به گزارش ایسنا، اعضای راسته Bacillales از دیرباز به عنوان جنسها و گونههایی توانمند با کاربرد بالقوه برای اهداف بیوتکنولوژیکی و صنعتی مانند تولید سوختهای زیستی، عوامل زیست فعال، بیوپلیمرها و آنزیمها معرفی میشوند. بنابراین، درک کامل از طبقهبندی، نیازهای رشد و فیزیولوژی، ژنومیکس و مسیرهای متابولیک در راستهای که تنوع متابولیکی بسیار زیادی دارد، میتواند طراحی بسیار قویتر و تولید پایدار متابولیتها از این راسته را تسهیل کند.
تحقیقاتی که از این پژوهش منتشر شده، تمرکز بر روی جنسهای کمتر شناخته شده اعضای راسته Bacillales؛ پتانسیل آنها در کاربردهای صنعتی در کنار پیچیدگیهای طبقهبندی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در مورد سویههای مهندسی شده این راسته، گونههای جدید، مسیرهای متابولیکی و شرایط رشد آنها تحلیل شده و بررسی دقیق و مبسوطی صورت گرفته است.
در این پژوهش که توسط دکتر محدثه رمضانی، عضوهیات علمی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، با همراهی تیمی بینالمللی صورت گرفته است، اعضای راسته Bacillales براساس ویژگیهای اکسترموفیلی نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و انواع جنسهای نمک دوست، گرمادوست، سرمادوست، اسید دوست، قلیادوست و گونههای پلی اکستریم نیز معرفی شدند.
به نقل از روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، نتایج این پژوهش در مجله Microorganisms (با ردهبندی Q۲ و ضریب تاثیر ۹۲/۴) با عنوان Bacillales: From Taxonomy to Biotechnological and Industrial Perspectives به چاپ رسیده است.
لینک مقاله https://doi.org/10.3390/microorganisms10122355
انتهای پیام