به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست اخیرا به نقل از چند مقام ارشد ادعا کرد، هکرهای وابسته به ارتش چین به شبکه سایبری محرمانه ارتش ژاپن در سال ۲۰۲۰ نفوذ و به اطلاعات درباره برنامهها، ارزیابیها، نواقص و توانمندیهای نظامی این متحد آمریکا دسترسی پیدا کردند.
در گزارش این نشریه آمریکایی نوشته شد، سران آژانس امنیت ملی آمریکا به مجرد خبردار شدن از این اتفاق به توکیو سفر کرده تا وزیر دفاع ژاپن را در جریان آن قرار دهند و وزیر دفاع ژاپن نیز از مقامهای آمریکایی خواست خودشان به نخست وزیر این کشور درباره آن خبر دهند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، در پی انتشار این گزارش در نشریه واشنگتن پست، هیروکازو ماتسونو، دبیر ارشد کابینه ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد، آمریکا و ژاپن همواره ارتباطی نزدیک بین خود در سطوح مختلف داشتهاند.
این سخنگوی دولت ژاپن اظهار کرد: "من به دلیل ماهیت این موضوع نمیتوانم اطلاعات بیشتری درباره ارتباطات ما بدهم اما ما این را که اطلاعات امنیتی در اثر حملات سایبری به بیرون درز کرده باشند تایید نکردهایم."
به نوشته رویترز، پکن هنوز درباره این گزارش اظهار نظر نکرده است.
ماتسونو همچنین تصریح کرد، امنیت سایبری پایه و اساس حفظ ائتلاف آمریکا و ژاپن بوده و توکیو به تلاشهایش برای حفظ استحکام و امنیت شبکه خود ادامه خواهد داد.
روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامهای آمریکایی عنوان کرد، ژاپن به کندی برای ارتقای شبکه دفاع سایبری خود اقدام کرده و این کندی ژاپن ممکن است جلوی گسترش تبادل اطلاعات بیشتر بین پنتاگون و وزارت دفاع ژاپن را بگیرد.
از سوی دیگر پایگاه اینترتنی "انگاجت" نوشت، گزارش اواخر سال گذشته میلادی روزنامه ژاپنی "نیکی آسیا" درباره برنامهریزی توکیو به منظور استخدام هزاران نیروی جدید در بخش دفاع سایبری ارتشش با این حمله هکری ادعایی چینیها به شبکه سایبری نظامی آن مرتبط بوده است.
واشنگتن پست در گزارش خود نوشت، هکرهای چینی توانستند "دسترسی عمیق و مداوم" به شبکههای دفاعی ژاپن داشته باشند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی با وجود آنکه اطلاعات درباره این رخداد به نخست وزیر ژاپن رسید اما توکیو و واشنگتن تا چندین ماه و تا پایان دولت دونالد ترامپ و اوایل سال ۲۰۲۱ درگیر این اتفاق بودند.
طبق این گزارش، فرماندهی سایبری آمریکا به ژاپنی ها پیشنهاد کمک برای پاکسازی شبکه های سایبری آنها را از بدافزارها داد اما توکیو به این پیشنهاد دست رد زده و گفت، کشورش نمیتواند دسترسی ارتش کشوری دیگر به سیستمهای کامپیوتری خود را بپذیرد.
انتهای پیام