شهردار مشهد در این بازدید از حوزههای مختلف پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، از جمله پژوهشکده سلولهای بنیادی و پزشکی بازشناختی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی، پژوهشکده گردشگری و زیارت، مرکز رشد فناوریهای نوین سلامت مشهد، معاونت فرهنگی، مراکز اشتغال، دانشآموختگان و پزشکی بازدید کرد و در جریان فعالیتها و دستاوردهای جهاددانشگاهی قرار گرفت.
قلندر شریف در این بازدید اظهار کرد: مردم جهاددانشگاهی را میشناسند و به ویژه در حوزه پزشکی و آزمایشگاهی، این نهاد یکی از برندهای اساسی و مطمئن شهر و کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: کار در حوزه علمی لذتبخش است. محیط آرام و علمی موجب آرامش و اعتماد به نفس میشود، به خصوص که نتایج کار علمی در جامعه مشهود است، به ویژه در حوزه سلامت، غذا و... که مردم با آن سر و کار دارند.
شهردار مشهد با اشاره به پیشرفتهای جهاددانشگاهی، بیان کرد: تربیت نیروهایی که در حوزههای مختلف مدیریتی شهر، استان و کشور مشغول فعالیت میشوند، جای تقدیر و تشکر دارد. جهاددانشگاهی خراسان رضوی در سطح شهر و استان فعال و منشاء برکات بسیاری برای کشور و نظام جمهوری اسلامی بوده است.
قلندر شریف با تقدیر ویژه از بانوان فعال در جهاددانشگاهی، عنوان کرد: فعالیتهایی که جهاددانشگاهی خراسان رضوی انجام میدهد، پایه و اساس آینده علمی کشور است. پشتیبانی قوی نظام جمهوری اسلامی، مزیت ویژهای است که در حوزههای علمی وجود دارد. مسلماً اگر حمایتهای ویژه مقام معظم رهبری نبود، وضعیت علمی کشور در حوزههای مختلف در چنین سطحی قرار نداشت.
وی با اشاره به رتبههای برتر ایران در حوزههای نانوتکنولوژی، پزشکی، سلولهای بنیادی، موشکی و...ادامه داد: اگر اکنون در بسیاری از حوزههای علمی در رتبههای برتر دنیا قرار داریم، نتیجه درایت و دوراندیشی مقام معظم رهبری است. اگر نقطهزنیهای ایشان نبود، وضعیت امروز ما در حوزههای علمی مطلوبیت امروز را نداشت و بایستی سر تعظیم در برابر علم و تکنولوژی غرب خم میکردیم تا ذرهای از آن را در اختیارمان قرار دهند، اما هماکنون در بسیاری حوزهها خودمان صادرکننده هستیم.
شهردار مشهد اضافه کرد: به همین دلیل است که جوامع غربی سر ناسازگاری با نظام جمهوری اسلامی دارند و سعی میکنند به هر نحوی، با این نظام برخورد کنند تا جایگاهی که باید را پیدا نکند، اما مسلماً جمهوری اسلامی پله پله جایگاه خود را در حوزههای مختلف علمی، تکنولوژی و فناوری تقویت میکند و در حوزه اقتدار نظامی و منطقهای نیز جایگاه مشخصی دارد.
قلندرشریف با بیان اینکه ارزش اصلی، دیدن نتیجه فعالیتها در حوزههای مختلف است، با اشاره به ضرورت انعکاس فعالیتها و دستاوردهای جهاددانشگاهی در میان مردم، گفت: از ظرفیتهای ویژه خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا برای نشان دادن فعالیتهای این نهاد استفاده کنید. شاید تاکنون با مناعت طبع از ارائه دستاوردهای خود اجتناب کردهاید، اما بدانید که انعکاس اخبار و آگاهسازی مردم، موجب انبساط خاطر و تقویت روحیه آنان خواهد شد.
وی افزود: آگاهی بسیاری از مردم از جهاددانشگاهی منحصر به فعالیتهای حوزه پزشکی، آزمایشگاهی و آموزشی است، در حالیکه جنبههای اصلی فعالیت جهادگران، پژوهشهای علمی و فناوری است و خدمات آموزشی، پزشکی و هنری تنها به عنوان فعالیتی روزمره در این نهاد محسوب میشود.
استفاده یک میلیون نفر از شهروندان از خدمات سلامت جهاددانشگاهی استان
همچنین در جریان این بازدید، حسین امینی مشهدی، رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: جهاددانشگاهی در فعالیتهای خود بر مسئلهمحوری و حرکت کردن متناسب با نیازهای استان و کشور تمرکز دارد. در همین راستا، فعالیتهای پژوهشی این سازمان در حوزههای اساسی مانند آب، امنیت و حاکمیت غذایی و فرهنگ میزبانی و زیارت انجام میشود.
وی ادامه داد: همچنین کمک به نظام جمهوری اسلامی در مواجهه با تحریم و رفع برخی از نیازها در حوزه علم و فناوری نیز از دیگر رویکردهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی است. به علاوه تنظیم اسناد بالادستی مانند سند آمایش و سند توسعه اشتغال که در نظام تصمیمگیری کشور بسیار حائز اهمیت است نیز از دیگر اقدامات این سازمان میباشد.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: کمک به نظام سلامت با ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی در مراکز تشخیص طبی، دندانپزشکی، ژنتیک و... از جمله دیگر اقدامات جهاددانشگاهی خراسان رضوی است و قریب به یک میلیون نفر از شهروندان ما از خدمات این نهاد در حوزه سلامت بهرهمند میشوند.
امینی مشهدی با بیان اینکه توانمندسازی و جامعهپذیری نسل جوان و آماده کردن آنان برای ورود به بازار کار از جمله دیگر اقدامات این نهاد به ویژه در حوزه فرهنگی و دانشجویی است، عنوان کرد: به عنوان مثال تنها در خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا خبرنگارانی تربیت شدهاند که قریب به اتفاق آنان اکنون در مراکز مختلف مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به همکاریهای گسترده جهاددانشگاهی و شهرداری مشهد در بخشهای مختلف، آمادگی این نهاد برای نقشآفرینی بیشتر به عنوان بازوی علمی نظام تصمیمگیری را اعلام کرد.
انتهای پیام