شهردار تبریز:

سیاست اصلی کشور، افزایش مداخلات اجتماعی شهرداری‌ها در شهرهاست

شهردار تبریز به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی شهرها، اشاره و اظهارکرد: شهرداری باید ریل‌ بخشی از اقدامات خود را از صرفا حوزه عمرانی و خدماتی به فرهنگی و اجتماعی تغییر دهد که در بودجه امسال تلاش کردیم این رویکرد را عملی کنیم.

یعقوب هوشیار در بازدید از دانشگاه هنر و امضای تفاهم‌نامه با این دانشگاه در جهت توسعه همکاری‌های علمی و هنری، با تاکید بر اینکه دانشگاه هنر تبریز، فضایی برای اندیشه و افکار جدید در هنر اسلامی است اظهار کرد: باید کم‌کاری‌ها در زمینه هنر به صورت علمی و خلاق برطرف شود و آثار تولید شده‌ این دانشگاه در سطح شهر عرضه شود.

وی با بیان اینکه در دهه اخیر، سیاست اصلی کشور بر این است که مداخلات اجتماعی شهرداری‌ها در شهرها افزایش یابد و نباید فقط در نقش خدماتی محصور شوند، افزود: در طول دهه‌های گذشته، شاهد توسعه در محورهای مختلف در کشور بودیم ولی در توسعه "انسان‌محور" غفلت شده است.

وی، حضور متخصصان مسائل فرهنگی و اجتماعی در شورای شهر تبریز را کمک بزرگی برای شهر دانست و گفت: اینکه از ابتدای امسال یک روز هم هوای ناسالم نداشتیم، نتیجه اصلاح دیدگاه و تغییر ریل در برخی رویکردهای قدیمی بوده که شهرداری در این حوزه ورود کرده است.

هوشیار با تاکید بر اینکه به اصلاح دیدگاه نیاز داریم و باید نواقص را در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم جبران کنیم، یادآور شد: در این صورت سرعت توسعه متوازن شهری هم افزایش می‌یابد که در این زمینه دانشگاه هنر می‌تواند کمک شایانی به مدیریت شهری داشته باشد.

وی از توجه ویژه شهرداری تبریز به احداث سنگ فرش در پیاده‌رو و خیابان در همه مناطق شهرداری تبریز خبر داد و افزود: ما هر ماه نظرسنجی برگزار می‌کنیم که نتایج آن، نشان از استقبال مردم از این رویکرد است که می‌توانیم در قالب پروژه های مشترک با دانشگاه هنر شاهد افزایش اثرگذاری و استقبال مردم باشیم.

عضو مجمع شهرداران کلان‌شهرهای کشور، خواستار انتقال برخی داشته‌ها و تجربیات بین شهرداری و دانشگاه هنر شد و خاطرنشان کرد: در مورد همایش سرمایه‌گذاری هم دانشگاه در ابعاد علمی می تواند ورود جدی کرده و در تدوین برنامه ۵ ساله شهرداری هم همکاری موثری داشته باشد.

شهردار تبریز خطاب به معاونان خود دستور داد تا در کمترین زمان مدیران مرتبط این حوزه‌ شهرداری با مسؤولان دانشگاه هنر نشست مشترک داشته باشند، متذکر شد: مدیران شهری باید از اتمسفر و توانمندی‌های دانشگاه هنر بازدید کرده و جلسه تعاملات را برگزار کنند. معتقدم هیچ‌گونه محدودیتی در همکاری با دانشگاه نداریم و هر کاری که به نفع شهر باشد، در این تعاملات انجام می‌دهیم.

سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای شهر تبریز نیز در بازدید از دانشگاه هنر و نشست مشترک با رئیس و معاونان دانشگاه هنر با اشاره به توانمندی بالای دانشگاه هنر در حوزه‌های فرهنگی و هنری و تولید آثار اسلامی، اظهار کرد: مدیریت شهری و دانشگاه هنر می‌توانند همکاری‌های مشترک در چندین حوزه هنری و تاریخی داشته باشند تا آثار هنری این دانشگاه در سطح شهر نمود داشته باشند.

