به گزارش ایسنا، مجید چگنی امروز در نشست خبری با بیان اینکه مجموع مصرف گاز به جز مصرف داخلی صنعت و صادرات ۲۳۰ میلیارد متر مکعب ثبت شده است، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۱۲۵۳ شهر و ۳۹۶۹۹ روستا از نعمت گاز برخوردارند، در دو سال گذشته به ۵۲۹۷ روستا و ۳۰۷ هزار خانوار روستایی و همچنین ۴۱ شهر و ۹۴ هزار خانوار شهری گازرسانی شده است.
وی افزود: اکنون حدود ۹۸.۶ درصد از جمعیت شهری ۲۷.۵ میلیون مشترک و ۸۶.۳ درصد از جمعیت روستایی ۳۱ میلیون مشترک تحت پوشش گازرسانی قرار دارند.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ میزان مصرف نیروگاهها ۷۵ میلیارد متر مکعب بوده که ۳۲ درصد را شامل می شود، گفت: بخش صنعت ۳۱ درصد که ۷۱ میلیارد متر مکعب مصرف کرده است.
وی با بیان اینکه سهم مصرف بخش خانگی ۲۷ میلیارد متر مکعب ۶۳درصد، بخش عمومی ۹ میلیارد متر مکعب ۴درصد، حمل و نقل ۹ میلیارد متر مکعب ۴ درصد و مصرف بخش کشاورزی را ۴.۸ میلیارد متر مکعب ۲درصد عنوان کرد.
گازرسانی پرشتال در سیستان و بلوچستان و هرمزگان
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به روند پرشتاب گازرسانی در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان اظهار کرد: در دو سال گذشته هفت شهر و ۱۴۵ روستای سیستان و بلوچستان و سه شهر و ۲۴ روستای هرمزگان گازرسانی شدهاند.
چگنی با بیان اینکه در بخش پروژههای گازرسانی روستایی و شهری حدود ۳۸.۶ همت هزینه شده، در بخش پروژههای انتقال گاز ۲.۹ همت، در پروژههای مهندسی و توسعه گاز ۱۹.۶ همت، پروژههای پالایشگاههای گازی ۲.۴ همت و در بخش پژوهش و فناوری ۴.۷ همت سرمایهگذاری شده که مجموع این سرمایهگذاریها بیش از ۶۸ همت بوده است، گفت: پیشبینی سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۲ هم در بخش پروژههای گازرسانی حدود ۳۴.۵ همت، در بخش انتقال گاز ۲.۴ همت، در پروژههای مهندسی و توسعه ۲۳.۴ و پالایشگاههای گازی ۹ همت است.
وی با بیان اینکه شبکه گاز رینگ شرق و شمال شرق کشور تقویت شده است، اظهار کرد: پروژههای متعددی از جمله خط انتقال گاز ۳۶ اینچ دوراهی دشتک به سربیشه، خط ۱۶ اینچ صالحآباد-تربتجام و احداث تاسیسات تقویت فشار گاز آرادان به این منظور اجرایی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران پروژه هوشمندسازی شبکه توزیع گاز کشور را از پروژههای اولویتدار شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد و گفت: عملیات پایلوت آن بهزودی در ۶ استان اجرایی میشود که با اجرای انبوه آن برای همه ۲۷ میلیون مشترک، مزایای بسیار خوبی برای مدیریت و کنترل مصرف خواهد داشت.
۴.۱ میلیون دستگاه بخاری عوض میشود
چگنی در خصوص تعویض بخاریهای کمبازده به پربازده از سوی شرکت ملی گاز، اظهار کرد: طبق مصوبه شورای اقتصاد باید ۴.۱ میلیون بخاری باید تعویض شود و ۱۴ شرکت در فرخوان اجرای آن شرکت کردند و هر بخاری میتواند تا ۵۰۰ مترمکعب در سال صرفهجویی داشته باشد.
وی با بیان اینکه از مجموع ۳۲۹ هزار، تاکنون ۷۴ هزار موتورخانه بهینه شده است و روند اجرای این طرح همچنان ادامه دارد، گفت: شیوهنامهای از سوی وزیر نفت ابلاغ شده که طبق آن، سرمایهگذاران و صنایع پرمصرف در زمینه ذخیرهسازی اسانجی ومینی الانجی سرمایهگذاری کنند و در فصل سرد سال و در مواقع ایجاد ناترازی شدید، از گاز اسانجی، سیانجی یا مینیالانجی استفاده شود که اجرای آن هم در دستور کار صنعت گاز قرار گرفته است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، شبکه گاز مراکز استانها، شهرهای بزرگ و دیگر تاسیسات به تدریج مقاومسازی میشوند که برای اجرای این پروژهها بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
چگنی ادامه داد: مزایده فروش گازهای مشعل در پارس جنوبی برگزار شده و قراردهای آن در حال تنظیم و امضا هستند.
افزایش ۱۶ درصدی صادرات گاز
وی با بیان اینکه صادرات گاز ایران در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۶ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: حجم صادرات گاز مایع هم بیش از ۲۲ درصد (بیش از یک میلیون تن) افزایش یافته است.
سوآپ گاز ترکمنستان به روزانه ۸ میلیون مترمکعب رسید
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از ادامه مذاکرات برای تمدید قرارداد صادرات گاز به کشورهای ترکیه و عراق خبر داد و گفت: مذاکراتی هم با کشور ترکمنستان برای امضای واردات گاز از این کشور داشتیم، اصل بدهی ایران هم پرداخت شده است و گفتوگوها در دو حوزه واردات گاز در کوتاهمدت و بلندمدت انجام میشود؛ سوآپ گاز از ترکمنستان هم اکنون به روزانه ۸ میلیون مترمکعب رسیده است.
مذاکره با عمان، روسیه و پاکستان درباره تجارت گاز
چگنی با بیان اینکه مذاکراتی با کشورهای عمان، روسیه و پاکستان هم در حوزه تجارت گاز انجام شده، از سویی کشورهای اروپایی هم متقاضی دریافت گاز ایران هستند.
به گفته وی پیشنهاد روسها تشکیل هاب انرژی بین ایران و روسیه است و توافقهایی هم انجام شده است.
انتهای پیام