علی اسفندیاری در گفتوگو با ایسنا، درباره ارزیابی خود از عملکرد تیم ووشوی ایران در مسابقات یونیورسیاد، توضیح داد: ما در دوره گذشته سه طلا کسب کرده بودیم اما این دوره یک طلا هم نداشتیم که نشان میدهد رویداد خاصی در این رشته نداشتهایم و از کشوری مثل چین عقب هستیم. همین دو بازنده تیم ایران در فینال، از نفرات فیکس برای بازیهای آسیایی هستند.
او با بیان اینکه چین تنها کشور فعال در زمینه ووشو است، تاکید کرد: ما باید یک سری واقعیتها را بپذیریم. من خودم از دل ورزش دانشگاهی و ووشو هستم. ما در اروپا و آمریکا ووشو نداریم و تنها یک کشور روسیه وجود دارد که آنها هم نتوانستند در این دوره شرکت کنند. یک تیم چین حریف ایران در این مسابقات بود که به آنها باختیم و این یعنی فاجعه. ما وقتی به چین میبازیم یعنی هیچ چیز برای ارائه نداشتهایم. سالها کار میکنیم که چین را شکست دهیم ولی الان به همه چینیها باختیم.
مدیر فنی تیم دانشجویان ایران در مسابقات ۲۰۱۲ ایتالیا، با بیان اینکه نیاز است برنامهریزی بهتری برای ووشو صورت گیرد، تصریح کرد: چگونه قهرمان جهانی هستیم که نمیتوانیم به مدال طلا برسیم؟ از نظر من نتیجه فوقالعاده ضعیف بود و فدراسیون باید برنامهای طراحی کند که نتیجه بگیریم. متاسفانه در دو سه سال اخیر پسرفت داشتیم.
او درباره برخی حواشی موجود در رابطه با انتخابیهای تیم دانشجوان ووشو نیز گفت: واقعیت این است که ما برای اولین بار در تاریخ رشتههای رزمی، انتخابی برگزار نکردیم و در حقیقت انتصابی داشتیم. انتخابی دانشجویان تهران انتصابی بود. ووشوکاری را دعوت کردند که او با زدن چند شادو و کیسه، انتخاب شد که قبلا هم درباره آن صحبت کردهام.ما باید ورزشکاران خود را محک بزنیم تا نفرات اصلح انتخاب شوند.
سرمربی سابق تیم ووشوی دانشگاه آزاد در رقابتهای لیگ برتر، با ابراز نگرانی از نتایج احتمالی ووشوکاران در بازیهای آسیایی، گفت: دو نفر از نفرات اعزامی ما به یونیورسیاد، ۵۰ روز دیگر باید در بازیهای آسیایی باشند. با این عملکرد آیا میتوان نتیجه بهتری گرفت؟ چگونه میخواهیم بدن این نفرات را برگردانیم؟ از طرف دیگر هم تالویی نداریم و نمیدانم فدراسون در مقطع کنونی چه خواهد کرد؟
او در پاسخ به این سوال که چه پیشنهادی برای فدراسیون ووشو دارد تا شرایط را بهبود بخشد؟ اظهار کرد: پیشنهاد من این است که رئیس فدراسیون باید با یک برنامه درست همه پیشکسوتان، مربیان کار بلد، با دانش و فنی خوب ووشو را به کار گیرد. از بین این نفرات چکیدهای دربیاورد و کار را ادامه دهد. متاسفانه انگار در ووشوی ایران قحط الرجال است و فقط دو سه مربی در فدراسیون ووشو داریم. ما در این رشته مربیان کار بلدی داریم که نمیگذارند کار کنند. متاسفانه دو یا نهایت سه مربی هستند که به صورت چرخشی در تیمهای ملی ووشو انتصاب میشوند.
کارشناس ووشوی ایران در پاسخ به این سوال که دلیل این اتفاق در فدراسیون ووشو چیست؟ متاسفانه در فدراسیون فعلی ظاهرا کسانی را میخواهند که فقط بگویند بله قربان. هر کسی فنی باشد و بله قربان نگوید را نمیخواهند. ما مربیان خوبی در ووشو داریم که بیرون هستند و یک فاکتور مهم مربیگری، داشتن شاگرد است. معیار سنجش ورزشکار مدالها است و معیار سنجش یک مربی هم ورزشکارانی است که تربیت کردهاند. الان سرمربی تیم ملی بزرگسالان و یونیورسیاد کدام شاگرد را تحویل ووشوی ایران دادهاند؟
اسفندیاری در مورد ساکن ماندن ووشوی ایران در یکی دو سال اخیر گفت: واقعیت این است که وقتی اطلاعات اشتباه بدهیم، در انتخابات درست نباشیم و افراد واجد شرایط را روی کار نیاوریم، کار ما یکجایی میلنگد و مثل ووشو پسرفت میکنیم. متاسفانه من واقعیت را میگویم و آقایان ناراحت میشوند. کسی که در راس فدراسیون تخصصی کار نکند، کار خراب میشود.
او در پایان با اشاره به کار سخت ووشو کاران ایران در بازیهای آسیایی هانگژو، گفت: در تالو کار سخت است و تاکنون نتوانستهایم به مدال طلا برسیم. اگر به ساندا هم توجه کنید تنها یک تک ستاره به نام محسن محمدسیفی داریم که امید طلای ما است. متاسفانه ما زمانی میتوانیم مدال طلا کسب کنیم که چین در آن وزن ورزشکار نیاورد. در بازیهای آسیایی کار بسیار سختی داریم چون اوزان محدود هستند و چینیها هم با تمام توان خواهند آمد. امیدوارم به نتیجه خوبی برسیم.
انتهای پیام