سید رسول منفرد در جریان بازدید از تحریریه ایسنای گیلان، ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی، به تقارن معنادار ۱۶ مرداد با روز خبرنگار اشاره کرد و گفت: ما در جهاد دانشگاهی شخصیتی به نام مرحوم کاظمی آشتیانی را داریم و کتاب «داستان رویان» به معرفی شخصیت، زندگی و فعالیت های ایشان پرداخته است.
وی با بیان اینکه مرحوم کاظمی آشتیانی موفق شده ذیل مجموعه جهاد دانشگاهی کاری کارستان را به انجام برساند، عنوان کرد: کاری که مرحوم کاظمی آشتیانی در راستای تولید علم و حل مسئله مردم کرده را نمی توان از خیلی از ساختارهای رسمی و جا افتاده کشور انتظار داشت؛ در واقع مرحوم کاظمی توانست پژوهشگاه رویان را تاسیس کند و ابرپروژه سلول های بنیادی را به نتیجه برساند که این اتفاق مهم در ساختار جهاد دانشگاهی رقم خورده است.
رئیس حوزه هنری گیلان با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در عرصه علم و فناوری، یادآور شد: می توان این توقع را از جهاد دانشگاهی داشت که گره گشایی از مردم در دیگر حوزه ها را نیز پیگیری کند.
منفرد با بیان اینکه با وجود مرحوم کاظمی آشتیانی نمی توان از جهاد دانشگاهی انتظار روزمرگی داشت، تصریح کرد: بسیاری از نهادها و دستگاه ها دچار روزمرگی شده اند، زیرا شخصیتی مانند مرحوم کاظمی را ندارند، اما جهاد دانشگاهی چون نمونه ای مانند مرحوم کاظمی را دارد، نمی توانیم سطح توقع خودمان را از این نهاد پایین بیاوریم.
وی حوزه رسانه را از جمله عرصه هایی دانست که به شدت نیازمند تحول است و خاطرنشان کرد: متاسفانه در رسانه با کلیشه های جدی رو به رو هستیم که این کلیشه ها آزاردهنده و کارخراب کن شده اند و لذا باید این کلیشه ها و چارچوب ها را کنار بگذاریم؛ البته این مهم به دست مجموعه هایی محقق می شود که کمتر در ساختارهای رسمی دولتی و دیوان سالار و بروکرات هضم شده باشند و قطعا جهاد دانشگاهی یکی از این مجموعه هاست.
رئیس حوزه هنری گیلان، یکی از این کلیشه های رسانه ای را در ارزش خبری تولیدات دانست که منحصر به گفتارهای مدیران شده و ادامه داد: مدیران فرصتی برای مطالعه ندارند و از این جلسه به جلسه دیگر و از این حاشیه به حاشیه دیگر و از این چالش به چالش دیگر می روند؛ این در حالی است که متاسفانه گفتارهای مدیران دارای ارزش خبری بوده، اما حرف های یک متخصص و کاردان و اهل فن و اندیشمند و عالم و چهره علمی مورد توجه قرار نمی گیرد که این کلیشه و چارچوب باید شکسته شود.
وی با بیان اینکه رسانه ها نباید ارزش خبری بعضی از مدیران و سلبریتی ها و بازیگران و ورزشکاران را ارجح بر ارزش خبری گفتارهای یک فرد متخصص، کاربلد، با تجربه، کشاورز و... بدانند، عنوان کرد: یکی دیگر از کلیشه های رسانه ای، جسارت نکردن است، یعنی خبرنگاران حاضرند هزاران کلمه درباره موضوعات بی خطر بگویند و بنویسند، اما از موضوعاتی که مستلزم جسارت است، به راحتی حرف نمی زنند.
منفرد از رسانه ها خواست به موضوعاتی که مستلزم جسارت و خطر کردن است بیشتر ورود کنند و متذکر شد: نیازمند خط شکنی در این بخش هستیم تا مسائل و مشکلات برطرف شود.
رئیس حوزه هنری گیلان همچنین، معرفی نشدن شخصیت های فرهنگی و هنری و اجتماعی استان را از دیگر کلیشه هایی دانست که رسانه ها با آن مواجه هستند و اظهار کرد: خیلی از سوژه ها به جسارت خاصی نیاز ندارد و مشکلی برای رسانه ایجاد نمی کند لذا باید به سراغ افراد اثرگذار در عرصه های مختلف اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی برویم و آنان را به جامعه معرفی کنیم.
وی تاکید کرد: می توان از جهاد دانشگاهی توقع خط شکنی در حوزه رسانه را داشت، زیرا جهاد دانشگاهی بیش از دیگر مجموعه ها ظرفیت و قابلیت خط شکنی دارد.
انتهای پیام