به گزارش ایسنا، سردار احمدرضا رادان در نشست صمیمانه با مدیران رسانهها خبرنگاران که به مناسبت روز خبرنگار در ستاد فراجا برگزار شد، به شرح روایتی از ماجرای حمله به کلانتری ١۶ زاهدان پرداخت و گفت: ما در این ماجرا درحالی که مأموران ما مشغول عملیات بودند، اولین خبر را منتشر کردیم و سعی کردیم تا روایت اول را از منبع خودمان منتشر کنیم.
وی ادامه داد: آن زمان گفتند کلانتری سقوط کرد و ... در حالی در کلانتری ما که یک مقر انتظامی خدماتی است، تنها هشت نفر حضور داشتند و آنها هم مقاومت کردند تا هر چهارتروریست به هلاکت رسیدند. حالا اطلاعات آن چهار تروریست را داریم که در سوریه و لبنان آموزش تروریستی دیده بودند.
رادان ادامه داد: اگر کسی در برابر مردم و امنیت اسلحه کشید، تنها حقش این است که در کنار اسلحه جنازهاش بیفتد، برخی میگویند این حرفها را نزنید اما تاکید میکنم که مگر میشود با تروریست با رودربایستی حرف زد؟ جواب تروریست دفاع و حمله است.
رادان در ادامه به حادثه تروریستی برجک مزه سر اشاره و خاطرنشان کرد: در موضوعات گوناگون اخیر نظیر درگیری مرزداران در برجک مزه سر و یا حادثه تروریستی کلانتری ۱۶ زاهدان، پلیس با روایت اول عرصه را بر رسانه های معاند تنگ کرد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری این نشست گفت: امروز جمع شما عزیزان در مجموعه انتظامی نشانگر این است که رابطه پلیس و اهالی رسانه مستقیم، معنادار و پررمز و راز بوده ، هست و خواهد بود و ضرورت دارد مجموعه پلیس از این ظرفیت بهره لازم را ببرد.
وی با بیان اینکه وظیفه پلیس و رسانه در انجام ماموریت های محوله یک وظیفه مشخص است، اظهارکرد: رساندن اصل واقعیت و حقیقت به مخاطب از وظایف اصلی و مهم و بر عهده رسانه و پلیس است حال هر کدام با اجرا، اعلام و یا اقدام. اعلام و اقدام در کنار یکدیگر لازم است و در کنار هم بودن این دو مهم، سبب میشود که بر ذهن مخاطب مستولی شود و حقیقت را آن طور که هست نشان دهند.
فرمانده فراجا در ادامه ضمن عرض تبریک فرارسیدن روز خبرنگار خاطرنشان کرد: برخی روزها در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به سبب یک عقبه پرمعنا دارای معنویت خاصی هستند و به همین دلیل متفاوتتر از سایر روزها است همچون روز مادر، روز زن و روز پرستار؛ روز خبرنگار نیز به واسطه شهادت شهید صارمی عزیز و اینکه اثر قلم شما عزیزان با اثر خون مقیاس شده، از روزهای پرمعنا و پرمعنویت است.
رادان ضمن اشاره به سختی کار خبرنگاری گفت: روزهای سخت درگذرتاریخ زمانی که به خاطره تبدیل میشود، شیرین میشود؛ همراهی با شهدا در جبهه های حق علیه باطل همراه با روزهای سخت توام با استرس، اضطراب و دلهره امروز جزو خاطرات شیرین ماست و این نیز از خصوصیات افرادی است که دل به روزهای سخت میدهند و اهالی رسانه نیز جزو این دسته هستند. اهالی رسانه باید از موجهای پرتلاطم مسائل مختلف عبور کنند تا کشتی خود را به ساحل آرامش که همان آرامش افکار عمومی است برسانند البته توام با حقیقت و واقعیت که بسیار دشوار است.
وی ادامه داد: خبرنگاران زبان گویای جامعه و پل ارتباطی میان مردم و مسئولان هستند پس ناگزیر هستند که خط امین جامعه و حاکمیت محسوب شوند و این خط امین را در درون خود به معنای واقعی برای رساندن حقیقت به افکار عمومی و مخاطبان حفظ کنند. خبرنگار با عشق و علاقه کار خود را آغاز می کند اما پس از آغاز، هوشمندی، تیزهوشی، دقت و استمرار را باید لازمه کار خود بداند سپس غبار تردید و ابهام را از ذهن مخاطب پاک و در نهایت روشنگری کند.
فرمانده فراجا اضافه کرد: بنابراین خبرنگاری نه تنها عرصه تقابل بین حقیقت و باطل است بلکه باید در ذهن مخاطب قدرت تشخیص را ایجاد کند از سویی خبرنگار باید از سیاستزدگی دوری کند و با عمل صادقانه حقیقت را درست و آنگونه که هست برای مخاطب جلوه دهد.در حوزه انتظام و امنیت، پلیس و رسانه دو بال در کنار یکدیگر هستند و میتوانند در کنار یکدیگر افکار عمومی را تربیت کنند و آن را پرورش دهند؛ امروز در دنیایی هستیم که غول رسانه وجود دارد و دیکتاتوری رسانه حاکم بر جهان است که اگر از اینها عبور کنیم و حقیقت رابه درستی جلوه دهیم در مسیر روشنایی قرار میگیریم.
وی با تاکید بر اینکه اعتقاد همه ما براین است که خبرنگاران گوش شنوا، چشم بیدار و زبان گویای جامعه هستند، ادامه داد: پلیس متولی اصلی نظم و امنیت در جامعه است برخی شاید نظم را برنتابند اما برای یک جامعه امن باید نظم در جامعه رعایت شود؛ از این رو ضرورت دارد هوشمندانه تر از قبل عمل کنیم. واقعیت و یا روایت اول باید همراه با مرجعیت اول باشد در واقع مرجعیت روایت لازمه روایتگری اول است.
رادان ادامه داد: پلیس جمهوری اسلامی ایران دل در گرو مکتب اصیل اسلامی و چشم به رهبر فرزانه انقلاب دوخته و با روحیه جهادی و بسیجی در میدان حضور دارد بنابراین به راحتی نمیتوان از این پلیس عبور کرد. افتخار ما این است که با خبرگزاریها دارای کانال ارتباطی هستیم؛ پلیس تمام قد برای روشنگری اذهان و افکار عمومی در کنار اهالی رسانه است این برای پلیس به عنوان یک سرمایه عظیم است.
فرمانده کل انتظامی کشور گفت: ما عهد بستهایم که امنیت و آرامش خود را فدای امنیت و آسایش مردم کنیم چراکه مردم ایران اسلامی با هر سلیقه ای شایسته تکریم هستند، از سویی خبرنگارانی هستند که برای حریم کلام و کلمه حرمت قائل می شوند و این افراد برای ما بسیار عزیز، شایسته ادب، تکریم و تعظیم هستند و امید داریم در کنار هم با درک همه حقایق، روزگار بهتری را از جنس اطلاع رسانی برای مردم عزیز داشته باشیم.
فرشاد مهدیپور، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دراین نشست، اقدامات رسانههای معاند در تخریب پلیس را در راستای مخدوش کردن ذهنیت عمومی مردم دانت و گفت: پلیس نیرویی خدمتگزار است که در دو دهه گذشته تجارت ارزشمندی در تامین نظم و امنیت عمومی داشته است. همچنین نقش پلیس در تامین امنیت بسیار مهم است و عموم مردم ما نیز آن را احساس میکنند.
انتهای پیام