رئیس کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان:

گسترش عدالت اجتماعی در گرو استقلال خبرنگاران و وکلا است

رئیس کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان با تأکید بر اینکه خبرنگاران و وکلا باید از استقلال برخوردار باشند، گفت: ویژگی یک جامعه رو به رشد این است که در آن خبرنگاران از امنیت برخوردار باشند تا بتوانند مسئولیت آگاهی‌بخشی در راستای گسترش عدالت اجتماعی را به انجام برسانند.

علی قاسمی، در نشستی که به مناسبت ۱۷ مردادماه، روز خبرنگار برگزار شد، ضمن گرامیداشت این روز، اظهار کرد: رسالت ما همچون خبرنگاران شفاف‌سازی و دفاع از حقوق آحاد مردم و ایفای مسئولیت‌های اجتماعی است و خود را هم مسیر خبرنگاران می‌دانیم.

وی افزود: خبرنگاران در مسیر فساد ستیزی، اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی گام برمی‌دارند و در این راه امنیت شغلی، جانی و معیشتی خود را فدا می‌کنند. ویژگی یک جامعه رو به رشد این است که در آن خبرنگاران از امنیت برخوردار باشند تا بتوانند در سایه آن مسئولیت اجتماعی خود را به انجام برسانند. خبرنگاران در کنار قوه مجریه، مقننه و قضاییه رکن چهارم یک جامعه هستند و موقعیت بزرگ و خطیری دارند و کسی نباید آنان را تهدید و محدود کند.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان با اشاره به اینکه خبرنگاران نان را فدای آگاهی‌بخشی کرده‌اند، افزود: رکن و ویژگی اصلی کانون وکلا استقلال است. یک وکیل باید از استقلال برخوردار باشد تا بتواند نقش یک واسط میان مردم و حاکمیت را ایفا کند و ویژگی خبرنگاران نیز همین است. وقتی خبرنگاران رسالت خود را به انجام می‌رسانند پلی ارتباطی بین مردم و حاکمیت برقرار می‌کنند و مایه خیر عمومی در جامعه می‌شوند. امید که همه ما دست به دست هم دهیم تا در جهت دفاع از حقوق مردم و حفظ منافع ملی گام برداریم.

قاسمی در خصوص عملکردهای کانون وکلای استان هرمزگان عنوان کرد: این نهاد از ابتدا سعی کرد با تلاش شبانه‌روزی و با وجود محدودیت‌ها و محرومیت‌ها، در سطحی پرواز کند که تأیید و تصدیق صنف وکلا را در سراسر کشور برانگیزد. با وجود صدور ۲۰۰۰ پروانه وکالت در استان، تنها ۱۵۰ وکیل در شهر بندرعباس و حدود ۵۰۰ وکیل درکل استان مستقر هستند و ما برای پیگیری این مسئله بیش از ۸۰۰ رونده برای تمرکز وکلا در استان تشکیل داده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه کانون وکلا یک نهاد خود انتظام بوده، از بودجه عمومی استفاده نمی‌کند و با حق عضویت سالانه وکلا بودجه خود را تأمین می‌کند، اظهار کرد: ما در راستای مسئولیت‌های اجتماعی کانون، کمک‌هایی را به مردم زلزله‌زده روستای سایه خوش ارائه کردیم. ما دفاع از آحاد مردم در راستای گسترش عدالت در جامعه و ترویج دموکراسی و آزادی‌خواهی را در دستور کار خود قرار دادیم.

قاسمی ادامه داد: افتتاح ساختمان کانون وکلا که ماحصل شبانه‌روزی همکارانم بوده، از جمله فعالیت‌های صورت گرفته است. پیش‌بینی شده ۱۵۰ وکیل را در این ساختمان پشتیبانی کنیم. ما همچنین خدماتی را به افرادی که شرایط مالی خوبی برای بهره‌مندی از وکیل ندارند ارائه می‌کنیم. ابتدا شرایط این افراد بررسی می‌شود و در صورت محرز شدن وضعیت مالی‌شان از خدمات ما برخوردار می‌شوند. همچنین سالانه بیش از هزار وکالت تسخیری انجام می‌شود. مشاوره به زندانیان و بر عهده گرفتن وکالت آنان و خانواده‌هایشان را نیز در دستور کار خود قرار دادیم.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان بیان کرد: در سال‌های گذشته همچنین کمیسیون حقوق کودک را برای حمایت از کودکان کار و مجهول‌الهویه تشکیل دادیم. در مناسبات سعی کردیم پررنگ و فعال بوده و در راستای دفاع از مردم و حفظ منافع ملی و بالندگی و توسعه کشور گام برداریم. برگزاری المپیاد ورزشی کانون‌های وکلای کشور با حضور ۸۰۰ نفر از سراسر کشور از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته کانون هرمزگان بوده است که نام هرمزگان را در کشور پررنگ کرد.

