شکایت ۲۵ میلیون دلاری پژوهشگر متهم به تقلب هاروارد از افشاگران

پژوهشگر هاروارد که با اتهام تقلب مواجه شده، از هاروارد، دانشکده خود و افشاگران این تقلب، به خاطر افترا و تبعیض جنسیتی شکایت کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس فرانچسکا جینو (Francesca Gino)؛ پژوهشگر علوم رفتاری دانشگاه هاروارد که تحقیقاتش در مورد عدم صداقت به دلیل تقلب زیر سؤال رفته، از دانشگاه هاروارد، رئیس مدرسه کسب‌وکار هاروارد و سه پژوهشگری که برای اولین‌بار نگرانی‌هایی را در مورد داده‌سازی آشکار در کار او مطرح کردند، شکایت کرده است. دانشگاه هاروارد به تازگی پس از بررسی تخلفات، او را به مرخصی موقت اداری فرستاده است.

بر اساس یک دادخواست ۱۰۰ صفحه‌ای که در روز چهارشنبه به یک دادگاه فدرال در ماساچوست ارائه شد، جینو به خاطر آسیب به شهرت خود، از دست دادن درآمد و فرصت‌های شغلی و سایر ادعاها، به دنبال ۲۵ میلیون دلار است. او به بیانیه «کاذب و افترا آمیز» دانشکده کسب‌وکار هاروارد و سه دانشمند علوم رفتاری اشاره می‌کند. اوری سیمونسون از دانشگاه رامون لول اسپانیا، جوزف سیمونز از مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا و لیف نلسون از مدرسه کسب‌وکار «هاس» در دانشگاه کالیفرنیا برکلی؛ سه دانشمند علوم رفتاری هستند که به طور مرتب در وبلاگی به نام «دیتاکولادا» پست می‌گذارند.

برخی از پژوهشگران نگرانند که اقدام برای شکایت از نویسندگان وبلاگ دیتاکولادا، این تلاش‌های مردمی برای برملا کردن تقلب را خفه کند. «الکس هولکامب»؛ روانشناس دانشگاه سیدنی در توییتی نوشته است: «همبستگی با این سه نفر؛ چرا که ما همچنان به پارتیزان‌ها و ماموران خودخوانده مانند آن‌ها نیاز داریم تا ادعاهای علمی را بررسی کنند، چون راه‌حل‌های سازمانی مؤثر نیستند. بدیهی است که این اتفاق اثر وحشتناکی بر کشف تقلب دارد».

نویسندگان دیتاکولادا اولین‌بار در سال ۲۰۲۱ در مورد نشانه‌هایی از داده‌های ساختگی در چهار مقاله جینو به مدرسه کسب‌وکار هاروارد هشدار دادند و مدرسه کسب‌وکار هاروارد یک تحقیق و بررسی را آغاز کرد. خبر این ادعای تقلب، پس از آن‌که سه افشاگر شواهدی را که جمع‌آوری کرده بودند، در یک سری پست وبلاگ بیان کردند، در ۱۶ ژوئن (۲۶ خردادماه) امسال در گزارش وب‌سایت The Chronicle of Higher Education (روزنامه و وب‌سایتی که اخبار، اطلاعات و مشاغل را برای دانشگاهیان ارائه می‌کند) علنی شد.

دو مقاله از این مقالات که هر دو در مجله «Psychological Science» منتشر شده بودند، در ماه ژوییه ریترکت و پس گرفته شدند. اطلاعیه ریترکشن این مقالات عنوان می‌کنند که تحقیق و بررسی‌های مدرسه کسب‌وکار هاروارد «مغایرت‌هایی» را بین مجموعه‌های داده منتشر شده و نسخه‌های قبلی داده‌ها پیدا کرده است. بر اساس این اطلاعیه‌ها زمانی که آنالیزها دوباره با داده‌های اصلی انجام شدند، یافته‌های کلیدی این مطالعه تکرار نشدند. سومین ریترکشن و بازپس‌گیری سومین مقاله در ماه سپتامبر توسط مجله «Journal of Personality and Social Psychology» انجام می‌شود. مقاله چهارم نیز پیش از این در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) به دلیل شواهدی مبنی بر داده‌سازی در یک آزمایش جداگانه، ریترکت شده است.

تیم حقوقی جینو در این طرح دعوی جدید مجموعه‌ای از ادعاها را علیه هاروارد، رئیس مدرسه کسب‌وکار و وبلاگ‌نویسان دیتاکولادا مطرح کرده‌اند. این‌ها شامل ادعاهایی هستند مبنی بر این‌که این اطلاعیه‌های ریترکشن یا بازپس‌گیری فرستاده‌شده توسط مدرسه کسب‌وکار هاروارد و اظهارات ارائه‌شده در وبلاگ دیتاکولادا، توهین‌آمیز بودند؛ زیرا هیچ‌یک از طرفین شواهد کافی برای نشان دادن این‌که خود جینو به طوری عمدی داده‌سازی کرده و یا داده‌ها را تحریف کرده، ارائه نکرده بودند. جینو در بیانیه‌ای در «لینکدین» نوشته است: «در حالی‌که ادعا می‌کنند که از برتری یا تعالی فرآیند حمایت می‌کنند، به نتایج به شدت غیرقابل قبولی رسیده‌اند که به طور کامل بر اساس استنتاج، فرضیه‌ها و نتیجه‌گیری سریع و غیر منطقی بوده است». (تعالی فرآیند یک استراتژی در بازاریابی است که به دنبال تطبیق فرآیندهای تجاری برای حداکثر کردن بهره‌وری و کارآیی است.)

این پرونده ادعا می‌کند که مدرسه علوم رفتاری هاروارد با جینو شدیدتر از همکاران مرد متهم به سوءرفتار علمی رفتار کرده و این رفتار با انگیزه جنسیتی و نقض عنوان نهم قانون حقوق مدنی ایالات متحده است. عنوان نهم (Title IX) قانون حقوق مدنی ایالات متحده در مورد حفاظت از مردم در برابر حقوق جنسیتی است که شامل ممنوعیت تبعیض جنسیتی در بین مدارس دریافت‌کننده پول فدرال است.

مدرسه کسب‌وکار هاروارد از اظهارنظر در مورد این شکایت خودداری کرده و وبلاگ‌نویسان دیتاکولادا نیز به درخواست‌ها برای اظهارنظر در این مورد پاسخ نداده‌اند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402051710189
  • خبرنگار : 30165