به گزارش ایسنا، دکتر رامین قهرمانزاده _ معاون پژوهشی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروی این سینا امروز در نشست خبری ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: زمین در حال گرم شدن است و به سمت خشکسالی پیش میرویم و فرآوردههای دامی کمتر شده است و یکی از محورهایی که دنیا بر آن تمرکز کرده است در زمینه دامهای سنگین مزرعهای و پروتئینها و گوشت قرمز است که ما از ۱۴ سال پیش سابقه تحقیق در تولید آزمایشی جنین گاوهای گوشتی و شیری را داشتیم.
وی افزود: با توجه به اقلیم ایران، در کشور خودمان در سمت خوزستان و ارومیه اقلیم خوبی برای پرورش گاومیش دیدیم. این دام یک سری محاسن هم دارد که کیفیت و درصد چربی شیر بسیار مشهور است که از آن در صنعت پنیر پیتزا و بستنی سازی استفاده میشود از طرفی گاومیش حیوان مقاومی است و در عین حال هزینه جیره غذایی پایین تری دارد. این محاسن دست به دست هم دادند تا تکنولوژی تولید آزمایشگاهی جنین گاومیش را پیش گرفتیم و در سال گذشته دانش فنی آن تکمیل شد و امیدوارم به بحث امنیت غذایی کشور کمک کند.
وی در ادامه توضیح داد: سال قبل ۴۰ راس گاومیش از ایتالیا وارد کردیم و تخمکهای با کیفیت از نژادهای برتر آن استخراج کردیم و در شرایط آزمایشگاهی جنین آنها تولید و فریز شد. این یکی از دستاوردهای مهم کشور است و سال قبل اولین گوساله با این تکنولوژی متولد شد.
وی به موضوع سلولهای بنیادی اشاره کرد و گفت: این موضوع در علم انقلابی به پاکرده است. ما نیز بر استحصال سلولهای بنیادی خون قاعدگی تمرکز داریم. به طور کلی چند منبع برای استحصال سلولهای بنیادی وجود دارد مانند استحصال آن از مغز استخوان یا بند ناف که هرکدام به زعم ما مشکلاتی دارند؛ اما نمونه گیری از خون قاعدگی راحت و بدون درد انجام میشود و محدودیت زمانی ندارد. تحقیق در این زمینه از 11 سال قبل آغاز شد و حدود ۴ سال قبل تحقیقات بر روی انسان انجام شد و پارسال نتایج اولین بیماری که دچار کاهش ذخایر تخمدان بود جمعآوری شد و امروز به دنبال اخذ مجوزهای سازمان غذا و دارو هستیم.
او تاکید کرد: با توجه به نتایج خوبی که تاکنون از این روش درمانی دیدیم دیگر طیف وسیعی از بیماریهای مرتبط با ناباروری را هدف قرار دادیم و سال گذشته وارد فاز کلینیکال ترایال یک و دو این اقدام شدیم و خوشبین هستیم که انشاءالله از سال بعد وارد فاز اخذ مجوز شویم؛ چراکه یکی از معضلات اصلی کشور جوانی جمعیت یا کاهش رشد جمعیت است که این کار علمی در این زمینه بسیار راهگشا است.
وی به محصولات مشتق از سلولهای بنیادی تحت عنوان «سکروتوم» و «اگزوزوم» اشاره کرد و گفت: اینها نسبت به سلول بنیادی محاسن دارند و نگهداری راحت تری دارند و در نتیجه میتوانند مقبولیت داشته باشند.
قهرمانزاده ادامه داد: در سال قبل دانش فنی زخم پوش کسب شد. آمار انواع زخم، بویژه زخمهای دیابتی در کشور بالا است. شاید بیش از ۹۰ درصد زخم پوشها وارداتی است که ارزبری بالایی دارند بنابراین از ۵ سال قبل تیم تحقیقاتی بر آن گذاشتیم که سال قبل دانش فنی یک نوع زخم پوش پودری را تکمیل کردیم؛ این زخم پوش در انحصار یک شرکت آمریکایی است که دسترسی به آن کم شده و قیمت خیلی بالایی داشت و همکاران من با تلاش، مهندسی معکوس این محصول را انجام دادند. امیدواریم تا سال بعد مجوز بگیریم و آن را عرضه کنیم.
وی درباره تکنولوژی رپید تستها، تصریح کرد: در سالیان گذشته تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شد و همکاران ما پا به پای پیشرفتهای جهانی تحقیقات را آغاز کردند. سال قبل به دانشفنی اولین بیماری را با این تستها دست یافتیم. با توجه به شباهت تکنولوژی نتایج بسیار موفقیت آمیزی داشتیم و حداقل دو تا سه کیت رپید تست را رونمایی خواهیم کرد. کیت مولکولی HPV نیز یکی از معضلات کشور است که تماما وارداتی بود ولی تقریبا یک ماه قبل این محصول را که مشابه خارجی است را تولید کردیم.
او در خاتمه تاکید کرد: سالیان سال تمرکز بر چاپ مقاله داشتیم اما ما هم تغییر رویکردی به سمت طرحهای فناورانه و مسئله محور پیش بردیم تا مشکلی از کشور رفع شود و تیم پژوهشی کسب دانش فنی کند.
به گزارش ایسنا، صفورا سلیمانی فخر _ معاون آموزشی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروی این سینا به فعالیتهای این معاونت پرداخت و گفت: همواره پژوهش، آموزش و درمان را کنار یکدیگر دیدیم چون اینجا یک مرکز فوق تخصصی است انتظار میرود که دورههای آموزشی به این شیوه برگزار کند که در این راستا طی یکسال گذشته دورههای منحصربه فردی همچون لاپاروسکپی پیشرفته و... را برگزار کردیم؛ روندی که بسیار مورد استقبال قرار گرفت و همچنان نیز لیست انتظار برای برگزاری دوره بعدی آن را داریم.
وی با اشاره به راه اندازی مراکز سطح 2 درمان ناباروری، بیان کرد: برگزاری دورههای ذکر شده با توجه به این اتفاق مهم از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام