حسن مسلمی نائینی در گفتوگو با ایسنا ضمن گرامیداشت چهل و سومین سالروز تشکیل جهاددانشگاهی، با اشاره به فعالیتهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی و انتظارات ویژهای که از این نهاد میرود، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در خراسان رضوی یکی از واحدهای نمونه و ممتاز این نهاد در جوار مرقد مطهر امام رضا(ع) است و یقیناً جهادگران در این نهاد بسیار خوب و منسجم کار میکنند و کارهای زمینمانده و مورد نیاز کشور را انجام میدهند و ان شاءالله با برنامهریزی این روند ادامه یابد.
وی با اشاره به وجود چندین دانشگاه بسیار خوب در خراسان رضوی، بیان کرد: ما نباید محدود به چند تن از اعضای هیات علمی خودمان باشیم، بلکه ارتباط با دانشگاهها و استفاده از پتاسیل خوب آنها یکی از برنامههای اصلی ماست. از سوی دیگر احصای مشکلات استان اعم از صنعتی، خدماتی، کشاورزی وظیفه جهاددانشگاهی است.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به سالهای ۶۳ تا ۶۹ که در این نهاد حضور داشته است، عنوان کرد: در آن سالها جهاددانشگاهی محل حضور اساتید بود و آنان برای انجام کارهای تحقیقاتی به اینجا رفتوآمد میکردند و ما نیز بیشتر فعالیتمان در دانشگاهها بود. بنابراین برای حل مشکلات باید حصاری را که به دور خودمان کشیدهایم، بشکنیم، زیرا با این تعداد اعضای هیات علمی از عهده حل مشکلات برنخواهیم آمد.
مسلمی نائینی با بیان اینکه جهاددانشگاهی خراسان رضوی باید کانونی باشد که مشکلات استان را احصا و برای حل آنها از ظرفیتهای دیگر مراکز جهاد دانشگاهی در سایر نقاط کشور استفاده کند، گفت: به عنوان مثال اگر در موضوع آب، تخصص در خراسان رضوی نیست، میتواند از تخصص اصفهان استفاده کند، همچنین در حوزه برق میتواند از تخصص دانشگاه علم و صنعت و در مخابرات از دستاوردهای دانشگاه خواجه نصیر بهره ببرد.
وی با اشاره به قول کمک و حمایت از سوی رهبری و دولت در احصای مشکلات، ادامه داد: برای حل مشکلات باید با هم متحد باشیم و برای این موضوع لازم است در سراسر کشور ارتباط میان جهاددانشگاهی با دانشگاهها حفظ و تقویت شود. به عنوان مثال اگر مشکلی در تهران یا دیگر شهرها در حوزه کشاورزی و داروگیاهی وجود دارد، از جهاددانشگاهی خراسان رضوی که در این حوزهها تخصص دارد، برای کمک دعوت شود.
رئیس جهاددانشگاهی ضمن تشکر ویژه از تمامی جهادگران که با وجود مشکلات متعدد، جهادگونه کار میکنند، اضافه کرد: در تشکلهای این چنینی که عمومی و غیردولتی هستند، تنها ۲۵ درصد بودجه از سوی دولت تأمین میشود و بقیه بودجه را خودشان باید تأمین کنند، بنابراین مانند سازمانهای دولتی نیست که از بالا به پایین حقوق را دریافت کنند، بلکه در جهاددانشگاهی این وضعیت بالعکس است و اگر جهادگران کار نکنند، کسی نمیتواند به مدیران حقوق دهد.
مسلمی نائینی با اشاره به فرهنگ حاکم بر سالهای نخست جهاددانشگاهی، خاطرنشان کرد: در آن دوران هیچ کس خود را رئیس یا کارمند نمیدانست، بلکه مسئول و عضو داشتیم. همه با هم کار میکردند. مسئول کسی بود که مسئولیت بیشتر و بهره مالی کمتری داشت و به راحتی هم با اعضا در ارتباط بود. بنابراین به نظر میرسد اکنون نیاز داریم ارتباطات افزایش یابد.
رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه بودجه اختصاصیافته به این نهاد کافی نیست، گفت: انشاءالله روزی برسد که به این بودجه حداقلی دولت نیاز نداشته باشیم و حتی خودمان به دولت کمک کنیم. با تواناییهایی که جهادگران دارند، انتظار میرود بتوانند کارهای بزرگی انجام دهند.
انتهای پیام