وی با پیشنهاد اینکه دانشگاه هنر در ساخت و طراحی مبلمان و اِلمان‌های شهری ورود کند، بیان کرد: ایجاد و ترویج "برندینگ" شهری تبریز هم می‌تواند یکی دیگر از حوزه‌های همکاری مشترک طرفین باشد.

وی با اشاره به احیای موفق بلوک‌های تاریخی شهر تبریز مانند بلوک "چرم خسروی" و بلوک "مقصودیه" توسط دانشگاه هنر، گفت: این توانمندی در دانشگاه هنر تبریز وجود دارد که بلوک‌های تاریخی جدیدی را در تبریز احیا کند تا تاریخ و فرهنگ تبریز برای نسل‌های بعدی ماندگار شود.

زعفرانچیلر خواستار معرفی مکتب‌های هنر تبریز شد و افزود: تبریز در هنرهای مختلف از جمله نگارگری و خوشنویسی و... صاحب مکتب هنری است و باید این مکاتب هنری خود را در مبلمان و اِلمان‌ها خود را نشان دهد.

عضو شورای شهر تبریز با اشاره با اینکه دانشگاه هنر باید در حوزه ساماندهی گلزارهای شهدای تبریز به صورت تخصصی وارد میدان شود، تصریح کرد: در مورد قبور شهدا و ساماندهی و محوطه سازی، در این حوزه که قبلا طرح‌های غیرقابل قبولی مطرح شده بود، دانشگاه هنر اسلامی تبریز می‌تواند حضور موثرتری داشته باشد.

سجاد پاکزاد ،رییس دانشگاه هنر تبریز نیز در حاشیه امضاء این توافق‌نامه همکاری با بیان اینکه دانشگاه هنر اسلامی تنها دانشگاه تخصصی کشور در زمینه "هنر اسلامی" است، اظهار داشت: با توجه به توانمندی بالای این دانشگاه، نگاه خوبی نسبت به این دانشگاه در کشور وجود دارد و مقام معظم رهبری هم عنایت خاصی به دانشگاه هنر تبریز دارند.

وی، تربیت هنرمندان ارزشمند در راستای هنر متعالی اسلامی را ماموریت این دانشگاه عنوان کرد و گفت: دانشگاه اثربخش نیازمند همکاری با سایر نهادهاست تا به حد انتظار برسد. وزیر علوم هم در حکم انتصاب بنده، بر گسترش همکاری این دانشگاه با سایر نهادها به‌خصوص شهرداری تبریز تاکید داشته است که خوشبختانه نگاه غالب شهردار تبریز هم، نگاه نرم‌افزاری و فرهنگی اجتماعی است و این امر، مدیریت را تعمیق می‌بخشد.

رئیس دانشگاه هنر با اشاره به اینکه شهرداری و شورای شهر با دانشگاه هنر همکاری خوبی داشته که نمونه آن برگزاری جشنواره اِرسیکا برای هنر اسلامی هنرمندان کشورهای مسلمان است، یادآور شد: معتقدم این جشنواره به نوبه خود در معرفی تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی نقش مهمی داشت.

بر اساس این گزارش؛ دانشگاه هنر اسلامی تبریز و شهرداری تبریز تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی و عملی برای انتقال تجربیات امضاء کردند.

در این تفاهم‌نامه که به امضاء یعقوب هوشیار شهردار تبریز و سجاد پاکزاد رئیس دانشگاه هنر رسید، دو طرف برای همکاری در زمینه‌های هنری، معماری، احیای بافت تاریخی تبریز، بهره‌گیری از تجربیات هنری دانشجویان و اساتید دانشگاه در زیباسازی و المان‌سازی شهری تبریز و برگزاری مشترک رویدادهای هنری و معماری به توافق رسیدند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402052112674
  • خبرنگار :