علی اصغر فاتحیفر، در گفتوگو با خبرنگاران، با بیان اینکه امروزه در اغلب کشورهای توسعه یافته بانک خون بند ناف وجود دارد، گفت: خون بندناف نوزاد به جای دور ریخته شدن به عنوان زباله بیولوژیک، در این بانک ذخیره شده و در آینده برای خود فرد، نزدیکان و یا سایر بیماران استفاده میشود.
وی یادآور شد: تاکنون ۵۸۳۵ مورد خون بند ناف نوزادان در استان آذربایجانشرقی جمع آوری شده و در بانک خون بند ناف رویان نگهداری میشود.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، تاکید کرد: نمایندگی استان، از نیروهای مجرب در زمینههای پزشکی، مامایی و ژنتیک برخوردار بوده و مشاوره پزشکی قبل از عقد قرارداد بطور رایگان ارائه میشود، همچنین این نمایندگی در زمره دفاتر برتر از نظر پرسنل می باشد.
وی با بیان اینکه دانش سلولهای بنیادی یک تحول در علم پزشکی ایجاد کرده و در درمان بیماریهای صعب العلاج از سلولهای بنیادی استفاده میشود، گفت: خون بند ناف یکی از منابع سلولهای بنیادی است که بعد از تولد نوزاد دور ریخته می شود
فاتحیفر، افزود: برخی مراجع علمی میگویند نمونه خون بندناف را تا ۳۰ سال میتوان نگهداری کرد و برخی معتقدند برای مدت نامحدود میتوان آنها را نگه داشت. در حال حاضر سلولهای بنیادی در بیماریهایی با منشاء خونی، انواع سرطان خون، تالاسمی، نقص سیستم ایمنی ولنفوم و ... استفاده میشود. برای درمان فلج مغزی و اوتیسم نیز از سلولهای بنیادی بصورت کارآزمایی بالینی استفاده میشود.
وی گفت: تاکنون بیش از ۵۰ هزار پیوند خون بند ناف برای درمان بیش از ۸۰ بیماری بدخیم و غیربدخیم در سراسر جهان، با اثربخشی نزدیک به ۷۵ درصدی انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی ابراز امیدواری کرد؛ با توجه به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مطلوبی که در استان صورت میگیرد، امید است که بتوانیم دفاتر نمایندگی را در سطح شهرستانها نیز راهاندازی کنیم و با تلاش رسانهها و تبلیغات مردم را جهت انجام ذخیره خون بند ناف تشویق کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ذخیره سازی خون بند ناف، فرصتی مناسب برای والدین است، گفت: مادران باردار در اواخر بارداری از هفته ۳۴ میتوانند پس از آگاهی کامل و دریافت اطلاعات تکمیلی و مشاورههای لازم قرارداد خدمات ذخیره سازی نمونه خون بند ناف نوزاد خود را منعقد ساخته و سلامتی را حداقل برای ۳۰ سال، برای خانواده خود پس انداز کنند.
فاتحیفر اظهار کرد: دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده و تاکنون بیش از پنج هزار و ۸۳۵ نمونه به واسطه این دفتر ذخیره سازی شده است.
وی افزود: متقاضیان و خانوادههای در آستانه تولد فرزند میتوانند برای ثبتنام و یا کسب اطلاعات بیشتر به سایت WWW.RSCT.IR مراجعه و یا در ساعات اداری جهت راهنمایی بیشتر با شماره ۳۳۳۵۴۲۱۵ تماس گرفته یا به آدرس خیابان آزادی مابین گلباد و گلکشت نرسیده به اداره گاز- طبقه اول نمایندگی بانک خون بند ناف مراجعه کنند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: نمونههای گرفته شده با حفظ شرایط استاندارد به تهران ارسال و پس از انجام فرایندهای مربوطه و آزمایشهای لازم پردازش و در تانکهای نیتروژن در دمای منفی ۱۹۶ ذخیره سازی میشود.
انتهای پیام