حجت الله نصیری در گفت و گو با ایسنا افزود: در جهت طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان، تعیین قیمت آن از کارگروه ملی آرد و نان به استانداری واگذار شده و هر استانداری میتواند برای تعیین نرخ نان تصمیم گیری کند.
وی با اشاره به طرح متناسب سازی قیمت نان با هزینههای نانوایی افزود: در این راستا نرخ نان در کارگروه استانی بررسی و تصویب شده و با تایید استانداری اجرا میشود.
نصیری در ادامه گفت: با وجود افزایش قیمت نان در برخی استانها، برنامه ریزی قبلی برای تغییر قیمت نان در استان البرز نبوده و تاکنون دستورالعملی مبنی بر افزایش قیمت نان ابلاغ نشده است.
وی در خصوص افزایش قیمت نان در برخی از استانها گفت: با توجه به اینکه تعیین قیمت نان به استانها واگذار شده تا هر استان با توجه به شرایط و وضعیت نانواییها اقدام به تعیین قیمت کند؛ از این رو در برخی استانها که قیمت نان خیلی پایین بوده است، کمی افزایش قیمت داشتهاند. اما با وجود این افزایش، هنوز به قیمت واقعی نان نرسیدهاند.
رئیس اتحادیه نانوایان کرج اظهار کرد: ما به دنبال افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان هستیم، هر چند ۴۰ درصد از این مقدار، در قالب کمک هزینه دولتی به نانوایان پرداخت میشود اما با توجه به افزایش هزینههای نانوایی این مقدار کافی نیست.
وی به مشکلات نانواییها در تامین هزینههای کارگران خود اشاره کرد و افزود: درست است که تقریبا آرد را مجانی میگیریم اما این آرد در ۱۰ تا ۱۲ درصد قیمت تمام شده نان تأثیرگذار است. نانواییها همچنان در بحث پرداخت دستمزد کارگران دچار مشکل هستند. از طرفی اکثر نانواییها در واحدهای استیجاری مشغول به کارند. اگر در سال گذشته واحدی ۱۵ میلیون تومان اجاره بها می داد؛ امسال این رقم به ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته است. به دنبال افزایش اجارهبها نانواییها در حال تعطیلی و یا خواستار جابهجایی واحد تولیدی خود هستند.
وی همچنین به مشکلات سامانه نانینو اشاره کرد و گفت: هر ماه به شدت از سهمیه آرد نانوایان کم میشود؛ وقتی علت را جویا میشویم کشیدن کارت تکراری برای خرید نان را عنوان میکنند، در حالی که مشتری در مراجعه به نانوایی ممکن است اقدام به خرید با کارت تکراری کند و تشخیص آن در توان نانوا نیست. معتقدیم جلوگیری از کشیدن کارت تکراری یک کار سیستمی است و باید سامانه راهکاری برای آن داشته باشد نه نانوا.
رئیس اتحادیه نانوایان کرج در خصوص دستگاههای پوز خاطرنشان کرد: بیش از یک سال است که نانواها فقط از یک دستگاه پوز تحت سامانه نانینو استفاده میکنند. این دستگاه گاهی خرابی دارد و گاهی اینترنت آن هم قطع است و امکان جایگزین با دستگاه دیگر را ندارد. علاوه بر این رول کاغذ در اختیار نانوا قرار نمیگیرد که در هنگام خرید به مردم داده شود. پشتیبانی آن هم اصلا خوب نیست. متاسفانه در این خصوص رسیدگی از طرف هیچ ارگانی نمیشود.
وی ادامه داد: عنوان فروش نامتعارف هم مشکل دیگری است که باعث سردرگمی نانوایان شده است، یعنی در سامانه نانینو مشخص نشده که نانوا چه تعداد نان میتواند به یک مشتری و یک کارت بفروشد. ممکن است فردی به نانوایی مراجعه کند برای مراسم یا مهمانی تعداد زیادی نان سفارش دهد، در حالی که اگر نانوا تعداد بالایی نان پخت کند، فروش نامتعارف است و اگر نان مشتری را ندهد، با نارصایتی شهروند مواجه است.
وی تاکید کرد: با این روش، سهمیه آرد فعلی هم در حال کم شدن است و کار برای نانوا دیگر صرفه اقتصادی ندارد. در هیج جای دنیا هیچ نانوایی نمیتواند به صورت یکنواخت یک روزه سهمیه آرد را پخت کند. یک روز مشتری کم است یک روز زیادتر، به همین نسبت میزان پخت نان هم تغییر می کند.
انتهای پیام