قاسمی در ادامه بیان کرد: در این راستا نقدی به مسئولان استان و شهر بندرعباس وارد است. ما مجبور شدیم المپیاد ورزشی کانون‌های ‌وکلای کشور را با ۸۰۰ نفر در کیش برگزار کنیم. متأسفانه در بحث شهرسازی و جذب توریست بدیهی‌ترین موارد در شهر بندرعباس رعایت نشده است. ما برای۸۰۰ نفر با کمبود هتل مواجه بودیم و سالنی که قابلیت برگزاری چنین المپیادی را داشته باشد در بندرعباس وجود نداشت. این ضعف‌ها در زمینه شهرسازی، رفاه، ساحل و … در شهر بندرعباس وجود دارد.

وی بیان کرد: در راستای انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با مطبوعات و خبرگزاری‌های استان گام برداشته‌ایم تا در راستای شکایاتی که از خبرنگاران می‌شود از حقوق آنان دفاع کنیم.

خبرنگاران صدای کانون وکلای استان هرمزگان باشند

نایب‌رئیس کانون وکلای استان هرمزگان نیز در این نشست اظهار کرد: دادن پروانه‌ی وکالت به داوطلبانی که واجد شرایط قانونی باشند، اداره‌ی امور راجع به وکالت دادگستری و نظارت بر اعمال وکلا، رسیدگی به تخلفات و تعقیب انتظامی وکلا به‌وسیله‌ دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا، معاضدت قضایی و فراهم آوردن وسایل پیشرفت علمی و عملی وکلا، پنج وظیفه اصلی کانون است که ما تمام تلاش خود را در این راستا به کار بسته‌ایم.

یاسین میرزایی ادامه داد:  ما در اعتراضات سال گذشته به دنبال دفاع از حقوق مردم بدون در نظر گرفتن مشی سیاسی آنان بودیم. متأسفانه در همین راستا ۱۷۵ نفر از وکلا در سراسر کشور تحت تعقیب قرار گرفتند و کانون هرمزگان از معدود کانون‌هایی بوه که از حقوق وکلای خود تمام‌قد دفاع کرد.

وی بیان کرد: اخیراً نمایندگانی در مجلس فکر می‌کنند کانون وکلا منشاء مشکلات مملکت است و لوایحی را تصویب می‌کنند که دودش به چشم مردم می‌رود. طرحی تصویب شد که به افراد اجازه می‌دهد با کمترین نمره علمی به کانون وکلا ورود کنند. افرادی که باید از جان و مال مردم دفاع کنند از حداقل نمره‌های علمی برخوردار نیستند.

میرزایی اضافه کرد: کانون وکلا ریالی بودجه از خزانه دولت نداشته و خدمات ما بسیاری جاها به صورت رایگان ارائه می‌شود و این در حالی است که نمایندگان مجلس طرح تحقیق و تفحص از کانون را تصویب کرده‌اند. وکلا در صورتی مستقل خواهند بود که صدور و ابطال پروانه آنان در دستان کانون وکلا باشد اما متأسفانه نمایندگان مجلس برنامه دارند صدور و ابطال پروانه را در اختیار مشاغل آزاد قرار دهند.

وی افزود: از طرفی مدعی هستند که دانشجویان حقوق بیکار هستند و باید پروانه وکالت زیاد بدون در نظر رفتن سطح علمی افراد صادر شود، از طرف دیگر طرحی تصویب کرده‌اند که افراد و مؤسسات حقوقی بتوانند از اشخاص بدون پروانه وکالت استفاده کنند و این مسئله تأسف‌بار است.

نایب‌رئیس کانون وکلای استان هرمزگان در پایان از خبرنگاران خواست که صدای کانون وکلا باشند و یادآور شد: ما تلاش داریم در راستای طرح دعوی علیه برخی صنایع استان به دلیل آلودگی‌های زیست‌محیطی و ... گام برداریم که مسیر بسیار سخت و شاید دست‌نیافتنی است و از خبرنگاران درخواست می‌کنیم که در این مسیر در کنار ما باشند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1402051811103
  • خبرنگار :