حجتالاسلام و السملمین محمد عبادیزاده در گفت و گو با ایسنا، با ذکر این نکته نسبت به جلسات دانشگاهی شور و شعف خاصی دارم، اظهارکرد: فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی با وجود تمام اشتراکات، با دانشگاههای دیگر متفاوت است. کار جهاد دانشگاهی باید جهادی باشد و درگیرودار بودجه و بروکراسی نباشد تا گرهای از کار مردم باز شود.
وی، شاخصه فعالیت جهادی را از روی خلوص دانست و خاطرنشان کرد: کار جهادی اصولا به صورت کند نیست و گرفتار روزمرگی نمیشود و از طرفی متناسب با نیاز جامعه خلاقیت به خرج میدهد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید خلاءهای دانشگاهی استان را پوشش دهد، تشریح کرد: توقعات از جهاد دانشگاهی از دانشگاههای دیگر بیشتر است.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، با اشاره به انتخاب شهر بندرعباس به عنوان شهر خلاق در حوزه صنایع دستی توسط یونسکو، گفت: ظرفیت بندرعباس در حوزه صنایع دستی بسیار زیاد است و بسیاری از کشورهای حاشیه خلیجفارس در گذشته از محصولات هرمزگان استفاده میکردند.
وی، با ذکر این نکته که اگر اقدام موثری در حوزه صنایع دستی انجام نشود این عنوان از بندرعباس سلب میشود، عنوان کرد: خوشبختانه جهاد دانشگاهی در این زمینه برنامههای خوبی در نظر گرفته است و امیدوارم تقویت این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، تصریح کرد: اگر میخواهیم جایگاه فقر و فلاکت در هرمزگان را تغییر دهیم باید به سمت ایجاد اشتغال گام برداریم و بخش عمدهای نیز باید از طریق توسعه مشاغل خانگی تامین شود.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، تصریح کرد: ارائه آموزشها در حوزه مشاغل خانگی و صنایع دستی میتواند در ایجاد اشتغال و خلق سرمایه موثر باشد.
وی، با بیان این نکته که جهاد دانشگاهی باید به سمت انجام کارهای به زمین مانده گام بردارد، خاطرنشان کرد: جنس آموزشها و خدماتی که ارائه میشود باید به سمت بخشهایی برود که توسط دستگاههای دیگر مغفول مانده است.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به لزوم برقراری روابط نزدیک دانشگاه با صنعت، تشریح کرد: صنعت باید ظرفیت نظام آموزش عالی استان هرمزگان را بشناسد و دانشگاه نیز باید به نیازهای صنعت آگاه باشد تا ارتباط ۲ سویه صنعت و دانشگاه برقرار باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، گفت: جهاد دانشگاهی باید در قالب تفاهمنامههایی در صنایع هرمزگان دارای مرکزی خاص باشد تا بتواند در راستای اجرای برنامههای خود موفق شود.
وی، با اشاره به تدوین سند مهندسی فرهنگی استان هرمزگان ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، عنوان کرد: پنج اولویت فرهنگی هرمزگان در قالب این سند مشخص و ذیل هرکدام نیز ۲۵ اقدام تعریف شد. استان هرمزگان در حال حاضر جزو ۳ استان برتر از نظر پیشرفت است.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، ابراز کرد: از جهاد دانشگاهی انتظار میرود که در بخشهای فکری و اجرایی به تحقق سند مهندسی فرهنگی هرمزگان کمک کنند.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، با اشاره به ضعف دانشگاههای هرمزگان در بخشهای فرهنگی و پژوهشی، تصریح کرد: گسترش کرسیهای آزاد اندیشی در دستور کار قرار گیرد و این کرسیها را در سراسر دانشگاههای هرمزگان برگزار کنید.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها به برگزاری کرسیهای نظریه پردازی و نقد و نظر به هیچ عنوان ورود نکردهاند که باید برگزاری و گسترش این کرسیها در سراسر دانشگاههای هرمزگان در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به لزوم برقراری اندیشکدههای مختلف در سطح دانشگاههای هرمزگان، تشریح کرد: پژوهش به حوزههای خرد ورود میکند ولی اندیشکدهها به حوزههای کلان ورود میکنند که با توجه به چالشهای استان هرمزگان ورود جهاد دانشگاهی به راهاندازی اندیشکدههای مختلف یک الزام محسوب میشود.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده افزود: در حال حاضر در استان هرمزگان یک جریان تصمیمساز برای مدیران وجود ندارد که این اندیشکدهها میتوانند به عنوان یک جریان تصمیمسازی مهم برای مدیران نقش ایفا کنند.
وی با اشاره به این نکته که سرفصلهای آموزشی باید متناسب با ظرفیت استان هرمزگان باشد، عنوان کرد: باید یک نظام آموزشی در رشتههای خاصی که متناسب با ظرفیت هرمزگان است مانند حقوق دریا، حقوق حمل و نقل، تجارت و ... توسط جهاد دانشگاهی تدوین شود.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به نقش اثرگذار استان هرمزگان در آینده حمل و نقل کشور، ابراز کرد: باید از همین امروز طراحی رشتههای مختلف متناسب با ظرفیتهای آینده هرمزگان در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام