دانشگاه سیدجمال نبوده و با افزایش ظرفیت خوابگاه پیام نور در حال حاضر دانشگاه سیدجمال برای دانشجویان خود از دو خوابگاه پیام نور و خوابگاه روبروی دفتر امام جمعه استفاده می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش ۱۸۳ نفر دانشجو در دانشگاه سیدجمال برای سال‌های ۱۴۰۲-۱۴۰۳ پیش‌بینی شده است، افزود: از این تعداد ۱۵ نفر کارشناسی‌ارشد رشته جغرافیای اقلیم و شیمی خواهند بود.

به گزارش ایسنا؛ فعالیت‌های موسسه امام خمینی(ره) به عنوان یکی از مهمترین و گسترده‌ترین پایگاه‌های علوم انسانی-اسلامی کشور، با تأسیس بخش آموزش «موسسه در راه حق» شکل می‌گیرد.

رسمیت مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در نظام آموزش عالی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در بیستم تیر ماه سال ۷۴ به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ شده و هم‌اکنون در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، در رشته‌های مختلف علوم اسلامی و انسانی پذیرای دانش‏‌پژوهان است. 

این موسسه دارای بیش از ۱۶ رشته و گروه علمی در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا، به طلاب دارای گواهی پایان سطح دو حوزه‌های علمیه که در آزمون ورودی مؤسسه موفق شوند علوم انسانی و اسلامی را آموزش می‌دهد. 

پس از رحلت آیت‌ﷲ مصباح یزدی (ره)، طی حکمی از طرف مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» در نوزدهم بهمن ماه سال ۱۳۹۹ آیت‌الله رجبی ملقب به «خلف مصباح» به ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منصوب شدند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۴۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402052113180
  • خبرنگار : 50037