به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، باستانشناسانی که در لهستان مشغول کاوش بودند، اسکلت ۴۰۰ ساله یک کودک خردسال را در حالی کشف کردند که به نظر میرسد برای جلوگیری از برخاستن از قبر، قفلی آهنین به پاهایش زده شده بود، درحالیکه با صورت رو به زمین دفن شده بود.
این کودک در قرن هفدهم میلادی در یکی از روستاهای نزدیک شهر «بیدگوشچ» و در محوطهای که به نظر میرسد گورستانی برای به اصطلاح «روحهای رهاشده» و فقرایی است که توانایی مالی برای دفن در محوطه کلیسا را نداشتند، دفن شده بود.
باستانشناسان تخمین میزنند این کودک در زمان مرگ ۵ تا ۷ ساله بوده است.
اسکلت این کودک در نقطهای کشف شد که با محل کشف اسکلت یک «زن خونآشام» که سال گذشته پیدا شده بود، چند متر فاصله داشت. این زن نیز تقریبا در همان مقطع از تاریخ و درحالی دفن شده بود که داسی بالای گردن او قرار داده شده بود و به پاهایش قفل مشابهی متصل شده بود.
بر اساس رسوم آن دوره از تاریخ، چنین قفلهایی برای نگهداشتن اجساد در گور مورد استفاده قرار میگرفت.
«پولینسکی»، باستانشناس در دانشگاه «تورون» معتقد است که استفاده از این قفل نشان میدهد مردم پس از مرگ کودک، از او وحشت داشتند.
قفل مشابه دیگری نیز در همان محوطه درحالی کشف شد که در نزدیکی آن چند تکه استخوان پراکنده وجود داشت.
به گفته کارشناسان، تاکنون هیچ اسکلت کودک دیگری که به این شکل دفن شده باشد در این مکان پیدا نشده و به احتمال زیاد این تنها نمونه شناختهشده از چنین گوری در اروپاست.
«پولینسکی» چندین سال است که در روستای محل کشف اسکلت ۴۰۰ ساله کاوشهای باستانشناسی انجام میدهد. اعضای گروه او حدود ۱۰۰ گور در این محوطه کشف کردهاند. جدیدترین کاوش در این محل نیز به کشف ۱۳ مورد گور دیگر منجر شد.
«پولینسکی» توضیح داد که این گورستان محوطه خاکسپاری عادی در این روستا نبوده است. همانطور که پیشتر اشاره شد، خاکسپاری در محطوطه کلیسا هزینه داشت و کسانی که قادر به پرداخت هزینه نبودند در مکان دیگری دفن میشدند.
این گورستان خاص همچنین محل دفن افرادی بوده است که حتی با وجود تمکن مالی، قرار بود دورتر از کلیسا دفن شوند.
برای مثال «زن خونآشامی» که جسد او سال گذشته کشف شد، مسلما فرد ثروتمندی بوده است؛ چراکه باستانشناسان بقایای طلا را در گور او کشف کردند.
«پولینسکی» و اعضای گروهش منتظر اعلام نتایج بررسیهای DNA استخوانهای این زن هستند که اطلاعات بیشتری را درباره او آشکار خواهد کرد. با این حال نتایج بررسیها تاکنون نشان میدهد که این زن به شدت بیمار بوده است.
محققان همچنین امیدوارند بتوانند DNA کودک را نیز بررسی کنند. هنوز جنسیت این کودک مشخص نیست.
«پولینسکی» توضیح داد که مردم بهویژه از کودکان مُرده وحشت داشتند؛ چراکه نگران بودند آنها در قالب شبح بازگردند و اگر کودک، مرگ غیرعادی یا ناگهانی داشت، مردم از او بیشتر میترسیدند.
به گفته «پولینسکی»، با اینکه از این کودک و زنی که سال گذشته کشف شد به عنوان «خونآشام» یاد میشود، اما مفهوم امروزی که از خونآشامها وجود دارد مدتها پس از دفن این کودک و زن، شکل گرفت و در آن مقطع از تاریخ از این عبارت استفاده نمیشد.
باستانشناسان اکنون مشغول بررسی بقایایی هستند که امسال در جریان کاوشها کشف شده است و امیدوارند سال بعد با ادامه کاوش در این محوطه به یافتههای بیشتری دست پیدا کنند.
انتهای پیام