به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی، در دیدار با بهرام عیناللهی، با اشاره به سابقه تدوین سند راهبردی پدافند زیستی، یادآور شد: در یک اقدام مشترک بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و وزارت بهداشت در دورههای قبل، سند راهبردی پدافند زیستی کشور تنظیم و پس از تصویب در شورای عالی پدافند غیرعامل ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه در این سند، چارچوبها و رئوس اساسی مباحث پدافند غیرعامل در وزارت بهداشت مشخص شده، افزود: توافقنامهای در ۱۴ محور برای اجرای برنامههای مشترک بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و وزارت بهداشت تنظیم شده و به امضا رسیده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: نظام عملیاتی پدافند زیستی که از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور و با مشارکت متخصصان حوزه بهداشت و درمان به تصویب رسید و ابلاغ شد، حاصل همین تجارب است که در آن سطوح و لایههای مختلف وظایف و کارکردها در مواجهه با تهدیدات زیستی مشخص شده است.
وی با بیان اینکه نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور با توجه به تجربه شیوع کرونا در کمیته دائمی پدافند غیرعامل به تصویب رسیده، اظهار کرد: تدبیر رهبری انقلاب در مورد نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور، تاکید بر اجرای به هنگام و دقیق آن و اتخاذ تدابیری برای درک اهمیت این موضوع از سوی دستگاههای مسئول و مراقبت از آمادگی خود و فراهم کردن زمینه انجام وظایف دستگاهها در این حوزه بوده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: این نظامنامه میتواند به عنوان مبنای اقدامات مشترک بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و وزارت بهداشت در نظر گرفته شود.
جلالی همچنین به چالشهای نظام بهداشت و درمان از منظر پدافند غیرعامل اشاره کرد و یادآور شد: یکی از این چالشها مربوط به حوزه مرکز مدیریت و پیشگیری بیماریها (CDC) است که نیازمند توسعه و نوسازی ساختاری و زیرساختی متناسب با سطح تهدیدات زیستی معاصر است. در این زمینه هوش مصنوعی میتواند به ابزاری برای کاهش فاصله در زمینه ابزارهای تشخیص بیماریها بکار گرفته شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به لزوم توسعه نظام تشخیصی کشور در حوزه آزمایشگاهی تاکید کرد: پیش از کرونا، نظام تشخیصی آزمایشگاهی کشور، در سطح دو قرار داشت و از آزمایشگاه سطح سه محروم بودیم. این امر عملا سبب وابستگی تشخیصی نظام بهداشت و درمان کشور به سازمان جهانی بهداشت (WHO) شده بود. خوشبختانه بعد از کرونا، آزمایشگاههای سطح سه کشور با مشارکت بخش دفاعی و با راهبری سازمان پدافند غیرعامل کشور ساخته و مورد استفاده قرار گرفته است.
وی نظام واکسنسازی کشور را نیازمند بروزرسانی متناسب با تهدیدات زیستی دانست و تاکید کرد: نظام واکسنسازی کشور باید برآورد لازم از تهدیدات در حوزههایی همچون میزان ساخت واکسن، نوع آن و میزان و نحوه ذخیرهسازی داشته باشد.
جلالی ادامه داد: از همین رو سازمان پدافند غیرعامل کشور اقدام به تهیه پیشنویس اولیه نظام یکپارچه نظام واکسن کشور کرده است که میتواند به روزآمدسازی و عملیاتی شدن نظام واکسنسازی کشور کمک کند.
وی همچنین از لزوم افزایش مشارکت وزارت بهداشت در سامانههای حوزه مرزبانی زیستی با توجه به مسئولیتهای این وزارتخانه در امر پیشگیری از بیماریهای واگیردار تاکید کرد و گفت: پیشنهاد میکنم با تشکیل کارگروه مشترکی بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و وزارت بهداشت، نسبت به بروزرسانی سند پدافند غیرعامل در حوزه وزارت بهداشت اقدامات لازم انجام شود.
انتهای پیام