مریم طالبی در گفت و گو با ایسنا، در مورد عملکرد تیم ملی تفنگ در بازیهای یونیورسیاد و مدال نگرفتن تیم تفنگ اظهار کرد: درست است که در این مسابقات مدال نگرفتیم اما به هر حال کادر فنی به آن هدفگذاری که داشت رسید. ما در یونیورسیاد سه فینالیست داشتیم و در سه رشته مختلف رکورد برونمرزی را شکستیم. این در حالی است که در جام جهانی باکو یک فینالیست هم نداشتیم و ندا امینی بهترین عملکرد کل تیم را داشت. او در بادی با رکورد ۶۳۰.۹ نهم شد. در خفیف هم صادقیان و نوروزیان به مرحله بعد رفتند.
قوانین مسابقات یونیورسیاد با فدراسیون جهانی متفاوت بود
سرمربی تیم ملی تفنگ گفت: قوانین تیراندازی در بازیهای یونیورسیاد با فدراسیون جهانی متفاوت بود مثلا رشته سه وضعیت ۳ در ۴۰ برگزار شد در حالی که طبق قوانینی جهانی باید ۳ در ۲۰ انجام میشد. با این حال ما یک رکورد خیلی خوب داشتیم و نجمه خدمتی در بخش ایستاده رکورد ۱۱.۶۲ را زد که بهترین رکورد در بین شرکت کنندهها بود. همچنین در بادی چهلامیرانی با رکورد ۶۳۰.۴ فینالیست شد و با توجه به اینکه اولین تجربه بین المللی اش بود خیلی خوب پیش رفت. او در فینال فقط دو تیرش ۹ بود بقیه را بالای ۱۰ زد. صداقت برای اعزام به دلیل خدمت سربازی درگیریهایی داشت و با پیگیری شخصی سردار قربانی به تیم ملحق شد. او تمرین پیوسته و منظمی نداشت ولی رکورد ۶۲۷.۹ را به ثبت رساند و فینالیست شد. در میکس هم که تیراندازان رکورد برون مرزی را در مقدماتی شکستند و برای ردهبندی با آمریکا مسابقه دادند ولی با اختلاف کم چهارم شدند. به هر حال فینال شرایط خود را دارد.
عملکرد تیراندازان در یونیورسیاد نسبت به جام جهانی باکو بهتر بود
طالبی عملکرد تیراندازان در یونیورسیاد را بهتر از جام جهانی باکو عنوان کرد و گفت: به نظرم، کادر فنی به هدفش از شرکت در این مسابقه رسیده است. تیراندازان در یونیورسیاد عملکرد بهتری نسبت به جام جهانی باکو داشتند. اگر همین روند صعودی را ادامه دهیم میتوانیم با تعداد سهمیههای بالا در المپیک پاریس حضور داشته باشیم.
بازیهای آسیایی این دوره خیلی سخت خواهد بود
او در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه بیشتر مدال آوران در یونیورسیاد آسیایی بودند آیا در بازیهای آسیایی شانس مدال برای تیراندازان ایرانی وجود دارد گفت: به نکته خوبی اشاره کردید. حتی در جام جهانی باکو هم هشت فینالیست آسیایی بودند. یونیورسیاد هم مستثنی نبود و سه نفر اول ماده بادی و نفر دوم و سوم سه وضعیت زنان آسیایی بودند. حتی کشورهایی نظیر قزاقستان هم عملکرد خوبی در مسابقات داشتند و مشخص است که آنها در این رشته سرمایه گذاری کردهاند. بازیهای آسیایی این دوره خیلی سخت خواهد بود.
رقبا از لحاظ امکانات و حضور در مسابقات از ما جلوتر هستند
سرمربی تیم ملی تفنگ ادامه داد: در بازیهای آسیایی همه تلاشمان این است که تیراندازانمان پاسخگوی توقعات باشند و در بهترین حالت ممکن و با آمادگی خوبی در آن مسابقات شرکت کنند. البته رقبا هم دست و پا بسته نیستند. آنها از لحاظ امکانات و حضور در مسابقات از ما جلوتر هستند و هیچ کس نمیتواند منکر تاثیر این دو فاکتور در نتایج شود.
ملیپوشان تفنگ راه را هموار کردند
طالبی گفت: البته من واقعا خوشحالم که این سطح توقع از تیم تفنگ وجود دارد. این نشان دهنده این است که این رشته سالها پرچم دار فدراسیون و به لحاظ حضور در المپیک و فینال المپیک سد شکن بوده است. این تفنگیها بودند که مسیر را هموار کردند تا این اعتماد به نفس در تیراندازان ملی به وجود بیاید. اکنون هم من به تیراندازانم میبالم و مطمئن هستم که اگر همین روند پیشرفت را طی کنند در نهایت پاسخگوی توقعات خواهند بود.
