روز خبرنگار بهانهای شد تا استاندار خراسان جنوبی و برخی مدیران ارشد استان با خبرنگاران نشستی داشته و با شنیدن دغدغههای آنان راهی برای رفع مطالبات حوزه رسانهای و حتی مطالبات مردمی بیابند.
به گزارش ایسنا، خبرنگاران در این نشست ۵ ساعته که شب گذشته به همت فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و خانه مطبوعات استان برگزار شد، به بیان دستاوردهای حوزه رسانه در استان و همچنین دغدغههای رسانهای پرداختند تا باری از دوش این حوزه برداشته شود. در این نشست ابتدا استاندار پای صحبتهای نمایندگان خبرنگاران نشست و سپس به تمام دغدغهها پاسخ گفت.
بحث اصلی این جلسه مانند تمام جلسات مطالباتی بود که باید به گوش مسئولان میرسید اما این بار خبرنگاران مطالبات خود را بیان کردند؛ البته که باز هم درخواستهای مردمی نیز در متن سخنرانی نمایندگان خبرنگاران نشسته بود.
پرداختن به توسعه دانش فنی اصحاب رسانه
سپیده قلندری اسفدن؛ سردبیر ایسنا و ایکنای خراسان جنوبی به عنوان نماینده خبرگزاریهای استان در این جلسه با تاکید بر توانمندسازی خبرنگاران، اظهار کرد: دانش فنی خبرنگاران استان باید به روز شود.
وی افزود: با توجه به اینکه دورههای ضمن خدمت برای کارکنان دولت فراهم است، چه خوب است که خبرنگاران از این ظرفیت استفاده کنند و دورههای مرتبط با نیاز روز را دریافت کنند.
سردبیر ایسنا و ایکنای خراسان جنوبی با اشاره به انتقال مسائل اساسی کشور و دغدغههای مردم توسط استاندار به مسئولان کشوری، تصریح کرد: شاهد پیگیریهای استاندار خراسان جنوبی برای پیشبرد اهداف توسعهای استان هستیم.
قلندری اسفدن بیان کرد: استاندار خراسان جنوبی هم فهم خوب و هم ارتباط صمیمی با رسانه دارد و شاهد پیگیریهای ایشان برای پیشبرد اهداف توسعه ای استان هستیم که در این خصوص مطالبه خبرنگاران این است که مدیران دستگاههای اجرایی ارتباط مستمر برای پیگیری اخبار با اهالی رسانه داشته باشند.
وی با بیان اینکه امیدواریم پس از تحقق وعدهها، شاهد اخبار امیدآفرینی برای مردم از سوی مدیران باشیم، تصریح کرد: از طرفی چه خوب است جایگاه خبرگزاریها به عنوان رسانه ملی در شورای اطلاع رسانی تثبیت شود و از ظرفیت خبرگزاریها و پایگاههای خبری استفاده شود.
نگذاریم خبرنگاران با عرصه خبر خداخافظی کنند
حکیمه بهمن زاده، نماینده خبرنگاران خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: بیمه خبرنگاران و مشکلات امنیت شغلی از جمله مواردی است که مسئولان باید به سمت رفع آن پیش روند.
وی افزود: باید به سمت رفع مشکلات اصحاب رسانه رفت در غیر این صورت باید شاهد کوچ خبرنگاران از بحث خبر باشیم؛ همانگونه که در این سالها نیز بسیاری از خبرنگاران خبره را به دلیل سختی کار خبر که البته دیده نمیشود از دست دادهایم.
آنچه بر کیفیت و کمیت خبر تاثیر میگذارد
ابوالفضل زاهدی پور، نماینده رسانههای مکتوب خراسان جنوبی در این جلسه گفت: خبرنگار با توجه به اینکه پل بین مردم و مسئولان است و از نگاه مردم و مسئولان باید به رسانهها پرداخت.
وی با بیان اینکه مردم از رسانه انتظار دارند حق و حقوق آنان را پیگیری کند، افزود: رسانه باید از شعار دهی صرف دوری کرده و جریان ساز باشد.
نماینده رسانههای مکتوب خراسان جنوبی با بیان اینکه مطالبات مهم استان راه آهن و آب است، تصریح کرد: استاندار نوید فعالیت در عرصه تکمیل راهآهن را داده و انتظار میرود در همین دولت کارهای اجرایی راه آهن تکمیل شود.
وی با اشاره به اینکه رسانه باید ضعفها و کمبودها و مطالبات مردم به مسئولان گوشزد کند، اظهار کرد: خواسته مسئولان از خبرنگاران این است که چشم و گوش مردم باشند و نیازها و مطالبات آنان را به گوش مسئولان برسانند.
زاهدی پور با بیان اینکه رسانه باید از تملق به دور باشد، تصریح کرد: استفاده ابزاری مسئولان از رسانه و ضعف رسانهها در مرجعیت از مشکلات این حوزه است. همچنین توجه به نقد در رسانهها و بیان الزامات و ملزومات نقادی در جامعه کارکرد واقعی رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی است.
وی بیان کرد: نیاز به امنیت فکری، قضایی و اجتماعی و کاری باید دیده شود؛ در حالی که خبرنگاران در تامین معیشت دچار مشکل هستند و با دوری بسیاری از افراد از عرصه خبر، کمیت و کیفیت اخبار در استان تحت تاثیر قرار میگیرد.
استاندار خراسان جنوبی نیز در این نشست پس از استماع مشکلات خبرنگاران برای تامین ۳ میلیارد تومان اعتبار به منظور تکمیل ساختمان خانه مطبوعات استان و بیان دغدغههای رسانهها در اولین شورای اداری استان قول مساعد داد.
در این مراسم همچنین از رسانههای فعال تقدیر و از پوستر جشنواره ملی سواد رسانه جایزه پروفسور معتمد نژاد با مشارکت ۳۱ استان رونمایی شد.
انتهای پیام