سطح تیراندازی در سالهای اخیر بالا رفته است
او به بالا رفتن سطح تیراندازی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: همه باید درک کنند که شرایطی که اکنون داریم با سالهای قبل تفاوت دارد. اولین سهمیه کاروان توکیو را خدمتی با حدود رکورد ۶۲۷ بدست آورد اما در قهرمانی جهان باکو رکورد ۶۳۰.۹ ورودی فینال بدست نیاورد. در قهرمانی جهان باکو امیر محمد نکونام با رکورد ۶۳۲.۲ به عنوان نفر سوم به فینال رفت. این نشان دهنده این است که اتفاقاتی در این چهار سال افتاده و سطح تیراندازی بالا رفته است.
همیشه به لحاظ امکانات یک قدم از رقبا عقب بودیم حالا فاصله بیشتر شده است
سرمربی تفنگ به اختلاف زیاد بین تیراندازان ایرانی و رقبا اشاره کرد و گفت: ما همیشه به لحاظ امکاناتی از رقبا یک قدم عقب بودیم ولی استعداد و تواناییهایمان آن یک قدم را جبران میکرد. اکنون این اختلاف بیشتر شده و حالا پر کردن این گپ مخصوصا در تفنگ سه وضعیت سخت شده است. علیرغم تلاشهایی که سردار قربانی، محمدی، رسولی و .. میکشند شرایط در حال حاضر برای ورزشکاران سخت شده است.
تیراندازان در تفنگ بادی در وضعیت بهتری قرار دارند
او به کمبود امکانات و تست نشدن مهمات اشاره کرد و گفت: شرایط ویژه است. اختلافاتی بین ما و رقبا وجود دارد. البته در بادی بازیکنان در وضعیت بهتری قرار دارند. هر چند که نشد در اردوی هانوفر سلاحها را تست کنیم و ساچمه و فشنگ مورد نیاز برای مسابقات مهم را تهیه کنیم با این وجود ما با همه کمبودها سلاحهای بادی را با سریالهای مختلفی تست کردیم و تیم هم در مسیر درستی قرار دارد.
انتقادهای غیرواقعبینانه کمکی به تیراندازی نمیکند
او افزود: انتقادهای غیر واقع بینانه کمکی به ما نمیکند. باید درک کنند که تیراندازان با چه شرایطی تمرین میکنند و پا به عرصه رقابت میگذارند. توقع من و کادر فنی این است که کمی با تنظیم کردن سطح توقعات با شرایط موجود فشارها را کم کنیم. اجازه بدهیم تیراندازان با همین تعداد مسابقه کم خود را پیدا کنند و در المپیک بتوانند حضور شایستهای داشته باشند.
در قهرمانی جهان باید عملکرد بهتری نسبت به رقبای آسیایی داشته باشیم
او در مورد حضور در مسابقات قهرمانی جهان گفت: یک هفته در تهران تمرین داریم و ۲۱ مرداد عازم مسابقات قهرمانی جهان در باکو میشویم. نمیتوانم بگویم چقدر به کسب سهمیه در باکو خوش بین یا بدبین هستم. هدف گذاری فنی ما برای قهرمانی جهان این است که عملکرد بهتری نسبت به مسابقات قبلی و رقبای آسیایی داشته باشیم چون بازیهای آسیایی اهمیت ویژه ای برای ما دارد و مهم است که در قهرمانی جهان نسبت به رقبای آسیایی عملکرد خوبی داشته باشیم. اگر همین موضوع را عملی کنیم برای بازیهای آسیایی نصف راه را رفتهایم و بازیکنان با اعتماد به نفس بهتری به هانگژو اعزام میشوند.
کسب سهمیه در قهرمانی جهان کار سختی است/ تیراندازان فصل آمادهسازی خوبی نداشتند
او در پایان در مورد کسب سهمیه در قهرمانی جهان گفت: در قهرمانی جهان کسب سهمیه خیلی سخت است چون سطح فنی بالایی دارد. البته به این معنی نیست که تیراندازان ما سطح فنی لازم را ندارند. اگر ورزشکاران ما فصل آمادهسازی بهتر و مناسب تری را داشتند قطعا قول میدادم میتوانند بین ۸ فینالیست باشند و شانس را برای مدال امتحان کنند اما ما در ۶ ماه گذشته اردوی هانوفر نداشتیم، وسایل تیراندازان بروز نشده، سلاحها بادی و خفیف با مهمات تست نشده و مهمات لازم برای مسابقه در اختیار ورزشکاران نیست. به چشم میبینم که فدراسیون همه راهها را رفت تا مشکلات را رفع کند اما مشکلاتی وجود دارد که یک شبه حل نمیشود. به هر حال اگر فصل آماده سازی بهتری را داشتیم شانس کسب سهمیه بیشتر بود.
انتهای پیام